Herr Arnes penningar ljudbok GRATIS i 7 dagar

Just nu kan du lyssna på ljudböcker gratis i hela 7 dagar via ljudbokstjänsten Nextory, något vi är väldigt måna att tipsa om då vi tycker det är en helt fantastisk deal. Se även till att kika på vår stora jämförelse av de olika svenska ljudbokstjänsterna.

I det här inlägget har vi valt att tipsa om att det just nu går att lyssna på ljudboken Herr Arnes penningar av Selma Lagerlöf helt gratis i 7 dagar via Nextory.

Klicka på knappen nedan för att tas direkt till ljudboken hos Nextory.

På Solberga prästgård bor den rika herr Arne med sin familj och sitt tjänstefolk. En ödesdiger natt överfalls prästgårdens invånare av ett gäng förrymda legosoldater som hänsynslöst mördar gårdens invånare, män, kvinnor och barn, fast beslutna att inte lämna några vittnen.

Se även  10 ljudböcker upplästa av Magnus Roosmann du måste lyssna på [GRATIS]

De avslutar med att tända eld på huset i ett försök att få hela händelsen att se ut som en olycka, men märker inte att de lämnat en överlevande. Herr Arnes dotter Elsalill har lyckats hålla sig gömd och överlever den våldsamma branden.

Driven av ett brinnande hat bestämmer hon sig för att hämnas sin familjs död och med hjälp av sin systers spöke börjar jakten på mördarna.

Se även  Paradis City som ljudbok GRATIS i 7 dagar

”Herr Arnes penningar” publicerades för första gången 1903 och är baserad på en verklig händelse, ett mord i Solbergatrakten 1958.

Selma Lagerlöf (1858-1940) var en svensk författare och lärare. Hon debuterade med romanen ”Gösta Berlings saga” 1891 och tilldelades Nobelpriset i litteratur 1909. Selma Lagerlöf är en av Sveriges mest uppskattade och älskade författare genom tiderna och var också den första kvinnan som valdes in i Svenska Akademien, 1914.

Herr Arnes penningar är tillgänglig som ljudbok och e-bok.

Inlägg senast uppdaterat: 13 februari, 2022

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇