Bli av med panikångest utan medicin: ljudboken vi tipsar om [GRATIS]

Fri från panikångest och panikattacker

När du upplever en panikattack eller får panikångest känns det som att hela världen kraschar framför dina fötter.

Du får en överväldigande känsla av fruktan, ditt hjärta rusar iväg och du får svårt att andas.

Trycket i bröstet gör det svårt att andas samtidigt som hjärtat slår hårdare än vad du trott var möjligt. Du börjar svettas och panikvågor strömmar över dig, med allt hårdare kraft.

Man skulle också kunna säga att om du någonsin varit så rädd att du trott att du ska dö, så vet du hur panik yttrar sig. I vissa fall kan denna intensiva känsla och de medföljande symptomen slå till utan någon egentlig orsak. När detta händer brukar det kallas för en panikattack.

Denna dos av psykologiska och kroppsliga symptom kan, vilket är mycket förståeligt, vara en mycket skrämmande upplevelse.

Vad som orsakar panikångest är inte helt utrett. I vissa fall kan det finnas någon utlösande faktor. Det kan t.ex. vara så att kraftig stress triggar fram en panikattack.

Att det finns vissa samband mellan panikattacker, fobier, depression och ångest är vetenskapen överens om.

Se även  Svårt att känna tacksamhet? Pröva 3 ljudböcker! [GRATIS]

Likaså kan genetiska faktorer spela viss roll. Även livsstilen kan trigga fram attacker, särskilt om droger eller alkohol är inblandat.

Panikångest och panikattacker kan lindras eller botas. Forskning visar att den mest effektiva metoden att behandla panikattacker är att få dig att inte kämpa emot, att ha en tillåtande attityd och göra dig bekväm i situationen. På det sättet tappar attacken kraft och maktmedel.

Den som har haft någon form av panikattack kan efter detta bygga upp en rädsla för att drabbas på nytt. Detta är ett tillstånd av ibland konstant oro för att paniken ska bryta ut på nytt.

Det kan hända att paniken aldrig återkommer, men rädslan och oron kan leva kvar under mycket lång tid. Och om panikattacken återkommer så är den ett resultat av hög ångest.

Du kan aldrig besegra panikattacken genom att streta emot. Det finns ingen ”attack” som du ska försvara dig mot och besegra. Panikattacker är inte hotfulla eller farliga i sig. De är i stället en överreaktion på förhöjda kroppsliga sensationer. Och kom ihåg.

En panikattack vållar i sig inga skador, varken fysiskt eller psykiskt, även om du kanske tror det. Det stora problemet är i stället den förståeliga stress och oro som själva rädslan för att skadas av en panikattack kan vålla.

Se även  Vardagar 3 som ljudbok GRATIS i 7 dagar

Ett enkelt knep för att få bort denna oro är att önska sig en panikattack, eftersom det går inte att få panik om man inte upplever ett hot. Om du således ”tigger” efter en panikattack eller kanske säger ”kom igen, bättre kan du” kommer den förväntade rädslan mycket ofta att avlägsna sig.

Denna ljudbok kan hjälpa dig med att:

  • kunna spänna av när du känner att panikattacken kommer och på så sätt kunna stoppa dess framfart
  • kunna återfå kontrollen över dina känslor
  • släppa taget om dina tidigare negativa känslor
  • utveckla nya känslor kring hur du reagerar och agerar i olika situationer
  • känna dig lugn och behaglig till mods i alla situationer
  • ha en starkare koppling mellan psyket och kroppen.

Hypnoterapi, eller självhypnos, har visat sig vara effektivt när någon drabbats av ångest, rädsla och stress. Tanken bakom denna terapi är att hjälpa den drabbade att handskas med vissa symptom med hjälp av suggestioner till det undermedvetna och på det sättet förändra tankarna.

Om det vore så att du på ett medvetet sätt kunde ha kontroll över dina panikattacker, så hade du redan kunnat uppnå lindring.

Se även  Guldkompassen som ljudbok GRATIS i 7 dagar

Det faktum att du inte har lyckats, måste betyda att det är ditt undermedvetna som styr paniken.

Ljudbokens innehåll

Denna ljudbok lär dig att kontrollera panikattacker och panikångest. I bästa fall blir du av med dem för gott. Panikattacker dödar inte, även om det kan kännas fruktansvärt.

Ge dig själv chansen att ta kontrollen och återfå livsglädjen.

Fri från panikångest och panikattacker är tillgänglig som ljudbok.

Inlägg senast uppdaterat: 13 februari, 2022

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇