Bli av med sömnproblem med den här ljudboken! [GRATIS]

Vanliga sömnstörningar som sömnlöshet, restless legs-syndrom, narkolepsi och sömnapné kan påverka alla aspekter av ditt liv inklusive din säkerhet, relationer, skol- och arbetsprestationer, tänkande, mental hälsa, vikt och utvecklingen av diabetes och hjärtsjukdomar. Att inte få tillräckligt med sömn kan skada din livskvalitet.

Om du är på jakt efter en ljudbok som kan hjälpa dig bli av med dina sömnproblem har vi hittat den perfekta! Det skadar inte heller att den är gratis att lyssna på i 7 dagar.

Sömnproblem? Svårt att sova?

De flesta av oss betraktar sömnen som något självklart. Att kunna somna eller att överhuvudtaget kunna sova utan problem kan låta enkelt.

Men faktum är att många av oss kämpar för att få bukt med olika typer av sömnproblem. Vi kanske lägger oss för att sova men ligger sen och vrider och vänder oss, tänker på saker som vi varit med om och saker som komma skall.

Tankarna far åt alla håll och även om vi lyckas somna så kanske vi vaknar tidigt utan att kunna somna om. Minuterna blir till timmar och gryningen närmar sig. Vi känner oss oerhört frustrerade eftersom vi vet att kroppen och sinnet skulle behöva sömnen för att vi ska må bra nästa dag.

Tillhör du dem som har någon form av sömnproblem? Hur ofta inträffar sömnsvårigheterna? Använder du dig av mediciner eller naturmedel för att försöka åstadkomma förbättring?

Kanske har du gett upp och tvingat dig själv till att acceptera dina sömnproblem som en del av livet.

Men detta behöver inte vara en del av din existens. Du kan bli fri och få avnjuta en naturlig och lycksalig sömn. Sömnproblem är något som är mycket tacksamt att åtgärdas med självhypnos.

Se även  Det fördolda som ljudbok GRATIS i 7 dagar

Det handlar då om att få bort störande tankar, oroliga känslor och allt annat som kan dyka upp i sinnet när du lagt dig ner för att sova.

Det är ditt undermedvetna (omedvetna jag) som hjälper till att reglera dina kroppsliga funktioner, samtidigt som det sker en reglering av dina automatiska beteenden.

Självhypnos kan hjälpa dig att komma åt denna del i din hjärna genom djup avslappning och suggestioner.

Det är där som du kan utveckla ett regelbundet sömnmönster och ta farväl av insomningsproblem och orolig sömn.

Om du på ett medvetet plan kunde ha kontroll på din sömn, så hade detta inte längre varit något problem. Du hade då kunnat få ordning på sömnen, eller hur?

Att du inte lyckats betyder att sömnproblemet finns lagrat i ditt undermedvetna. Och detta betyder att det är där som förändringen måste ske – i ditt undermedvetna.

Hur kan denna ljudbok hjälpa?

Självhypnos fokuserar på att förstå och ändra våra beteenden. Även om orsaken till sömnproblem kan variera så finns det flera gemensamma faktorer som kan öka risken för sömnbesvär.

Vissa psykiska besvär, sömnbrist, olika medicinska faktorer liksom mediciner, och tidigare trauman är kända som underliggande orsaker till sömnproblem.

Självhypnos har länge använts som ett medel för att ändra negativa beteendemönster. Sömnstörningar kan mycket väl orsakas av eller förvärras av underliggande problem som kan behandlas framgångsrikt, såsom stress, oro och ångest.

Att t.ex. känna stress beror ofta inte på själva situationen som sådan, utan på hur vi reagerar på situationen.

Genom självhypnos är det möjligt bli djupt avslappnad och det blir då möjligt att få kontakt med ditt undermedvetna.

I detta tillstånd omprogrammeras de negativa tankemönstren, och avsikten är att du ska kunna få kontroll på dina känslor och att du leds in i positiva tankemönster.

Denna ljudbok ger en guidad hypnos så att du hamnar i ett tillstånd av djup kroppslig och psykisk avslappning. Med hjälp av olika tekniker förs du därefter ner till sömnstadiet.

Suggestioner, havsvågor, deltahjärnvågor (ljudvågor) och musik får ner hjärnvågorna till den nivå som är nödvändig för en god sömn. Denna teknik kan du sedan använda så ofta du vill.

Se även  Bota agorafobi själv med en ljudbok! [GRATIS]

Dina dagar kommer att bli lättare då du får ner stressnivåerna och ersätter dem med lugn och harmoni. Sömn behöver inte kännas som en omöjlig resa, utan mer som en nära vän som du kan besöka när du vill.

Sömnproblem? Svårt att sova? – Prova ljudbok är tillgänglig som ljudbok.


Vad är sömnstörningar?

Sömnstörningar är tillstånd som försämrar din sömn eller hindrar dig från att sova vilsam och som ett resultat kan orsaka sömnighet under dagtid och andra symtom.

Alla kan uppleva problem med sömnen då och då. Du kan dock ha en sömnstörning om:

  • Du upplever regelbundet sömnsvårigheter.
  • Du är ofta trött på dagen trots att du sov minst sju timmar natten innan.
  • Du har nedsatt eller försämrad förmåga att utföra vanliga aktiviteter på dagtid.

Det finns mer än 100 miljoner amerikaner i alla åldrar som inte får tillräckligt med sömn.

Sömn är väldigt viktigt. Att inte få tillräckligt med sömn kan få ogynnsamma konsekvenser för skol- och arbetsprestationer, mellanmänskliga relationer, hälsa och säkerhet.

Hur vanligt är det med sömnstörningar?

Omkring 70 (av 329 miljoner människor) i USA lider av sömnstörningar. Det motsvarar 20% av befolkningen, närmare bestämt var 5:e person.

Hur många typer av sömnstörningar finns det?

Det finns cirka 80 olika typer av sömnstörningar. De vanligaste är:

  • Sömnlöshet.
  • Sömnapné.
  • Willis-Ekboms sjukdom.
  • Narkolepsi.

Hur mycket sömn behöver man?

Experter rekommenderar generellt att vuxna sover minst sju till nio timmar per natt, även om vissa människor kräver mer och andra kräver mindre.

En nyligen genomförd undersökning från National Sleep Foundation Sleep in America visade att vuxna (18-54 år) sover i genomsnitt 6,4 timmar per natt på vardagar och 7,7 timmar på helger. Undersökningen visade en nedåtgående trend i sömntid under de senaste åren. Människor som sover mindre timmar brukar använda internet på natten eller ta med sig arbete hem från kontoret.

National Sleep Foundation rapporterade också att äldre vuxna (åldern 55-84) i genomsnitt sju timmars sömn på vardagar och 7,1 timmar på helger. Sömnen störs oftast av behovet av att använda badrummet och fysisk smärta eller obehag hos äldre vuxna.

Se även  Det stora könsexperimentet som ljudbok GRATIS i 7 dagar

En nedåtgående trend i sömntid har också observerats hos barn. Optimal sömntid varierar beroende på ålder. En tidigare Sleep in America-undersökning fann en diskrepans mellan rekommenderad och faktisk sömntid hos barn, med faktisk sömntid 1,5 till två timmar mindre än rekommenderat. Koffeinkonsumtion orsakade en förlust av tre till fem timmars sömn och att ha en tv i sovrummet bidrog till en förlust av två timmars sömn varje vecka hos barn.

Vad händer när en person inte får tillräckligt med sömn?

Att inte få rätt mängd eller kvalitet på sömnen leder till mer än att bara känna sig trött. Sömnighet stör kognitiva funktioner, vilket kan leda till inlärningssvårigheter hos barn, minnesförsämring hos människor i alla åldrar, personlighetsförändringar och depression.

Människor som är berövade sömn upplever svårigheter att fatta beslut, irritabilitet, har problem med prestanda och långsammare reaktionstider, vilket gör dem i riskzonen för bil- och arbetsrelaterade olyckor. Sömnförlust kan också påverka livet negativt genom att bidra till utvecklingen av fetma, diabetes och hjärtsjukdomar.

Vem är mer benägen att ha en sömnstörning?

Störningar associerade med sömnighet under dagtid påverkar kvinnor mer än män.

Inlägg senast uppdaterat: 13 februari, 2022

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇