Läs Sagan om ringen som e-bok GRATIS i 7 dagar

Just nu kan du läsa Sagan om ringen som e-bok helt gratis i 7 dagar via Nextory, något vi är väldigt måna att tipsa om då vi tycker det är en helt fantastisk deal. Se även till att se vår stora jämförelse av de olika svenska ljudbokstjänsterna.

Klicka på knappen nedan för att tas direkt till e-boken hos Nextory.

Sagan om ringen av JRR Tolkien (E-böcker)

”En ring att styra dem, en ring att se dem,
en ring att fånga dem och till mörkret ge dem,
i Mordor, i skuggornas land”

Hobbiten Frodo har fått ta över den magiska ring hans farbror Bilbo en gång vann av Gollum. Gandalf grå inser att det är den stora ringen som en gång smiddes av den onde Sauron och som styr alla andra maktens ringar.

Tillsammans med följerslagarna Sam, Merry och Pippin ger sig Frodo ut på en lång färd för att förgöra ringen i Eldsberget i Mordor. Annars kan ondskan snart komma att härska över Midgård.

Ringarnas herre nyöversattes 2004-05 av Erik Andersson och Lotta Olsson.

Ringens Brödraskap:

Vid Alvkonungen Elronds stora råd i Riftedal bestäms att Frodo till sin hjälp ska få följeslagare från Midgårds alla goda folkslag. I ringens brödraskap ingår människorna Aragorn och Boromir, alven Legolas, dvärgen Gimli och trollkarlen Gandalf.

På sin väg över höga berg och genom djupa grottor stöter de på en balrog, orker och de hemska nazgûlerna ringryttarna. Men de får hjälp av alverna i skogsriket Lothlórien och deras drottning Galadriel.

Ringens brödraskap : Ringarnas herre är tillgänglig som ljudbok.

Sagan om Ringen-böckerna: Sammanfattning

The Fellowship of the Ring är den första av tre volymer i Sagan om ringen, ett epos som utspelar sig i Midgårds fiktiva värld. Ringarnas herre är en entitet som heter Sauron, Mörkrets Herre, som för länge sedan förlorade den Ena Ringen som innehåller mycket av hans kraft. Hans överordnade önskan är att återta ringen och använda den för att förslava hela Midgård.

Sagan om Sagan om ringen börjar med flera händelser som utspelar sig i The Hobbit. Medan han vandrar vilse i en djup grotta, snubblar Bilbo Baggins, en hobbit – en av en liten, vänlig ras ungefär hälften så stor som män – på en ring och tar den med sig tillbaka till Shire, den del av Midgård som är Hobbitarnas hem.

Se även  Läs Ondskan som e-bok GRATIS i 7 dagar

Allt Bilbo vet om sin ring är att han blir osynlig om han bär den. Han är omedveten om att det är den ena ringen och är därför omedveten om dess betydelse och det faktum att Sauron har letat efter den.

Ringens gemenskap öppnar med en fest för Bilbos 111-årsdag. Bilbo ger sin ring till sin arvtagare, sin kusin Frodo Baggins. När det är dags att skiljas från ringen blir Bilbo märkligt ovillig att göra det. Han ger upp ringen endast på bestämd uppmaning av sin vän, Gandalf den grå, en stor trollkarl.

Gandalf misstänker att ringen verkligen är legendens One Ring. Efter att ha bekräftat sina misstankar säger han till Frodo att Ringen måste tas bort från Shire, eftersom Saurons makt växer igen.

Frodo ger sig av från bygden med tre av sina hobbitvänner – Sam, Merry och Pippin. Längs vägen förföljs de av de nio Ringwraiths, tjänare till Sauron som tar formen av skrämmande Black Riders. Hobbitarna tillbringar en natt i sällskap med vandrande alver, som lovar att skicka besked i förväg till vänner som kommer att skydda hobitarna.

Knappt ut ur Shire går hobitarna vilse i Gamla skogen, där de måste räddas från ett illvilligt pilträd, som sväljer Merry och Pippin, och sedan från ett ondskefullt gravspöke. Hobbitarnas räddare är Tom Bombadil, en märklig, gemytlig varelse med stora krafter som är den äldsta varelsen i Midgård.

Hobbitarna tar sig till staden Bree, där de möter Aragorn, en Ranger som strövar i vildmarken och som är arvtagare till kungarna av de antika männen i Westernesse. De som inte känner till Aragorns riktiga namn kallar honom Strider. Frodo försöker hålla en låg profil på värdshuset i Bree, men det slutar med att han orsakar en scen när han när han deltar i en rullande tolkning av en låt faller, av misstag glider ringen på fingret och försvinner.

Se även  Läs Femtio nyanser av honom som e-bok GRATIS i 7 dagar

Den natten råder Aragorn hobitarna att inte sova i sina rum på värdshuset. Därmed räddar han deras liv – för första av många gånger. Ett brev som Gandalf lämnade på värdshuset månader innan råder gruppen att bege sig till Rivendell, ett alverrike. Aragorn ger sig ut med hobitarna nästa dag, och med hans hjälp undviker de Black Riders under en tid. Men på toppen av kullen Weathertop tvingas kompaniet att försvara sig mot de attackerande ryttarna. Frodo skadas under skärmytslingen.

Frodos sår, tillverkat av ett vapen från en tjänare till Sauron, plågar hobbiten när kompaniet tar sig österut. Aragorn är mycket oroad över den makt såret kan utöva över Frodo. Nära Rivendell träffar de alvherren Glorfindel, som har varit ute och letat efter dem. Vid det sista vadstället före Rivendell springer Frodo, som rider på Glorfindels häst, undan de svarta ryttarnas bakhåll, som sveps bort i en översvämning skapad av Elrond, Rivendells mästare.

Elrond botar Frodo och håller sedan ett möte för att diskutera vad han ska göra med ringen. Under detta råd får Frodo lära sig hela historien om ringen. Frodo accepterar bördan att ta ringen till den enda plats den kan förstöras – platsen där den smiddes. Det lovar att bli en lång, nästan omöjlig resa, eftersom ringen smiddes i undergångens sprickor, en del av det eldiga berget Orodruin i hjärtat av Saurons rike Mordor.

I slutet av mötet skapar rådet en grupp för att hjälpa Frodo i hans strävan. Förutom Frodo inkluderar ringens sällskap Sam, Merry, Pippin, Aragorn, Gandalf, en alv som heter Legolas, en dvärg som heter Gimli och en man från söder som heter Boromir.

Fellowship beger sig söderut och försöker passera Misty Mountains via passet Caradhras. Deras väg är blockerad av snö och stenras, och de tvingas avleda sin väg genom Mines of Moria – dvärgarnas urgamla, underjordiska rike. Under resan genom Moria faller Gandalf ner i Khazad-dûms avgrund samtidigt som han skyddar kompaniet från en Balrog, en fruktansvärd demon.

Se även  Läs Alex Dogboy som e-bok GRATIS i 7 dagar

Resten av sällskapet fortsätter till Lórien, Galadrim-alvernas skog, där Lady Galadriel testar deras hjärtan och ger dem gåvor för att hjälpa dem på jakten. Frodo, förtrollad av Galadriels kraft och visdom, erbjuder henne Ringen. Hon vägrar dock och säger att, trots hennes avsikter, skulle Ringen korrumpera henne; i slutändan skulle hon bara ersätta Sauron.

När de lämnar LórIen reser gemenskapen med båt nerför Great River, Anduin. På natten ser de Gollum – en deformerad varelse som en gång hade ägt ringen men som sedan förlorat den till Bilbo Baggins i The Hobbit – som följer efter dem. När de når Rauros Falls måste gemenskapen bestämma sig för om de ska bege sig mot Mordor i öster eller mot säkerheten i staden Minas Tirith i väster.

Boromir, överväldigad av ringens makt och önskar sig ringen för sig själv, konfronterar Frodo. Frodo avvärjer Boromir och bestämmer sig för att han måste gå vidare till Mordor snarare än till Minas Tiriths säkerhet. Frodo tål dock inte tanken på att utsätta sina vänner för fara på den farliga resan eller tillåta ringen att korrumpera dem, så han försöker lämna i hemlighet och fortsätta uppdraget ensam. Frodo lyckas dock inte undgå Sam, så de båda ger sig iväg till Mordor. Läs Sagan om ringen som e-bok GRATIS i 7 dagar via länken i vårt inlägg!

Inlägg senast uppdaterat: 13 februari, 2022

1 svar på ”Läs Sagan om ringen som e-bok GRATIS i 7 dagar”

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇