5 bra böcker med recept på mellanmål

Det finns många bra receptböcker, men att hitta bra böcker med mellanmålsrecept är desto svårare. Av den anledningen ger vi dig här 5 exempel på böcker med mellanmålsrecept som du sannolikt kommer tycka är bra.

Värt att veta är också att det finns gratis mellanmålsrecept på sajter såsom Mellisdags om du känner att du vill ha lite inspiration utan att behöva köpa en bok.

De 5 bästa mellanmålsböckerna

  1. Smarta snacks: nyttigare mellanmål, tilltugg och godis.
  2. Näringsrika Mellanmål.
  3. Energifyllda mellanmål : 69 enkla recept.
  4. Superfood boost: maxa din hälsa med enkla, snabba mellanmål.
  5. Mug Cakes Mellanmål.

Nedan berättar vi mer om de böcker vi precis nämnt i större detalj.

1. Smarta snacks: nyttigare mellanmål, tilltugg och godis (Eleonora von Essen)

Denna bok är skriven av Eleonora von Essen som främst fokuserar på att ge dig recept på sunda snacks och mellanmål. Alltså mellanmålsrecept som smakar gott trots att de inte innehåller särskilt mycket socker och andra typer av snabba kolhydrater.

Se även  Läsordning: Claes Claesson-böckerna av Karin Wahlberg

Snacksen innehåller bland annat bär, nötter, fröer och frukt, vilket är ett bra alternativ till alla tillsatser som finns i köpta mellanmål. Två ytterligare stora plus är att boken inte kostar så mycket, och att mellanmålen går snabbt att tillreda.

2. Näringsrika Mellanmål (Isabelle Ståhl)

Boken Näringsrika Mellanmål är skriven av Isabelle Ståhl, som inkluderar 28 recept i sin mellanmålsbok. Värt att veta är även att boken finns i såväl fysisk som digital upplaga, och den digitala upplagan är något billigare.

I boken hittar du bland annat recept på:

  • Bars
  • Grötpinnar
  • Puréer
  • Tårtor och kakor
Se även  Läsordning: Mirjam och Hervor av Marianne Cedervall

Och som tumregel tar det inte så lång tid att tillreda mellanmålen. 

3. Energifyllda mellanmål : 69 enkla recept (Erica Palmcrantz Aziz)

Erica Palmcrantz Aziz ligger bakom denna receptbok med mellanmål där hon främst fokuserar på att ge dig recept som är nyttiga och samtidigt bra för hälsan. Hon fokuserar även på att du ska få så mycket mellanmål som möjligt för dina pengar, vilket sannolikt är en anledning till att boken är ganska prispressad.

Summa summarum är det en bra mellanmålsbok med bra recept som man förstår och som är enkla att tillreda.

4. Superfood boost: maxa din hälsa med enkla, snabba mellanmål (Erica Palmcrantz Aziz)

Superfood boost är ytterligare en bok om mellanmål som Erica Palmcrantz Aziz har skrivit. Den handlar förstås främst om mellanmål, men hon ger dig även råd om hur du skapar bättre matvanor och i förlängningen en bättre hälsa. 

Se även  Läsordning: Jens Lapidus serie Stockholm Noir

Du får alltså lite av varje om du väller att läsa denna bok.

5. Mug Cakes Mellanmål (Lene Knudsen)

Mug Cakes är en riktigt härlig mellanmålsbok som handlar om att göra goda mellanmålsrecept i koppar. Det bästa med denna bok är att recepten är enkla att tillreda, snabba att tillreda och så även billiga att tillreda. 

Ingredienserna i recepten inkluderar sådant som i princip alla har hemma, och gräddningen sker i mikron så att du sparar tid. Då denna bok ger dig riktigt unika recept kan den mycket väl vara värd en närmare titt.

Inlägg senast uppdaterat: 10 november, 2022

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇