The Great Gatsby som ljudbok GRATIS i 7 dagar

Just nu kan du lyssna på The Great Gatsby som ljudbok gratis i hela 7 dagar via ljudbokstjänsten Nextory, något vi är väldigt måna att tipsa om då vi tycker det är en helt fantastisk deal. Se även till att kika på vår stora jämförelse av de olika svenska ljudbokstjänsterna.

Klicka på knappen nedan för att tas direkt till ljudboken hos Nextory.

The Great Gatsby av F. Scott Fitzgerald

The Great Gatsby: Introduktion

The Great Gatsby r skriven av F.Scott Fitzgerald och utgavs första gången redan år 1925 på engelska. Boken blev senare filmatiserad i början av 1970-talet och historien har idag uppnått en form av kultklass.

Boken handlar om dåtidens 1920-tal. En bok som påminner om människans komplexa karaktär och skildrar olika människoöden på ett otroligt intressant vis. The Great Gatsby handlar om Nick Carraway som är en ung och driven affärsman som får jobb i New York och bosätter sig i ett hus på Long Island, bara ett stenkast från Jay Gatsby, som är mycket rik, men som få verkar veta något om.

The Great Gatsby finns tillgänglig som ljudbok.

Se även  Det brinner! som ljudbok GRATIS i 7 dagar

The Great Gatsby: Handling

Jay Gatsby arrangerar regelbundet stora fester i sin herrgård som många kommer till. Alkoholen flödar fritt, det spelas jazz på högsta volym och sällan är det någon som faktiskt ser till Gatsby på festerna. Att ingen ser honom gör att det konstant florerar rykten om honom.

Snart får Nick en djupare inblick i Gatsbys liv, som är fullspäckad av pengar, fart och fläkt. Han får också en tydlig inblick på människor bakom den perfekta fasaden man kan skåda utåt sett. Nick ser de tomma illusioner som många rika människor skapar, men som egentligen inte är något mer än något ytligt.

Boken är fullspäckad med intriger som utspelar sig i en miljö där alkoholen mer eller mindre konstant flödar, folk är otrogna till höger och vänster och ett och annat hjärta bister i farten. Boken har dessutom en oväntad twist till den rike Gatsbys mysterier som gör boken ännu mer spännande.

På ett annorlunda sätt bygger bokens historia upp spänningen hela tiden, ända fram tills den stora katastrofen är ett faktum och sanningen kommer fram om Jay Gatsby. Han är nämligen kär i grannen Daisy Buchanan, som Nick umgås med ofta. Jay blir vän med Nick för att komma närmare Daisy och det hela kommer till slut fram, men kanske inte på det sätt som Jay hade önskat.

Se även  Bamse som ljudbok GRATIS i 7 dagar

The Great Gatsby: Sammanfattning

The Great Gatsby är mer eller mindre en kultklassiker som alla bör ha läst minst en gång i sitt liv. Det är en bok som kan verka något rörig till en början, men det är enkelt att falla för bokens fantastiska och intressanta karaktärer.

The Great Gatsby är en bok som skapar en mystisk känsla, med likheter från Romeo och Julia. En otroligt mysig bok att krypa ihop med om kvällarna under en varm filt. En stark rekommendation till alla som gillar verklighetstrogna kärlekshistorier med en stark magisk ådra genom historien.

Se även  Änkorna som ljudbok GRATIS i 7 dagar

Inlägg senast uppdaterat: 13 februari, 2022

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇