Som eld som ljudbok GRATIS i 7 dagar

Just nu kan du lyssna på Som eld som ljudbok gratis i hela 7 dagar via ljudbokstjänsten Nextory, något vi är väldigt måna att tipsa om då vi tycker det är en helt fantastisk deal. Se även till att kika på vår stora jämförelse av de olika svenska ljudbokstjänsterna.

Klicka på knappen nedan för att tas direkt till ljudboken hos Nextory.

Som eld av Sara Lövestam

Som eld: Introduktion

Boken Som eld är skriven av Sara Lövestam som är författare, krönikör och radioprofil. Hon har skrivit flera uppmärksammade romaner – och en hyllad grammatikbok.

Som eld är hennes första ungdomsbok, en berättelse om den första starka kärleken. Pirrfaktorn ligger på högsta nivå i denna fantastiska roman. Boken är otroligt välskriven och stark, med en så fin romantisk historia som gör att man blir tårögd.

Se även  Drunkna inte i dina känslor som ljudbok GRATIS i 7 dagar

Som eld är tillgänglig som ljudbok och e-bok.

Som eld: Handling

Det är sommarlov och Lolla är i familjens sommarhus i skärgården. Hon är inte jättenöjd över situationen med att behöva spendera sommaren långt bort från sina vänner och här finns ingenting roligt att göra.

En dag möter hon en tjej, som till hennes förtjusning verkar vara i hennes ålder. Hon heter Anna och hon likna ingen annan som Lollo någonsin träffat tidigare. Känslor väcks inom Lollo som hon aldrig hade kunnat ana att hon skulle kunna känna för en tjej. Hon som gillar killar, eller?

Anna och Lollo kommer från mycket olika familjer och boken berättas i bådas perspektiv. Vartannat kapitel är det Lollo som delar sitt perspektiv på alla känslor och händelser som uppstår i samband med deras blomstrande kärlek, och i vartannat Annas. Lollos familj har bra med pengar, medans Anna är uppväxt ensam med sin pappa som är sjukpensionär. En skildring av två världar, som förenas i en ovillkorlig och fin kärlek.

Se även  Lär dig tyska snabbt online med ljudbok GRATIS i 7 dagar

Som eld: Sammanfattning

Boken Som eld är en riktigt romantisk bok som beskriver de starka känslor man kan få första gångerna man blir riktigt kär i någon. Boken är skriven för ungdomar i åldern 12-15 år, men passar för alla som vill ta sig en liten resa tillbaka till de starka känslor man kan uppleva i den första kärleken.

Boken skildrar inte heller bara de mjuka, fina känslorna, utan också de kulturella skillnaderna mellan Annas och Lollos familj och vilken stor skillnad de har i sina upplevelser av sina liv. Att vuxna ofta är mycket mer trångsynta än vad deras barn är.

I det stora hela är Som eld skriven på ett fint, mjukt och mycket underhållande sätt. Om de starka känslor som Lollo känner till Anna. Hur det är att bli kär i en tjej, när man trodde att man gillade killar. En skildring som många unga kan känna igen sig i, i en historia som oftast kan klassas som tabu.

Se även  Bortom ordning som ljudbok GRATIS i 7 dagar

Inlägg senast uppdaterat: 13 februari, 2022

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇