10 ljudböcker om kommunikation att spana in GRATIS i 7 dagar

Det här är 10 ljudböcker om kommunikation att lyssna på ifall du vill lära dig mer om ämnet. Vi hoppas du finner någon av böckerna intressanta!

Om du har problem med att kommunicera med din familj och vänner är du inte ensam. Kommunikation, oavsett om det sker skriftligt eller muntligt, är en av de mest komplicerade och fruktade färdigheterna man kan ha.

Oavsett hur smarta vissa människor kan verka, hyser många osäkerhet kring hur de skriver eller hur de kommunicerar inför andra. Men effektiv kommunikationsförmåga är ett måste för individen och företaget. Faktum är att företag är bättre positionerade för att frodas när de har ett tydligt budskap och en kommunikationsstrategi som beskriver vilka de är i världen, vad de vill bli kända för och vad som skiljer dem åt. Och chefer som kan få andra till handling med sina ord är älskade.

När vi tänker på färdigheter fokuserar vi ofta på hårda färdigheter. Men att kunna kommunicera bra är en av de viktigaste mjuka färdigheterna du kan utveckla och det är också en nyckelfaktor för framgång. Tänk på din läkare, tandläkare, advokat, revisor, barnvakt eller ditt barns lärare. Din relation med dessa individer, och ditt förtroende för dem, påverkas av hur väl de kommunicerar.

Förmodligen kan kommunikation göra eller knäcka företaget eller ledaren. Lyckligtvis finns det massor av resurser som hjälper dig att förbättra dig på detta område. En mängd kommunikationsböcker fokuserar på allt från hur du skriver, hur du talar, hur du kommunicerar med din familj och vänner och hur du använder kommunikation för att förespråka frågor som är viktiga för dig.

Böckerna är grymma oavsett om du är en född kommunikatör, eller om du är introvert eller extrovert. De hjälper dig oavsett om du kämpar för att hitta och hävda din röst i personliga eller professionella relationer eller om du kämpar för att upprätthålla lämpliga gränser på jobbet och hemma. Jag har delat upp listan i böcker som är speciellt centrerade kring att kommunicera på jobbet, och böcker som gäller din kommunikation och sociala färdigheter på jobbet och hemma.

1. 12 talares tankar om kommunikation

Vad gör du om du måste kommunicera men inte vill? Hur får du igång en dialog i ett stormöte? Går det att rädda dina tråkiga PowerPoint-bilder?

Har ni utmaningar i er interna kommunikation? Har du svårt att förstå det andra könet? Hur kan du kommunicera på topp när du träffar en kund, en kollega eller en medmänniska?

Här får du tolv talares unika tankar om kommunikation.

Människor som ger inspirerande och kunskapsfyllda föreläsningar till företag, skolor, kommuner och andra organisationer i Sverige och världen. Några ger dig konkreta tipslistor, medan andra bjuder på tankar, teser eller träffande berättelser.

Varje talare har sitt eget ämnesområde, sitt eget språkbruk och sitt eget kapitel. Avsändare är inte bara författarna utan också talarbranschens egen förening, för professionella talare och moderatorer: NSA Sweden (National Speakers Association).

De 12 författarna i boken är: Anna Almberg, Anna Bellman, Antoni Lacinai, David Phillips, Inger Hansson, Johan Appel, Johan Dahl, Jon Forssell, Lena Skogholm, My Gross, Patrik Nordkvist och Sofia Karlsson.

12 talares tankar om kommunikation är tillgänglig som ljudbok.

2. Magisk kommunikation

Det här är en sammanfattad version av Magisk kommunikation. Om obekväma idéer och konsten att skapa effekt. Vi utsätts dagligen för 3 000 kommersiella budskap, men dagen efter minns vi bara två av dem.

Se även  Omgiven av motgångar som ljudbok GRATIS i 7 dagar

Så det gäller verkligen att skapa marknadskommunikation som ger magiska resultat. Här får du följa med till den plats där magisk kommunikation uppstår, i mötet mellan strategi och kreativitet, i det oväntade.

Du får tips om hur du kan lära känna människan bakom konsumenten och vilka egenskaper framgångsrik kommunikation har. Patrik Lindkvist är creative director, art director och strateg och har över 15 års erfarenhet från olika reklam- och kommunikationsbyråer.

Idag driver han sin egen byrå och är även en flitigt anlitad föreläsare.

Magisk kommunikation är tillgänglig som ljudbok.

3. Effektiv kommunikation & presentation

Stefan Lindström är en erkänd utbildningskonsult & föreläsare med gedigen kompetens.

Känd för sin förmåga att fängsla folk med bara ordet som handfängsel och för sin kittlande retorik i kombination med målande konkreta exempel.

Här har han samlat grunderna i en ljudbok med hjälp av förstärkande bilder på ( stefanlindstrom.se/ljudbok-bildspel-dito ) + personliga framgångstips inom kommunikation & presentationsteknik.

Stefan utbildar i ämnena sedan 20 år tillbaka och har dessutom fått vidareutveckla andra talare och moderatorer.

Stefan har även talat på TEDx talks samt flera gånger på The International Conference on Thinking

Effektiv kommunikation & presentation är tillgänglig som ljudbok.

4. Kärleksfull kommunikation i parförhållanden

Att kvinnor kommer från Venus och män från Mars är ett vedertaget uttryck, och ibland är det till och med tvärtom. Det förändrar inte faktumet att det kan vara oerhört svårt att kommunicera i en parrelation.

Psykoterapeuten Martin Østergaard strävar i den här boken att låta individer, som upplever sig ha problem i sin kärleksrelation, förstå sig själva och sin partner, och hur de på bästa sätt kan kommunicera med varandra för att undvika missförstånd.

Martin Østergaard (1962) påbörjade sin karriär som journalist, men upptäckte snart att det var psykoterapeut han ville utbilda sig till. Karriärvalet ledde till författandet av ett antal böcker som behandlar ämnen så som kärlek, parrelationer och familjeliv.

Kärleksfull kommunikation i parförhållanden är tillgänglig som ljudbok och e-bok.

Det här är boken för dig som behöver lära dig kommunicera med din partner bättre.

5. Nå in. Nå fram. Få igenom. Medveten kommunikation på jobbet

Varje ögonblick på jobbet kommunicerar du. Genom ordvalet på fikarasten, hälsningsfrasen i kundmejlet, kroppshållningen vid presentationen för ledningen.

Många av oss tänker inte ens på att vi gör det. Men att vi blir mer medvetna om vår kommunikation är grunden för en roligare, snällare och mer produktiv arbetsvardag.

I Nå in, nå fram, få igenom får du insikt i de viktigaste kommunikationsaspekterna för att lyckas utveckla din kommunikation. Boken ger dig tipsen och verktygen för att smidigare hantera jobbsituationer där kommunikationen står i centrum.

Helt enkelt hur du bättre når in, når fram och får igenom. Författarens intäkter från boken går oavkortat till Plan Internationals arbete för barns rättigheter och flickors lika villkor.

Nå in. Nå fram. Få igenom. Medveten kommunikation på jobbet är tillgänglig som ljudbok.

Den här boken hjälper dig kommunicera bättre på jobbet. En bok om bättre kommunikation på arbetsplatsen helt enkelt. Stort lycka till!

6. Koden är knäckt: retorik och kommunikation

Att tjatmetoden är trist för alla inblandade är ingen nyhet. Men hur ska man göra istället? Här delar elvaårige Benny med sig av sina hemliga tips som han kommit fram till efter en lång tids forskning i det egna hemmet.

Se även  Lär dig mer om inredning, loppisbesök och matlagning med Elsa Billgren! [GRATIS]

Hur ska man övertala föräldrarna att få ha fest hemma? Eller att få sova över hos kompisar, eller få höjd veckopeng? Svaret är att man måste prata med sina föräldrar på ett sätt som de förstår och kan relatera till.

En rolig bok om retorik och kommunikation som vill stärka barns självförtroende och uppmanar till att våga utmana sig själv.

Koden är knäckt: retorik och kommunikation är tillgänglig som ljudbok.

7. Vi måste prata: lätta lösningar på svåra samtal : Lätta lösningar på svåra samtal

Vad tycker människor är läskigast när det gäller kommunikation? Jo, bland annat att avsluta en relation, ge feedback, kallprata, sälja in sina egna goda egenskaper och våga säga ifrån. Du vet säkert vilka samtal du helst undviker, men lika säkert är det att du förr eller senare kommer att ställas inför dem.

Retorikexpert Elaine Eksvärd rankar här våra tio värsta samtal i vardagen och ger retoriska lösningar på problemen. Med tydliga tips, knep och humor inspirerar hon till tryggare kommunikation. Det kan gälla att göra slut, berätta för en kollega att hon luktar svett eller förklara för en chef att de sexistiska skämten han drar kan skada honom. Med hjälp av denna bok kommer du att stå rustad att tackla alla sorters samtal.

Vi måste prata : lätta lösningar på svåra samtal : Lätta lösningar på svåra samtal är tillgänglig som ljudbok och e-bok.

8. Relationsbibeln

Här är den kompletta handboken för alla som vill skapa och bevara ett välmående förhållande. Genom att lära dig att uppmärksamma din partner, vårda dina egna behov och fokusera på konstruktiv kommunikation blir det enkelt att få lyckan att vara för evigt.

Med grund i vetenskapliga studier berättar relationsexperten Klara Doktorow och psykologen Veronika Palm allt från hur man bråkar på rätt sätt till hemligheten bakom ett bra sexliv.

Ta chansen att bygga en sundare och mer långvarig relation!

KLARA DOKTOROW är programledare för Vakna med NRJ och har podden Trettio plus trevar med Sofi Fahrman och Tove Norström. Hon är även aktiv som krönikör, skribent och är ett känt ansikte från tv.

VERONIKA PALM är leg. psykolog och har stor erfarenhet av arbete med relationsproblem. 2017 gav hon ut fackboken Mentalisering och psykisk ohälsa hos ungdomar.

Relationsbibeln är tillgänglig som ljudbok och e-bok.

9. Bemötandekoden

Har du träffat en negativ person som dränerat dig på energi? Råkat ut för missförstånd och undrat vad som hänt? Eller hört folk säga: ”vi måste ju kunna prata som vuxna människor om det här”?

Följ med på en spännande upptäcktsfärd i hjärnans fantastiska landskap. Du får förklaringar till vad som kan hända i våra relationer och konkreta tips om hur du kan hantera olika situationer – både i arbetslivet och privat.

Bästsäljaren Bemötandekoden är en inspirerande och lättillgänglig guide där författaren berättar målande om det mänskliga samspelet, de kommunikationsproblem som ofta uppstår och hur vi bättre kan förhålla oss till varandra. Boken har hyllats av både läsare och experter inom området och fortsätter hela tiden att locka nya läsare.

***

Lena Skogholm är beteendevetare och pedagog, en av få i Sverige som är specialiserad på hur vi kan ha konkret nytta av hjärnforskning i vardagen oss människor emellan. Den första utgåvan av Bemötandekoden kom ut 2016 och blev en omedelbar succé.

Bemötandekoden är tillgänglig som ljudbok och e-bok.

10. Omgiven av idioter

Har du någon gång försökt resonera med din partner och ingenting gick som du tänkt dig? Eller i förvirring lämnat ett möte med känslan att du inte begrep dig på de övriga i rummet? Och värst av allt: vissa verkar aldrig förstå vad du säger – hur tydlig du än är. Visst är det ett mysterium?

Se även  Narnia som ljudbok GRATIS i 7 dagar

Välkommen till en rad uppfriskande aha-upplevelser – möjligen även en eller annan åh nej-upplevelse – och med lite flyt är det inte du som är idioten.

Efter att ha läst den här boken kommer du att förstå vad din omgivning egentligen vill säga dig.

Jag garanterar att du radikalt kommer att minska mängden idioter i din omgivning, hälsar Thomas Erikson.

Omgiven av idioter beskriver konkret och underhållande en av världens mest spridda metoder för att sortera olikheterna inom mänsklig kommunikation.

Via den vetenskapliga bakgrunden, genom vardagens möten, ger den ett konkret hjälpmedel att förstå de viktigaste skillnaderna mellan olika kommunikationsstilar.

Den visar på en av de vanligaste orsakerna till konflikter i vardagen – dålig kommunikation. Och den ger dig som läsare svaret på frågan: vad gör jag åt det? Efter att ha läst boken kommer ingenting att se ut som förr.

Thomas Erikson är beteendevetare, coach, föreläsare, ledarskapstränare och författare. Han driver en konsultverksamhet med fokus på att förändra beteenden inom olika typer av organisationer, och coachar ett antal chefer varje år inom det svenska näringslivet.

»Helvetet är andra människor.« Med dessa berömda ord ringade filosofen Jean-Paul Sartre en gång in det enskilt största problemet med att leva som människa på jorden: att vi delar den med en massa andra människor – människor som ofta är hopplöst olika oss själva: jobbiga, tröga, frustrerande, godtrogna, långsamma, hetsiga … dumma i huvudet kort sagt. Tänk så oerhört enkelt det skulle vara om alla bara kunde vara som jag!

Som tur är finns det hjälp att få, oavsett vad Sartre må anse om saken. Omgiven av idioter är boken som ger dig de insikter du behöver för att stå ut med och kanske rentav tycka om dina medmänniskor.

Med stöd i den senaste forskningen och med konkreta exempel direkt från vardagen granskar Thomas Erikson här de vanligaste konfliktytorna mellan olika individer.

Oavsett om det handlar om kärleksliv, arbetsliv eller bara kontakten med en obegriplig hantverkare handlar merparten av de problem som kan uppstå mellan människor om en och samma sak: dålig kommunikation.

När vi lär oss förstå hur olika människor kommunicerar sina känslor och avsikter får vi också de redskap som behövs för att kunna tolka vad vår omgivning egentligen vill säga oss. Och av bara farten får vi samtidigt en unik möjlighet att förstå varför andra ibland har så förtvivlat svårt att förstå det vi försöker säga till dem. Många aha-upplevelser utlovas!

Omgiven av idioter är tillgänglig som ljudbok.

Inlägg senast uppdaterat: 13 februari, 2022

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇