2 ljudböcker om att övervinna social fobi du måste lyssna på [GRATIS]

1. Social Fobi. Lär dig hantera rädslor och social ångest på ett nytt sätt.

Kalla det rädsla, kalla det social fobi eller kalla det social ångest. Namnet är inte viktigt för ditt inre, men du vill inte bli granskad av rädsla för att göra bort dig. Rädslan dyker upp i olika situationer där du känner dig uttittad och du önskar att du vore fri från den bördan.

Hos många finns rädslan där hela tiden som en stark plåga med isolering som följd. Du skäms för du tror att du i vissa eller många sammanhang inte räcker till inför andra. Du är långtifrån ensam. Var stolt över dig själv, rädslan är nämligen bara en del av dig och ditt inre har lösningen.

Den inre lösningen är att du i den här inspelningen kommer att få möta olika delar av dig själv, kalla dem för delpersoner. Det kanske låter märkligt, men tänk så här: Du är inte exakt samma person i olika sammanhang. När du är glad känner du dig på ett helt annat sätt än när du är ledsen.

Du upplever att du efter omständigheterna fungerar på olika sätt beroende på var du befinner dig, vad du gör, vilka du möter etc. Du känner ju också till att man kan säga: Jag kände inte igen mig själv.”

Se även  Omgiven av psykopater som ljudbok GRATIS i 7 dagar

Tänk om du nu kunde få den här delpersonen som har ångest att känna sig trygg genom att tala med den och förklara att den inte behöver vara rädd eller be andra delpersoner att hjälpa den, vore det inte till stor hjälp?

Det är vad den här talboken går ut på, att få dig att förstå att du som alla andra är en sammansatt person där det finns delpersoner med mycket stora resurser att göra gott för dig.

Carl Bergfors Leg. läkare, psykiater, leg psykoterapeut med hypnos som specialitet

Social Fobi. Lär dig hantera rädslor och social ångest på ett nytt sätt. är tillgänglig som ljudbok.

2. Övervinn social fobi

Social fobi kan yttra sig på många olika sätt. Tackar du nej till sociala aktiviteter eftersom du är rädd för att känna dig obehaglig till mods? Eller är det allvarligare än så, och bara tanken på att vistas i en grupp med människor kan få ditt hjärta att slå fortare och få fram nervositet? Är du rädd för att bli bedömd av andra när du går in i ett rum? Är dina känslor begränsade till främlingar, eller kan samma symptom uppstå bland vänner och familj?

Det är omöjligt att helt undvika sociala situationer om du vill leva ett normalt liv. Forskning visar att goda sociala relationer är en viktig faktor för vårt välbefinnande. Det finns få saker som slår känslan av att få vara med andra, njuta av deras sällskap och att få känna sig accepterad och uppskattad. Alla får någon gång viss social ångest, men för den som drabbas av social fobi kan livets möjligheter krympa ihop i större eller mindre omfattning.

Se även  Sommarskuggan och halloween-buset som ljudbok GRATIS i 7 dagar

Det avståndstagande och den isolering som social fobi förorsakar kan leda till ensamhet och depression. Följden blir att självkänslan sjunker. Social fobi kan dock avhjälpas genom att man tar itu med de tankar som står i vägen för ett lyckligare och mer givande liv. Detta unika självhypnos-program erbjuder dig en lösning som kan hjälpa dig att få livet på rätt spår igen.

Tänk dig hur det skulle vara att:
– Släppa taget om det förgångna och leva i nuet.
– Acceptera dig själv som unik, speciell och utrustad med fel och brister.

– Skapa nya vägar kring hur du ska tänka och reagera i olika situationer.
– Få uppleva ett angenämt och berikande socialt liv.
– Slippa darrningar, hjärtklappning och andra typer av obehag i sociala situationer

Behandling av social fobi kan ske i olika former, exempelvis traditionell terapi, KBT, mediciner och även ohälsosamma former av självmedicinering. Detta självhypnos-program använder avancerad hypnoterapi-teknik som riktar in sig på ditt undermedvetna – den del av dig som utgör basen för dina känslor och ditt beteende. Det är där som förändringen måste börja.

Se även  Helikopterrånet som ljudbok GRATIS i 7 dagar

Om du på ett medvetet plan kunde ha kontroll på din sociala ångest, så hade detta inte längre varit något problem. Du hade då kunnat göra ändringar på egen hand, eller hur? Det faktum att du inte kan, betyder helt enkelt att det är ditt undermedvetna som styr din sociala fobi.

Övervinn social fobi är tillgänglig som ljudbok.

Inlägg senast uppdaterat: 13 februari, 2022

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇