Nya testamentet som ljudbok GRATIS i 7 dagar

Just nu kan du lyssna på Nya testamentet som ljudbok gratis i hela 7 dagar via ljudbokstjänsten Nextory, något vi är väldigt måna att tipsa om då vi tycker det är en helt fantastisk deal. Se även till att kika på vår stora jämförelse av de olika svenska ljudbokstjänsterna.

Klicka på knappen nedan för att tas direkt till ljudboken hos Nextory.

Nya testamentet (Ljudbok)

Världens i särklass mest lästa bok, tryckt i miljarder exemplar och översatt till tusentals språk.

Bibeln på lätt svenska omfattar hela Nya testamentet, inklusive alla kapitel och verser. Förkortningarna som gjorts ryms inom själva verserna.

Framtagen i samarbete med Svenska Bibelsällskapet.

Nya testamentet (lättläst) är tillgänglig som ljudbok.


Nya testamentet: En liten guide

Nya testamentet: Vad är det för något?

Nya testamentet är tillsammans med det gamla ett av de mest inflytelserika dokumenten i historien och har påverkat västerländsk filosofi, konst, litteratur och kultur som inga andra skrifter. Den innehåller den enda allmänt accepterade uppteckningen av Jesu Kristi verkliga ord, Guds Son, som uttalades när han utförde sin roll som människosläktets Frälsare, såväl som några ord som uttalades efter hans återkomst till himlen, inklusive hans möte med aposteln Paulus och speciell uppenbarelse som gavs till aposteln Johannes.

Se även  Älska dig själv som ljudbok GRATIS i 7 dagar

Nya testamentet registrerar de viktiga detaljerna i Jesu Kristi liv och läror i de fyra evangelierna och pastorala breven av Paulus och andra apostlar som Jakob, Petrus, Johannes och Judas. Den avslutas med Jesu Kristi uppenbarelse som nedtecknad av aposteln Johannes skriven på ön Patmos år 96 e.Kr.

Nya testamentet: Grunderna

Nya testamentet börjar med fyra böcker som kallas evangelierna. Dessa fyra böcker fokuserar på Jesu Kristi liv, död och uppståndelse. Tre av de fyra kallas de synoptiska evangelierna. Detta beror på att de är lika eller parallella med varandra och ger en omfattande sammanfattning av Jesu liv och tjänst.

Se även  Mannen som försvann som ljudbok GRATIS i 7 dagar

Johannesevangeliet är skrivet på ett unikt sätt och innehåller många olika berättelser än de tre andra. De återstående böckerna avslöjar händelser efter Jesu uppståndelse och återkomst till himlen.

Grundläggande detaljer låter intetsägande tills vi kommer in på betydelsen av Nya testamentet.

Nya testamentet: Historien

Nya testamentet handlar om Jesus, men samtidigt handlar det om dig och mig. Det är den mest magnifika kärlekshistorien genom tiderna.

Denna kärlekshistoria är både djup och bred. Djupt av kärlek och brett genom löfte. Gud, eller HERREN, skapade mänskligheten till sin egen avbild och när synden kom in i världen krossade den hans hjärta. På grund av sin stora kärlek lovade han att skicka en frälsare, en han kallade Immanuel (Gud med oss).

Att göra detta kostade Gud djupt, men hans kärlek är ännu djupare. Han sände sin son Jesus för att bli människa, bära all den dom mänskligheten förtjänade och avslöja ett stort mysterium.

Inlägg senast uppdaterat: 13 februari, 2022

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇