Den allvarsamma leken som ljudbok GRATIS i 7 dagar

Just nu kan du lyssna på Den allvarsamma leken som ljudbok gratis i hela 7 dagar via ljudbokstjänsten Nextory, något vi är väldigt måna att tipsa om då vi tycker det är en helt fantastisk deal. Se även till att kika på vår stora jämförelse av de olika svenska ljudbokstjänsterna.

Klicka på knappen nedan för att tas direkt till ljudboken hos Nextory.

Den allvarsamma leken av Hjalmar Söderberg

Hjalmar Söderberg (1869-1941) var en svensk författare, skribent och översättare som anses vara en av 1900-talets största författare i Sverige. Många av hans verk anses vara svenska klassiker, bland annat romanerna ”Doktor glas” och ”Den allvarsamma leken”.

Söderberg hade en skarp iakttagelseförmåga, något som speglades i hans författarskap, framförallt i hans noveller. Efter hans debut 1895 uppmärksammades han för blandningen av vemod och skärpa, allvar och lekfullhet, melankoli och kvickhet i sitt skrivande, något som utmärker hans verk än idag.

Den allvarsamma leken är tillgänglig både som ljudbok och e-bok.

Den allvarsamma leken: Introduktion

Det har gått tio år sedan Arvid Stjärnblom och Lydia Stille senast träffade varandra. De hade varit unga och förälskade men omständigheterna skilde dem åt och de hade varit tvungna att gå vidare. Lydia gifte sig och Arvid likaså, men när ödet nu för dem samman igen väcks gamla känslor åter till liv.

Se även  The Secret som ljudbok GRATIS i 7 dagar

Arvid och Lydia inleder en relation i största hemlighet och för en kort stund är det tillräckligt. Men dröjer det inte lång tid förrän de tvingas ta ett svårt beslut. Är de menade att vara tillsammans? Och kan man verkligen välja sitt egna öde?

Den allvarsamma leken: Handling

Den allvarsamma leken har många gånger rosats i recensioner som en av de största kärleksromanerna på svenska. I denna fantastiska bok följer vi Arvid och Lydia som först möts som unga och blir förälskade. En sommardag delade de sin första kyss bakom syrénhäckarna, men trots de djupa känslorna de kände för varandra blev det ingen djupare relation mellan dem och de skildes åt.

Åren går och de båda har nu hunnit samla på sig en hel del mer livserfarenhet när de möts igen 10 år senare. Men som bokens titel avslöjar, är inte kärleken alltid en dans på rosor. De båda är nämligen numera gifta med partners som de träffat under åren som de varit åtskilda från varandra. Vägen till varandra är nu inte längre lika enkel, som den hade varit om de hade följt sina hjärtan 10 år tidigare när de träffades första gången.

Arvid och Lydia kan inte hålla sig borta från varandra denna gång. Trots att de båda är i äktenskap med någon annan blomstrar den starka lidelsen och passionen upp mellan dem likt en flamma. En stark, gripande historia tar sin början, med både ekonomiska bekymmer, otrohet och svek i en orolig värld under 1900-talets början. Kommer Arvid och Lydia kunna leva ett liv tillsammans trots deras tidigare livsval? Kärleken är inte alltid enkel, men boken är en tydlig markering – att ibland måste man bara lyssna till sitt hjärta.

Se även  Hjältar och monster på himlavalet som ljudbok GRATIS i 7 dagar

Den allvarsamma leken: Sammanfattning

Om man är en sucker för kärleksromaner är Den allvarsamma leken en helt fantastisk bok att försvinna i för en stund. Den där första kärleken, första kyssen, den starka åtrån och passionen som bara en nykär kan känna – det är något som de flesta kan relatera till.

Hjalmar Söderberg skildrar denna kärlekshistoria på ett mycket realistiskt sätt. Många gånger är romaner skrivna på ett vis som gärna förskönar historien, och lämnar ute bördorna som de flesta möter någon gång i sitt vardagliga liv. Det här är en roman, som trots att det handlar om djup kärlek, ändå har en sorglig aura över sig.

Att älska någon är inte alltid enkelt, även fast känslorna och viljan finns där. Arvid och Lydia inleder snabbt en affär med varandra trots att de båda är gifta, något som på den tiden ansågs vara något fult. Att skilja sig var inte något som var hederligt enligt dåtidens folk. Det är intressant att läsa skildringar från en annan tid, i en tid som vi är i nu, där skilsmässor är mycket vanliga. Den allvarsamma leken är en stark rekommendation för dig som älskar kärleksromaner, som är skildrade på ett realistiskt sätt.

Se även  Tre sekunder som ljudbok GRATIS i 7 dagar

Inlägg senast uppdaterat: 13 februari, 2022

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇