Såld som ljudbok GRATIS i 7 dagar

Just nu kan du lyssna på Såld som ljudbok gratis i hela 7 dagar via ljudbokstjänsten Nextory, något vi är väldigt måna att tipsa om då vi tycker det är en helt fantastisk deal. Se även till att kika på vår stora jämförelse av de olika svenska ljudbokstjänsterna.

Klicka på knappen nedan för att tas direkt till ljudboken hos Nextory.

Såld: En sann historia av Vera Efron

Såld är skriven av Natasja T och Vera Efron och är en verklighetsbaserad historia. En skrämmande, gripande och sann berättelse om en ung rysk flicka som drömmer om ett bättre liv men istället faller offer för trafficking. Sjuttonåriga Natasja lockas av ett erbjudande som barnflicka i Sverige. Hennes biljett till frihet blir en värre mardröm än hon vad hon någonsin hade kunnat föreställa sig.

När Såld gavs ut väckte den direkt stark debatt och uppmärksammades bland annat av SVT, TV4, Expressen, Aftonbladet och Metro.

Se även  3 ljudböcker om kvinnomisshandel du måste lyssna på [GRATIS]

Såld: En sann historia finns tillgänglig som ljudbok.

Såld: Handling

I en gripande, spännande och riktigt skrämmande sann historia får läsaren följa med Natasja när hon blir offer för trafficking och kommer till Sverige. Natasja är 17 år gammal och drömmer om att liv i frihet. Hon trodde att hon skulle åka till Sverige för att arbeta som barnflicka, men det var helt fel.

Istället blir Natasja såld gång på gång till många olika män. Hon blir djupt skadad och traumatiserad av de olika händelserna som boken skildrar. Trots att hon blivit skadad, har hon ändå hoppet levande i sitt hjärta – sin längtan efter friheten. Sin längtan efter att få leva sitt liv.

Hon börjar i sin tystnad att planera hur hon ska lyckas fly och ta sig från sina förgripare. Livet i Sverige som traffickingoffer är en ren mardröm, kantat av droger, våld och övergrepp. Natasja bryts ner mer och mer, men hon förlitar sig på sin plan om att lyckas fly och planerar allt in i varje detalj.

Se även  Glöm mig som ljudbok GRATIS i 7 dagar

Såld: Sammanfattning

Boken Såld är både gripande, hemsk och mörk. Många gånger känns det som att Natasjas öde är helt hopplöst. Eftersom att Såld har en mycket mörk historia som man som läsare vet om är sann, så gör det hela historien mer magstark och svår att ta in emellanåt. Att ha i tanken att det är såhär många unga flickors liv i världen ser ut är nästan för mycket att ta in.

Att Såld fått mycket uppmärksamhet i media är inte heller något som förvånar, då den väl detaljerade och utlämnande historien verkligen väcker många frågor i samhället till liv. Natasja föll traffickingoffer i Sverige och gör oss medvetna om vad som sker bakom stängda dörrar.

En rekommendation till dig som gillar självbiografier och som är stark nog att ta in vad som utspelar sig i vår värld. Boken har fått stående ovationer från många håll och är både läskig, sorgsen och gripande.

Se även  Stolthet och fördom som ljudbok GRATIS i 7 dagar

Inlägg senast uppdaterat: 13 februari, 2022

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇