Gärningsmannen är polis som ljudbok GRATIS i 7 dagar

Just nu kan du lyssna på Gärningsmannen är polis som ljudbok gratis i hela 7 dagar via ljudbokstjänsten Nextory, något vi är väldigt måna att tipsa om då vi tycker det är en helt fantastisk deal. Se även till att kika på vår stora jämförelse av de olika svenska ljudbokstjänsterna.

Klicka på knappen nedan för att tas direkt till ljudboken hos Nextory.

Gärningsmannen är polis: Om trakasserier och tystnadskultur inom svensk polis av Lisa Bjurwald & Kerstin Dejemyr

Gärningsmannen är polis: Introduktion

Boken Gärningsmannen är polis är skriven av Lisa Bjurwald och Kerstin Dejemyr och är en bok som handlar om den tystnadskultur som genomsyrar vårt svenska polisväsende idag. Om vad som sker när den som ska vara beskyddaren av samhället, istället blir förövaren?

Boken skildrar en mörk rapport över hur cheferna vänder bort blicken samt att en polis som begår brott eller utsätter någon för våldtäkt i princip alltid går fria från straff. En bok som inte alls visar på den trygga atmosfär man som medborgare hoppas ska finnas hos polismyndigheterna i vårt land.

Gärningsmannen är polis finns tillgänglig både som ljudbok och e-bok.

Se även  Värdshuset vid havet som ljudbok GRATIS i 7 dagar

Gärningsmannen är polis: Handling

Vad händer när beskyddare blir förövare? När de som ska upprätthålla lagen själva bryter mot den – och vad händer när cheferna vänder bort blicken?

Kerstin Dejemyr har fler decenniers erfarenhet som polis och var med och startade polisens Metoo-upprop #Nödvärn, efter vilket hon såg sig tvingad att lämna myndigheten. Tillsammans med den undersökande journalisten och författaren Lisa Bjurwald samlar de här förödande vittnesmål från polisstationer runt om i hela landet och granskar vad exakt myndigheten gör för att få bukt med problemen.

Bland annat upptäcker de att det i princip råder straffrihet för polismän som trakasserar och våldtar. I en tystnadskultur där polisanställda uppmanas att ”lägga locket på” om problematiska händelser och individer blir det sällan några konsekvenser ens på arbetsplatsen.

Se även  Gift med maffian som ljudbok GRATIS i 7 dagar

Gärningsmannen är polis ger en skakande inblick i en myndighet med allvarliga och djupt rotade problem med sexism och chauvinism – och en bok där dess hitintills osynliga offer får komma till tals.

Gärningsmannen är polis: Sammanfattning

Gärningsmannen är polis ger en skakande inblick i en myndighet med allvarliga och djupt rotade problem med sexism och chauvinism – och en bok där dess hitintills osynliga offer får komma till tals.

Gärningsmannen är polis är en mycket nödvändig bok i vår tid – inte bara för den utmärkta genomgången av polisens hårresande problem, men också för att den avslutas med en stadig lista på förändringsförslag som kan anammas av Sveriges polismyndigheter.

En stark rekommendation till dig som vill få en djupare inblick och förståelse till den nedtystning som pågår på polismyndigheter. Att lagens hand inte alltid själva följer lagen. Gärningsmannen är polis visar på att problemen som vi har med sexism och trakasserier på arbetsplatser finns överallt, och är något som vi behöver ändra på.

Gärningsmannen är polis är definitivt en stark ögonöppnare för dem som levt i ovisshet över hur vårt samhälle är format.

Se även  Musse & Helium som ljudbok GRATIS i 7 dagar

Inlägg senast uppdaterat: 13 februari, 2022

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇