Man dör inte av stress: man slutar bara att leva som ljudbok GRATIS i 7 dagar

Just nu kan du lyssna på Man dör inte av stress: man slutar bara att leva som ljudbok gratis i hela 7 dagar via ljudbokstjänsten Nextory, något vi är väldigt måna att tipsa om då vi tycker det är en helt fantastisk deal. Se även till att kika på vår stora jämförelse av de olika svenska ljudbokstjänsterna.

Klicka på knappen nedan för att tas direkt till ljudboken hos Nextory.

Man dör inte av stress: man slutar bara att leva – om utmattningssyndrom

Man dör inte av stress: man slutar bara att leva: Introduktion

Boken Man dör inte av stress: man slutar bara att leva är skriven av Selene Cortes. Hon valde att skriva boken efter att hon själv blev sjuk av utmattningssyndrom, som ett verktyg för andra som blir drabbade. Boken är också skriven som en handbok för anhöriga och andra som kommer i kontakt med sjukdomen via sitt arbete.

Boken skildrar känslorna som uppkommer när man drabbas av utmattningssyndrom, allt från utanförskap, ångest och rädslan inför om man någonsin kommer att bli som vanligt igen. Många med utmattningssyndrom blir långtidssjukskrivna och många känner skam över att inte orka sådant som de annars brukar orka med. Detta är en bok som verkligen kan hjälpa de som drabbas och anhöriga som vill lära sig mer om sjukdomen. 

Man dör inte av stress: man slutar bara att leva – om utmattningssyndrom är tillgänglig som ljudbok.

Se även  Pojken som kallades det som ljudbok GRATIS i 7 dagar

Man dör inte av stress: man slutar bara att leva: Handling

Lever du kanske i en tillvaro där stress tycks vara den ständige följeslagaren? Är du, har du varit eller ligger du på gränsen till att bli sjuk? Det här är boken som Selene Cortes önskar hade funnits tillgänglig när hon själv blev sjuk. Den är inte bara ett ovärderligt verktyg för dig som drabbats av utmattningssyndrom, utan även för anhöriga och de som via sitt arbete kommer i kontakt med sjukdomen.

Handlingen i boken varvas mellan Selenes egna personliga känslor och erfarenheter av att vara sjuk, med psykiatrikern Marie Åsbergs perspektiv på sjukdomen. En perfekt blandning mellan personliga känslor och en klinisk synvinkel gällande både symtom, diagnostik och hur man kan behandla utmattningssyndrom.

Efter att Selene blivit frisk så har hon även utbildat, föreläst och arbetat som konsult för att hjälpa andra som drabbats av psykisk ohälsa. Eftersom att sjukdomen präglade stora delar av hennes liv under en lång tid, är hennes personliga beskrivning av de känslor som uppstår i att vara sjuk ovärderliga för andra i samma situation.
Att vara långtidssjukskriven och utmattad skapar många stora frågor som besvaras på ett varmt och informativt sätt i boken Man dör inte av stress: man slutar bara att leva.

Se även  Attraktionslagen som ljudbok GRATIS i 7 dagar

Man dör inte av stress: man slutar bara att leva: Sammanfattning

I ett samhälle som kantas av stress från mer eller mindre alla håll, är denna bok en sann handbok för dig som lever med utmattningssyndrom. En fantastisk bok som inte bara hjälper dig som är drabbad, men också perfekt att läsa för dina anhöriga för att få en djupare förståelse för vad du går igenom i din sjukdom.

Många av de som drabbas av utmattningssyndrom känner skam och skuld över sin situation. Rädsla över att aldrig mer återgå till det normala livet igen. Boken gör att du inte behöver känna dig lika ensam och kan ge lugnande svar på ditt inres oro. Att den dessutom är skriven i samarbete med Maria Åsberg som är en internationellt ansedd psykiatriker gör denna bok till ett sant hjälpmedel. Både utifrån ett känslomässigt perspektiv, men också utifrån psykiatrins perspektiv gällande behandlingar, diagnostik och symtom.

Se även  Tio över ett som ljudbok GRATIS i 7 dagar

Inlägg senast uppdaterat: 13 februari, 2022

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇