De kommer att drunkna i sina mödrars tårar som ljudbok GRATIS i 7 dagar

Just nu kan du lyssna på De kommer att drunkna i sina mödrars tårar som ljudbok gratis i hela 7 dagar via ljudbokstjänsten Nextory, något vi är väldigt måna att tipsa om då vi tycker det är en helt fantastisk deal. Se även till att kika på vår stora jämförelse av de olika svenska ljudbokstjänsterna.

Klicka på knappen nedan för att tas direkt till ljudboken hos Nextory.

De kommer att drunkna i sina mödrars tårar av Johannes Anyuru

De kommer att drunkna i sina mödrars tårar: Introduktion

De kommer att drunkna i sina mödrars tårar är en roman som är skriven av Johannes Anyuru. Boken är dystopisk och handlar om hur dagens Europa och Sverige tas över av högerpopulism. Om hur Göteborg i framtiden kräver att muslimer skriver på ett medborgarkontrakt för att bevisa att de inte är svenskfientliga.

Boken blev tilldelad Augustpriset i skönlitteratur 2017 och har sänts i filmversion på SVT i Oktober 2021. Boken skildrar både hopp och hopplöshet inför vad som sker i dagens Europa, och är full av både svek och vänskap i terrorns och fascismens teater.

Se även  Stjärndamm som ljudbok GRATIS i 7 dagar

De kommer att drunkna i sina mödrars tårar är tillgänglig som ljudbok och e-bok.

De kommer att drunkna i sina mödrars tårar: Handling

Boken börjar med att tre individer kliver in på en bokhandel och svär trohet till den sönderfallande terrorstaten Daesh. Lite senare avbryts en kontroversiell konstnärs framträdande av ett pistolskott och total panik utbryter där samtliga i lokalen tas som gisslan. Ett terrordåd som skakar hela Göteborg.

En av de tre angriparna (en ung kvinna som har som uppgift att filma våldet) bär på en hemlighet som kommer att kunna förändra allt. Under attacken vänder hon sig till en av de andra och viskar: Allt är fel. Vi borde inte vara här. Vi borde sticka. Hon lyckas avvärja hela terrordådet.

Två år senare besöker en författare kvinnan på en rättspsykiatrisk klinik i Tundra. Hon har läst hans böcker och ger honom en bunt papper, där hon har skrivit ner sin berättelse och berättar även att hon kommer från framtiden, från en parallell framtid. Den unga kvinnan hamnade där efter att hon avvärjt dådet och här börjar den fantastiska historien att uppdagas.

Boken skildrar många olika perspektiv, där den unga kvinnan, som i boken refereras som Tundraflickan, berättar om de olika händelserna från framtidens perspektiv. Med spänning tvinnar handlingen ihop de många trådar som bygger bokens helhet.

Se även  Elva år i fångenskap som ljudbok GRATIS i 7 dagar


De kommer att drunkna i sina mödrars tårar: Sammanfattning

De kommer drunkna i sina mödrars tårar är en mycket välskriven bok som många gånger är mörk. Det är först när Tundraflickan dyker upp i boken som den verkligen börjar vibrera av spänning. Bokens berättelse av hur framtidens Göteborg kommer att se ut i den beskrivna dystopi som boken skildrar, är mörk. Trots det finns hoppet alltid närvarande, tack vare den mystiska Tundrakvinnan.

Boken sitter länge kvar och gror efter att det sista kapitlet är avslutat. Johannes Anuyara binder tunna trådar mellan alla händelser, karaktärer och den fascism som rådet i samhället, till ett fullkomligt mästerverk fram mot bokens slut.

De kommer att drunkna i sina mödrars tårar lämnar ingen oberörd och är en rekommendation till alla som gillar välskriven och intressant skönlitteratur.

Se även  Mysteriet på Hester hill som ljudbok GRATIS i 7 dagar

Inlägg senast uppdaterat: 13 februari, 2022

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇