Få bättre självkänsla med 4 ljudböcker [GRATIS]

Få bättre självkänsla med dessa böcker!

Vi lever i en tid av förtroende och kommunikation.

Från den karismatiska läkaren till den energiska motiverande talaren eller den kärleksfulla och vänliga läraren, på varje nivå och varje ålder, är människor mer drivna mot dem som framstår som självständiga och självsäkra.

Självkänsla, självvärde och självbild är alla motsvarigheter till paraplytermen ”självkärlek.” De är konstruktioner som betecknar hur vi ser på oss själva, uppfattar oss själva som individuella enheter och skildrar våra personligheter för världen. . Självförtroende är nyckeln till ett tillfredsställande liv, och att ha hög självkänsla är där allt börjar.

Självkänslan utvecklas från barndomen. Sättet vi interagerar, observerar och lyssnar på andras kommunikationsmönster kan spela en viktig roll i att forma hur vi ser och känner om oss själva.

Att bygga upp självkänsla och självförtroende är en fråga av oro idag, och tack vare de senaste framstegen inom vetenskap och litteratur har vi nu rätt svar på det.

Det har varit mycket arbete kring hur vi kan hjälpa oss själva och andra att utveckla vårt självsystem, och i den här artikeln har vi lyft fram några av de mest framträdande.

Den här artikeln listar några av de bästa böckerna som finns att läsa om självkänsla och relaterade ämnen. Böckerna du hittar nedan är praktiska och evidensbaserade, och föreslår effektiva sätt vi kan implementera kunskapen i vår vardag. Dessa böcker hjälper helt enkelt dig stärka din självkänsla.

4 ljudböcker att lyssna på för bättre självkänsla för vuxna

1. Självkänsla nu!

Mia Törnblom arbetar som personlig coach och hjälper människor att hitta fram till en positiv självbild. Här presenterar hon sitt eget framgångsrika träningsprogram.

Med låg självkänsla spelar det ingen roll vad vi erövrar eller hur högt vi når – vi kommer ständigt att vara rädda för att misslyckas. Vi kan inte heller uppskatta det vi uppnått utan måste hela tiden uträtta mer. Vi klarar varken av komplimanger eller kritik – och i slutändan kan vi förlora vår livslust.

Se även  10 ljudböcker att lyssna på när man jobbar [GRATIS]

På ett enkelt och tydligt sätt visar författaren hur vi kan stärka självkänslan och bli medvetna om den egna personlighetens värde.

”Coachen Mia Törnblom är en enastående barnmorska när det gäller att förlösa slumrande självkänslor. I sin bok delar hon generöst med sig av sin framgångsrika verktygslåda för hjälp till självhjläp och av sina – ibland hårresande – egna erfarenheter.”

Annika Dopping

”Det absolut första du behöver är att verkligen VILJA förändra din situation. Det andra är den här boken! I Självkänsla nu! visar Mia tydligt, konkret och direkt klargörande vad personlig utveckling kan vara. Så långt ifrån flummeliflum man kan komma!”

Alice Bah Kuhnke

Självkänsla nu! är tillgänglig som ljudbok.

2. Mera Självkänsla

Mera självkänsla! är en efterlängtad fortsättning på Mia Törnbloms succébok Självkänsla nu! Hennes framgångsrika träningsprogram för att stärka och öva upp själen och självkänslan har fått ett enormt gensvar i alla åldrar.

Här går Mia ett steg längre och visar med humor och stor insikt hur vi kan öka vår självkänsla i arbetslivet, i relationen till våra föräldrar och barn, och i vänskaps- och kärleksrelationer. Boken är fylld av enkla övningar och igenkännande exempel som Mia Törnblom hämtat från sitt arbete som kursledare och föreläsare.

Mera självkänsla är en bok för den som vill gå vidare i sin personliga utveckling, men den fungerar också för den som inte vet vad skillnaden är mellan självkänsla och självförtroende. Boken är skriven för alla som vill börja vårda relationen till sig själva med lika mycket respekt och kärlek som de behandlar andra.

”Mia har fått mig att förstå att en god självkänsla är grunden till kärleksfulla och lyckliga relationer. Hennes enkla knep för att stärka självkänslan har gjort mig till en tryggare förälder och en mer lyhörd partner och arbetsledare.”

Alice Bah Kuhnke

Mera Självkänsla är tillgänglig som ljudbok.

3. Självkänsla: när introverta och extroverta möts

Vissa människor är högljudda. Andra människor är tystlåtna och föredrar att hålla sig för sig själva. Om du någon gång har fått kommentarer att du tar för mycket plats eller att du är för blyg är detta boken för dig.

Se även  3 ljudböcker om yoga du måste spana in [GRATIS]

Det har varit mycket debatt om introverta och extroverta personlighetstyper i media på sistone. På ett lättbegripligt sätt lägger Marita Lynard ut texten om hur det är att vara utåtriktad eller inåtvänd. Och hur de olika personlighetstyperna fungerar i samhället.

Ibland är det bäst att lära känna sin egen typ av personlighet för att verkligen veta vad du själv behöver. På så sätt kan du nå fram till den självkänsla som du är förmögen att uppnå!

Marita Lynard är en svensk författare, socionom och samtalsterapeut. Hon skriver lättbegripliga böcker om komplicerade ämnen.

Självkänsla : när introverta och extroverta möts är tillgänglig som ljudbok och e-bok.

4. Självkänsla på djupet

Negativ självkänsla spelar en avgörande roll i våra liv, det visade Marta Cullberg Weston redan i sin bok Ditt inre centrum (2005). I sitt arbete som terapeut har hon stött på många personer som går omkring och tror att de inte duger, och därför föddes idén att i en ny bok ge en mer detaljerad beskrivning av hur arbetet med att befria en person från en negativ självkänsla går till.

Under den vuxna ytan hos de flesta av oss finns olika sorters ”inre barn”. Det kan röra sig om inre barn som inte blivit sett och som därför inte tror att det är möjligt att älska. Andra bär kanske på ett skamfyllt inre barn eller på ett inre barn som känner sig underlägset och otillräckligt. Det medför att man är sårbar för speciella situationer och reaktioner från andra människor – man kan reagera oproportionerligt starkt på vissa saker, man riskerar att bränna ut sig i sina försök att duga, man beter sig irrationellt och har låg självkänsla.

Man måste gå tillbaka till sitt ”inre barn” och dess föreställningsvärld för att kunna förstå hur dessa falska självbilder uppstod och för att kunna befria sig från dem. Då kan dessa ”självfällor” upphöra att styra ens liv.

Se även  Lär dig meditera hemma med 9 ljudböcker [GRATIS]

Marta har under senare år utvecklat en teknik som är särskilt avpassad för att arbeta med de falska föreställningar om sig själv som många bär på. Symboldrama har här visat sig vara en bra metod för att öppna dörren till sin inre värld och återknyta kontakten med det inre barnet. Terapeuten kan då hjälpa klienten att hantera och förstå situationen och befria sig ur de känslomässiga låsningar som fixerat problematiken. Man kan reparera sin självkänsla!

Målgrupp:
Intresserad allmänhet, vårdpersonal, och terapeutiskt intresserade psykologer, socionomer etc.

Självkänsla på djupet är tillgänglig som ljudbok och e-bok.


Visste du att låg självkänsla och brist på självförtroende kan få dig att känna dig otrygg och ensam?

Samma sak gäller tvärtom också. Att känna sig ensam eller otrygg kan sänka din självkänsla och ditt självförtroende. Dessa fyra saker (självkänsla, självförtroende, att känna sig otrygg och ensam) är sammankopplade, minskar eller ökar varandra.

Ser du? Att bygga (upp) ditt självförtroende och självkänsla kan automatiskt lösa många andra saker som du inte är nöjd med.

Vänta inte mer! Ta det första steget in i ett lyckligt och innehållsrikt liv; ta reda på (från experterna på området) hur du kan öka din självkänsla och ditt självförtroende.

Spana in de bästa ljudböckerna om självförtroende och självkänsla ovan!

Inlägg senast uppdaterat: 13 februari, 2022

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇