Alex Dogboy som ljudbok GRATIS i 7 dagar

Just nu kan du lyssna på Alex Dogboy som ljudbok helt gratis i 7 dagar via Nextory, något vi är väldigt måna att tipsa om då vi tycker det är en helt fantastisk deal. Se även till att se vår stora jämförelse av de olika svenska ljudbokstjänsterna.

Klicka på knappen nedan för att tas direkt till boken hos Nextory.

Alex Dogboy av Monica Zak

Alex Dogboy: Introduktion

Alex Dogboy är skriven av Monica Zak och handlar om Alex som överges tidigt av sina föräldrar och istället får bo hos sin monster. Han vantrivs hos sin moster och rymmer hemifrån, men att leva ett liv på gatan är farligt och det är svårt att hitta mat.

Under en tid bor han på en soptipp, där han hittar en hundvalp som är skadad. Han tar hand om valpen och därefter får han sitt nya smeknamn: Dogboy. Boken är verklighetsbaserad från en pojke som finns på riktigt och skildrar det som hänt honom och många andra av de föräldralösa barnen på gatorna i Honduras.  Författaren Monica Zak har tillbringat mycket tid tillsammans med gatubarnen i Honduras och berättar sina egna upplevelser och berättelser som barnen har berättat. 

Se även  Lär dig japanska snabbt online med ljudbok GRATIS i 7 dagar

Alex Dogboy finns tillgänglig både som ljudbok och e-bok.

Alex Dogboy: Handling

Alex bor ute på en soptipp där han möter en flicka i sin egen ålder. Flickan har 20 hundar och hundarna älskar att kasta pinne för att bli belönade med mat. De träffas dagligen för att leka med hundarna och hundarna hämtar föremål som Alex och flickan sedan säljer för att få pengar till mat.

En dag är flickan och hundarna borta och de dyker aldrig upp som de gjort under en längre tid. I samband med att flickan och hundarna slutade komma till soptippen så hittade Alex en skadad hundvalp som han hjälper. Hunden blir Alex vän och strax därefter dyker det upp ytterligare en hund till hans nybildade lilla flock.

Alex får nu sitt nya smeknamn: Alex Dogboy! Boken skildrar hur det är att leva på gatan, men också den kärlek och tillgivenhet Alex känner för sina hundar. Senare får Alex reda på att hans mamma har rest till USA och att hans mamma och syskon befinner sig där. Från att ha gått från föräldralös så växer Alex flock mer och mer under bokens gång. 

Se även  10 ljudböcker för äldre att lyssna på [GRATIS]

Alex Dogboy: Sammanfattning

Alex Dogboy är en roman som ger en skön balans mellan äventyr, bravader och sorg, stress och mörker. Det bästa är hela klart att inte alla slut är sorgliga för barn som går liknande öden till mötes. Boken ger en känsla av hopp i en ofta kall och hård värld, där kärlek ändå bakom molnen alltid finns att finna.

Alex Dogboy rekommenderas till dig som gillar verklighetsskildrande böcker, som inte förskönar något och berättar som det är. Det är en bok som ibland kräver en viss liten paus mellan läsningarna för att processera berättelsen lite. Att var övergiven och ensam är inte alltid en lätt match, men Alex lyckas möta världen galant, särskilt med sina fyrbenta vänner vid sin sida!

Se även  Mytomanen som ljudbok GRATIS i 7 dagar

Inlägg senast uppdaterat: 13 februari, 2022

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇