Störst av allt som ljudbok GRATIS i 7 dagar

Just nu kan du lyssna på ljudböcker gratis i hela 7 dagar via ljudbokstjänsten Nextory, något vi är väldigt måna att tipsa om då vi tycker det är en helt fantastisk deal. Se även till att kika på vår stora jämförelse av de olika svenska ljudbokstjänsterna.

I det här inlägget har vi valt att tipsa om att det just nu går att lyssna på ljudboken Störst av allt helt gratis i 7 dagar via Nextory.

Klicka på knappen nedan för att tas direkt till ljudboken hos Nextory.

Störst av allt av Malin Persson Giolito

Störst av allt: Introduktion

De rikaste rika och de mest utsatta behöver sällan träffas. Utom i Djursholms allmänna gymnasium. Fem tonåringar, och en lärare som vill väl. Det slutar i katastrof. Nio månader senare ställs artonåriga Maja inför rätta.

”Jag vet inte hur jag ska orka lyssna, men det är farligt att släppa på koncentrationen. För då kommer ljuden. Ljudet när de kom in i klassrummet och drog bort mig. Ljudet när Sebastians skalle föll i golvet, det lät ihåligt. Det dånar i mig, så fort jag inte passar mig kommer det tillbaka.

Jag pressar naglarna in i mina handflator, försöker ta mig därifrån. Men det hjälper inte. Min hjärna släpar alltid tillbaka mig till det där jävla klassrummet.”

I Störst av allt skriven av Malin Persson Giolito får du följa med bokens huvudkaraktär Maja i hennes upplevelse av de komplicerade relationerna hon har till sin lärare och 5 andra elever.

Se även  Du förstör vår relation som ljudbok GRATIS i 7 dagar

Störst av allt: Handling

I romanen Störst av allt får vi följa med bokens huvudkaraktär Maja, som ger ett inåtgående tankeperspektiv till hur hon upplever sina relationer till sin lärare och 5 andra elever i skolan. I en spännande kriminalroman får du som läsare följa med i klasskillnader, socialt stigma, rasism och även en hel del romantik.

En vardag kantad av våld, mobbing och annat slutar med en skolskjutning. 9 månader efter skjutningen ställs Maja inför rätta i domstol och boken skildrar de olika vittnesmålen på ett ingående sätt. En handling som ger stort perspektiv till de klasskillnader som vi ofta kan se i samhället, och som ofta möts i skolbänken och på arbetsplatser.

En gripande berättelse som tar med alla elevernas olika perspektiv på tillvaron. Där de alla berättar sina egna upplevelser och kan uppnå en förståelse mellan varandra, trots att de alla kommer från olika kulturer.

Se även  Svårt att känna tacksamhet? Pröva 3 ljudböcker! [GRATIS]

Störst av allt: Sammanfattning

Störst av allt är en stenhård rättegångsthriller, ett inkännande porträtt av en ung människa och en svidande vidräkning med ett samhälle som obönhörligt håller på att glida isär. Ett drama som väcker frågor om skuld och ansvar, straff och försoning.

Störst av allt är en stor rekommendation till alla de som känner att de kan relatera till bokens handling och utspelande. Idag är det vanligt med mångkulturella samhällen, där många barn kommer från olika bakgrunder. I boken störst av allt får vi möta flera av dessa öden för att möta dem i en djupare förståelse.

Se även  Björndansen som ljudbok GRATIS i 7 dagar

Inlägg senast uppdaterat: 13 februari, 2022

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇