Arn som ljudbok GRATIS i 7 dagar

Just nu kan du lyssna på ljudböcker gratis i hela 7 dagar via ljudbokstjänsten Nextory, något vi är väldigt måna att tipsa om då vi tycker det är en helt fantastisk deal. Se även till att se vår stora jämförelse av de olika svenska ljudbokstjänsterna.

I det här inlägget har vi valt att tipsa om att det just nu går att lyssna på ljudböckerna i bokserien Arn av Jan Guillou helt gratis i 7 dagar via Nextory.

Klicka på knappen nedan för att tas direkt till bokserien hos Nextory.

Nådens år 1150 föds Arn Magnusson på Arnäs gård vid Vänerns strand. Han växer upp hos munkarna i Varnhems kloster och får den yppersta av sin tids andliga och världsliga bildning. Han lär sig också hantera svärd och båge. Ty munkarna i Varnhem har förstått att Arn nog inte är ämnad att bli en klosterbroder utan bättre lämpad som en Kristi stridsman och tempelriddare i det Heliga Landet.

När Arn som 17-åring lämnar klostret dras han in i de pågående intrigerna mellan rivaliserande tronpretendenter. Och han döms till tjugo års botgöring för sin kärlek till den ljuva Cecilia. Vägen till Jerusalem är anträdd…

Vägen till Jerusalem är den första delen i Jan Guillous trilogi om Arn Magnusson och Cecilia Algotsdotter och Sveriges tillkomst vid slutet av 1100-talet.

Se även  En familjetragedi som ljudbok GRATIS i 7 dagar

Vägen till Jerusalem är tillgänglig som ljudbok och e-bok.

Vägen till Jerusalem: Introduktion

Den polariserande författaren och journalisten Jan Guillou är känd för långt mer än endast sina böcker.

Han har haft kontakt med KGB, vilket han själv hävdar var i syfte att infiltrera organisationen, och var dessutom en av de som avslöjade den så kallade IB-affären.

Guillous bakgrund är dock inte fokuset i denna artikel, utan här presenteras istället Guillous bok Vägen till Jerusalem. Romanen utkom 1998 och är den första romanen i trilogin om Arn. Berättelsen utspelar sig under korstågstid och följer huvudkaraktären Arn Magnusson.

Vägen till Jerusalem är en bästsäljare som erhållit goda omdömen från majoriteten av läsare. Nu går boken dessutom att hitta som ljudbok, för ”läsaren” som ständigt befinner sig på resande fot!

Det går givetvis även utmärkt att lyssna till denna ljudbok medan du sköter hushållssysslorna eller helt enkelt kopplar av på soffan.

Just nu kan du läsa Arn-trilogin gratis i 7 dagar med Nextory – allt du behöver göra är att registrera ett nytt konto!

Vägen till Jerusalem: Handling

När Arn råkar ut för en svår olycka vid fem års ålder ber hans mor till Gud om nåd, och lovar att ifall Arn skonas kommer hans liv att dedikeras till Guds arbete.

Se även  Hur man talar så att barn lyssnar och lyssnar så att barn talar som ljudbok GRATIS i 7 dagar

Arn lyckas mirakulöst överleva, och han tas därmed till ett kloster, där han upptas som oblat efter att modern avlider.

Hos Varnhems kloster får han ta del av utbildning i världsklass, både vad gäller det teoretiska och det praktiska. Arn visar sig vara en stjärnelev, begåvad och snabblärd.

Allteftersom han växer får han dessutom möjlighet att lära sig stridskonst. Han blir en av de främsta männen i landet, om inte den absolut överlägsna, med svärd och häst.

Munkarna i klostret bedömer därför att Arn lämpar sig bättre som stridsman och tempelriddare än klosterbroder.

Vid 16 års ålder får Arn möjligheten att lämna klostret, för att kunna bedöma huruvida en livstid i klostret passar honom själv.

Han drabbas direkt av flera kulturkrockar. Med tiden faller han in i en stor konflikt mellan tronpretendenter, och förälskar sig dessutom i fagersköna Cecilia Algotsdotter.

Konflikten eskalerar sig och romansen likaså. Till följd av hans handlingar döms Arn till 20 års botgörning, varpå han beger sig ut till det Heliga landet Jerusalem.

Vägen till Jerusalem: Sammanfattning

Vägen till Jerusalem är en emotionell och tankeväckande bok som har mycket att bjuda på: intrig, action, romans och personlig utveckling. Detta är den första boken i en längre trilogi.

Denna bästsäljande roman utkom 1998, men är än idag en otroligt populär bok. Det är därför inte undra på att den numera går att hitta som ljudbok!

Se även  Paganinikontraktet som ljudbok GRATIS i 7 dagar

Handlingen utspelar sig under korstågstid och skildrar för unge Arn, som växer upp bland munkarna på Varnhems kloster. På klostret får han lära sig allt möjligt, från stridsteknik till matlagning och mer andliga ämnen.

Vägen till Jerusalem lämpar sig väl till romantiska läsare, då Arn förälskar sig i vackra Cecilia strax efter att ha lämnat klostret för att utforska världen till fullo.

Det här är en bland flera framgångsrika böcker från den kontroversiella författaren Guillou.

Inlägg senast uppdaterat: 13 februari, 2022

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇