Lazarus som ljudbok GRATIS i 7 dagar

Just nu kan du lyssna på Lazarus som ljudbok gratis i hela 7 dagar via ljudbokstjänsten Nextory, något vi är väldigt måna att tipsa om då vi tycker det är en helt fantastisk deal. Se även till att kika på vår stora jämförelse av de olika svenska ljudbokstjänsterna.

Klicka på knappen nedan för att tas direkt till ljudboken hos Nextory.

Lazarus av Lars Kepler

En död man hittas i en lägenhet i Oslo. När polisen öppnar frysboxen i köket gör de ett fruktansvärt fynd. Offret visar sig vara en dittills okänd gravskändare och trofésamlare. Några dagar senare kontaktar en tysk kommissarie Joona Linna och ber om hjälp med ett mordfall på en camping utanför Rostock.

Joona förstår att mönstret som framträder är vansinnigt och samtidigt omöjligt att ignorera. Vissa skulle kalla det för ett mirakel om någon återvände från döden – andra skulle kalla det för en mardröm.

Thrillermästaren Lars Kepler är tillbaka med den sjunde boken om Joona Linna.

Lazarus är tillgänglig som ljudbok och e-bok.

Lazarus: Introduktion

Ibland förblir det förflutna inte begravt.

En mystisk mördare mördar brutalt Europas mest avskyvärda brottslingar. När polisen upptäcker att två av offren har störande kopplingar till kriminalinspektör Joona Linna, är det tydligt att någon försöker skicka ett meddelande till honom. När antalet kroppar stiger tycks bevisen peka på ett spöke från Joonas förflutna…den mest skrämmande skurk han någonsin har mött.

Lazarus: Recension & Handling

I vad som sannolikt kan vara deras mest grymma och våldsamma bok hittills har Lars Kepler gett kriminalpolis Joona Linna ett pulserande och hjärtskärande fall som kommer att få läsaren att höras flämta vid mer än ett tillfälle. Boken är lång, men handlingen stannar aldrig, från första sidan till den sista.

Se även  Mörkrädd? Bota mörkrädsla med 2 ljudböcker! [GRATIS]

Berättelsen är tung men fängslande när Kepler leder oss på en undersökning med ständiga vändningar, överraskningar och skräck. I Lazarus blinkar varken författarna eller karaktärerna för de grafiska fasor som denna skurkaktiga kriminella hjärna utsätter sig för, så läsaren måste vara beredd på en fullständig osminkad titt på en verkligt fruktansvärd berättelse.

Berättelsen inleds med vad som verkar vara slumpmässiga, olikartade mord i hela Europa på känslolösa, hjärtlösa brottslingar. Även om det kanske inte är trevligt att tänka på, hur mycket ansträngning kommer egentligen att läggas på en utredning som i slutändan gör brottsbekämpningens jobb enklare och världen lite säkrare?

Jag menar, färre hänsynslösa underjordiska figurer i samhället låter som en bra idé, åtminstone på ytan. Men när bitarna börjar gå ihop blir Joona Linna medveten om att flera av dessa mord har kopplingar tillbaka till honom på något sätt.

Även om vissa kanske ser den här mördaren som en vigilante som tar bort farliga brottslingar från världen, har Linna en känsla av att det här inte är någon som arbetar för ett större bästa. Han vet att det måste finnas en mörkare, fulare plan på jobbet. Det här är bok sju i en serie, så vid det här laget vet vi att han har rätt.

Se även  Ett fängelse utan murar som ljudbok GRATIS i 7 dagar

Linna måste möta ett spöke från sitt förflutna, en riktigt skrämmande skurk. Kapabel till otrolig manipulation, även av skickliga officerare och utredare, är detta en brottsling med ett mörker som kanske saknar motstycke i litteraturen. Lasarus är inte för svaga hjärtan.

Det är inte boken att plocka fram om man bara vill ”prova” genren. Men om du vet att du älskar mörka och vridna, ibland smärtsamma och ibland störande kriminallitteratur, kommer den här boken att hålla dig som gisslan.

Det rekommenderas att du läser Joona Linna-berättelserna från Lars Kepler i ordning, men det är inte absolut nödvändigt. Om du har läst ett par av de tidigare böckerna, är bekant med karaktärerna och gillat det du läst, kommer du att klara dig bra.

Även om det kan finnas referenser till tidigare händelser som du inte är medveten om, kommer all information som är viktig för dig att ha att upprepas eller förklaras inom Lazarus. På samma sätt händer så mycket med så många karaktärer i Lazarus händelser, någon som har läst alla böckerna i ordning och följt var och en av dessa karaktärer, lär sig deras individuella bakgrund, kommer i slutändan att få ut mer av berättelsen. För fans av Kepler är detta en åktur du inte kommer att glömma.

Lazarus: Sammanfattning

Ledtråden finns i titeln. Det här är den sjunde thrillern i Joona Linna-serien från det svenska par-teamet Alexander och Alexandra Ahndoril. Det började 2011 med Hypnotisören, och introducerade läsarna till den Stockholmsbaserade finska detektiven med blont hår, granitgrå ögon och en vana att lösa brott som ingen annan kunde.

Se även  Kort kjol som ljudbok GRATIS i 7 dagar

Det var en omedelbar bästsäljare – böckerna har sålt mer än 14 miljoner exemplar – men det var inte förrän den fjärde romanen, Sandmannen, som vi träffade Linnas fiende Jurek Walter. Han var en mycket intelligent, känslomässigt manipulativ seriemördare, inte olik Hannibal Lecter, som hade ett otäckt sätt att komma in i folks sinnen.

Walter var en psykopat med en tvillingbror och en komplex bakgrund som tvingade honom att begrava sina offer levande i månader i sträck, vilket orsakade sådan förödelse för medlemmar av offrets familj att de ofta drevs till självmord.

När Linna och hans partner Samuel Mendel kom i Walters sikte, gick båda männen till extrema ansträngningar för att skydda sina släktingar. Mendel misslyckades, och Linna lyckades precis, till stora personliga kostnader.

Inlägg senast uppdaterat: 13 februari, 2022

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇