Mannen under trappan som ljudbok GRATIS i 7 dagar

Just nu kan du lyssna på Mannen under trappan som ljudbok gratis i hela 7 dagar via ljudbokstjänsten Nextory, något vi är väldigt måna att tipsa om då vi tycker det är en helt fantastisk deal. Se även till att kika på vår stora jämförelse av de olika svenska ljudbokstjänsterna.

Klicka på knappen nedan för att tas direkt till ljudboken hos Nextory.

Mannen under trappan av Marie Hermanson

Mannen under trappan: Introduktion

Mannen under trappan är skriven av Marie Hermansson. Boken handlar om Fredrik som nyligen flyttat in i ett nytt hus med sin fru och sina 2 barn. Huset är stort och gammeldags och passar perfekt för den lilla familjen. Men ganska snart upptäcker de att det kommer oförklarliga ljud från skrubben under trappan..

En suggestiv och spännande berättelse som utspelar sig i gränslandet mellan verklighet och mardröm. Med stor inlevelse skildrar Marie Hermanson en man som dignar under alla de krav som ställs på honom.

Se även  Sluta dricka alkohol på egen hand med ny ljudbok! [GRATIS]

Mannen under trappan är tillgänglig som ljudbok och e-bok.

Mannen under trappan: Handling

Allt har gått Fredrik väl i händer. Han har ett tryggt jobb som näringslivssekreterare i kommunen. Han har till sin häpnad gift sig med Paula, som han beundrar gränslöst. Hon är framgångsrik konstnär.

Tillsammans har de skaffat två fina barn. Och nu har dessutom just flyttat in i ett hus som överträffar alla deras drömmar: ett rymligt och nyrenoverat gammalt hus med inbyggd glasveranda och stor balkong som har utsikt över åkrar och skog. Fredrik måste nästan nypa sig själv i armen för att se att allt verkligen är sant. Men snart störs idyllen.

När Fredrik en sömnlös morgon kommer ner i hallen står det någon där. Det är en vuxen man, knappt 1,50 cm lång, svarthårig med smala ögon och bred mun, klädd i smutsiga joggingbyxor och T-tröja. Med nasal röst säger han sig heta Kwådd och bo i utrymmet under trappan som går upp till övervåningen.

Gång på gång framhärdar han: jag bor här. Vad är det som pågår i det stilfullt inredda huset? Vad är det som händer med Fredrik? Och varför börjar hans hustru dra sig undan från honom?

Är den här mannen verklig eller utspelar sig bara händelsen i Fredriks fantasi? Fredrik gör allt i sin makt för att bli av med den oinbjudne gästen men lyckas inte bli av med den lilla mannen.

Se även  Guldkompassen som ljudbok GRATIS i 7 dagar

Mannen under trappan: Sammanfattning

Mannen under trappan är en bok som växer sig starkare ju längre in du kommer i handlingen. Om du är en person som vill bli som förtrollad av en bok redan från den första sidan, är detta ingen bok för dig, eftersom att berättelsen inte blir direkt spännande förrän du kommit ett par kapitel in i boken.

I de första kapitlen får man veta hur Fredrik och hans fru träffades och en hel del annan pre-story, som dock är relevanta senare i boken, men som kan kännas något ointressanta att läsa om till en början.

När man väl börjar förstå var berättelsen är på väg i boken, blir denna bok fantastiskt gripande. Boken leker även med myten om hustomtar som i folksägnen bebodde hus förr i tiden. Det är en mycket originell och intressant bok och en stark rekommendation till dig som har tålamodet att tillåta berättelsen att få lite tid till att sjunka in.

Se även  Björnstad som ljudbok GRATIS i 7 dagar

Inlägg senast uppdaterat: 13 februari, 2022

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇