Ondskan som ljudbok GRATIS i 7 dagar

Just nu kan du lyssna på Ondskan som ljudbok gratis i hela 7 dagar via ljudbokstjänsten Nextory, något vi är väldigt måna att tipsa om då vi tycker det är en helt fantastisk deal. Se även till att kika på vår stora jämförelse av de olika svenska ljudbokstjänsterna.

Klicka på knappen nedan för att tas direkt till ljudboken hos Nextory.

Ondskan av Jan Guillou

När Erik relegeras från skolan på grund av sin brutalitet hamnar han på en internatskola långt från huvudstaden. Där hoppas han kunna bryta cirkeln av våld han fostrats in i och börja om. Men han får lära sig att den ondska, utövad av hans sadistiske far, som han upplevt i hemmet även existerar i andra former.

Internatskolan är en värld fylld av pennalism som efterhand driver Erik in i en spiral av våld och motvåld.

Han inser att hans uppväxt inte bara format honom till den han är, utan att han också fått den kunskap som behövs för att en gång för alla göra upp med ondskan han vill lämna bakom sig…

Temat i Ondskan, våld på både gott och ont, är ständigt lika aktuellt och boken har sedan den utkom första gången 1981 blivit en modern klassiker och den första stora läsupplevelsen för en mängd ungdomar.

Se även  6 ljudböcker om juridik du måste GRATIS i 7 dagar

Ondskan är tillgänglig som ljudbok och e-bok.

Ondskan: Om författaren

Jan Oscar Sverre Lucien Henri Guillou (född 17 januari 1944) är en svensk författare och journalist. Bland hans böcker finns en serie spionromaner om en spion vid namn Carl Hamilton, och en trilogi av historiska skönlitterära romaner om en tempelriddare, Arn Magnusson.

Han är ägare till ett av de största förlagsbolagen i Sverige, Piratförlaget, tillsammans med Liza Marklund och hans sambo förläggare Ann-Marie Skarp.

Guillous berömmelse i Sverige etablerades under hans tid som undersökande journalist. 1973 avslöjade han och medreportern Peter Bratt en hemlig underrättelseorganisation i Sverige, Informationsbyrån (IB). Han är fortfarande aktiv inom journalistiken som krönikör för Aftonbladet.

I oktober 2009 avslöjades att Guillou hade rekryterats av KGB 1967. Avslöjandet av hans verksamhet kom efter att tabloiden Expressen begärt utlämnande av handlingar från Säkerhetspolisen (Säpo) och publicerat information från Säpo-akterna tillsammans med information som erhållits genom intervjuer med tidigare KGB-överste Oleg Gordievsky om Guillous fall. Dokumenten visade att Guillous engagemang i KGB fortsatte i fem år, fram till 1972.

Ondskan: Recension & handling

Ondskan handlar om en pojke som heter Eric Ponti som är 15 år gammal och bor med sin mamma och sin styvfar i Stockholm (Sverige). Historien börjar i en allmän skola i huvudstaden, varifrån Eric blir utvisad för att han utpressar och bråkar med andra elever.

Se även  Den saknade systern som ljudbok GRATIS i 7 dagar

När detta händer överger alla hans vänner honom och hans styvfar som har för vana att slå honom, jag antar att jag inte skulle vara så nöjd med Erics beteende. Hans mamma skickar honom sedan till en privatskola för att hålla honom borta från sin styvfar och ge honom en chans till en ordentlig utbildning. Den här skolan ligger på landet och när du studerar där bor du där.

När han kommer till den här nya skolan får han en kompis men han inser snart att det inte kommer att bli lätt att passa in här. Erik och hans vän utvecklar en mycket stark vänskap och de håller ihop för det mesta.

Båda blir trakasserade av de äldre eleverna. Men Erik är en stark pojke både till sinne och kropp och försöker stå emot dem. Berättelsen utspelar sig på 1950-talet och författaren Jan Guillous avsikt med denna bok är att kritisera skolsystemet och beteendet, syftet och avsikten från några av lärarna vid denna tid. Tänk också på att det mesta av detta är en sann historia och det gör den ännu mer intressant.

Se även  8 ljudböcker om ledarskap att lyssna på [GRATIS]

Jag har läst den här boken på två språk och den är lika bra. Jag tror att de lyckas inte förändra för mycket av känslan av den svenska miljön. Om jag skulle kategorisera den här boken skulle jag säga att det är ett drama fyllt av action, romantik och spänning och jag rekommenderar starkt att läsa den!

Inlägg senast uppdaterat: 13 februari, 2022

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇