Helvetet jag kallade kärlek som ljudbok GRATIS i 7 dagar

Just nu kan du lyssna på Helvetet jag kallade kärlek som ljudbok gratis i hela 7 dagar via ljudbokstjänsten Nextory, något vi är väldigt måna att tipsa om då vi tycker det är en helt fantastisk deal. Se även till att kika på vår stora jämförelse av de olika svenska ljudbokstjänsterna.

Klicka på knappen nedan för att tas direkt till ljudboken hos Nextory.

Helvetet jag kallade kärlek av Lena Bivner

En relation som tog sin början i het passion och ömhet, övergick i kontroll, kränkningar och flera år av psykisk misshandel. Jag som hade allt – ett bra jobb, två fina barn och många vänner, trycktes ner och tappade min inre kompass.

Utåt sett framstod vi som ett lyckligt par, en självständig kvinna och en ömsint man. Tillsammans byggde vi en solid mur mot omvärlden och inte ens mina närmaste anade vad som pågick bakom fasaden.

Se även  Omgiven av narcissister som ljudbok GRATIS i 7 dagar

Det här är min egen berättelse om att leva med en man som bröt ner mig bit för bit, om det helvete jag kallade kärlek.

Helvetet jag kallade kärlek är Lena Bivners debutbok, en självbiografisk berättelse om ett förhållande som tar sin början i en romantisk dejt men snart övergår till en dysfunktionell relation, präglad av både psykiskt och fysiskt våld från partnern Martin.

Utan att sväva på målet beskriver författaren de subtila manipulationer och kränkningar som är så svåra att sätta ord på, men som sammantaget gör så mycket skada.

Boken är också en fantastisk skildring av varför man väljer att stanna kvar i en relation som orsakar så mycket smärta, när allt talar för att man borde bryta upp. Lena har barn, men beskriver hur hon nästan inte förmår att ta ansvar för dem när allt kretsar kring att försöka hålla Martin nöjd och undvika utbrott hos den labile partnern.

Se även  Låt den rätte komma in som ljudbok GRATIS i 7 dagar

Men boken skildrar också uppbrottet och vad som slutligen får Lena att fatta det modiga och viktiga beslutet att bryta upp. Snart får hon kontakt med andra kvinnor som också har fruktansvärda erfarenheter från sina relationer med Martin.

För alla som någonsin undrat över dynamiken i ett dysfunktionellt förhållande med offer och förövare, och vad som händer med självkänslan hos den som blir utsatt för psykiskt och fysiskt våld i en relation under en lång tid, är det här både viktig och skrämmande läsning.

Boken är tidvis smärtsam att ta in, men lämnar läsaren med en känsla av hopp och en insikt om att det faktiskt går att ta sig ur en omöjlig relation och skapa sig ett bättre liv efteråt.

Se även  Solsystern som ljudbok GRATIS i 7 dagar

Helvetet jag kallade kärlek är tillgänglig som ljudbok och e-bok.

Inlägg senast uppdaterat: 13 februari, 2022

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇