Hungerspelen/Hunger Games som ljudbok GRATIS i 7 dagar

Just nu kan du lyssna på böckerna i serien Hungerspelen/Hunger Games som ljudböcker på svenska gratis i hela 7 dagar via ljudbokstjänsten Nextory, något vi är väldigt måna att tipsa om då vi tycker det är en helt fantastisk deal. Se även till att kika på vår stora jämförelse av de olika svenska ljudbokstjänsterna.

Klicka på knappen nedan för att tas direkt till ljudboken hos Nextory.

Hungerspelen/Hunger Games av Suzanne Collins

Hungerspelen/Hunger Games: Introduktion

Hunger Games har blivit en av de mest sedda filmerna på biograferna genom tiderna, och är baserad på boken Hungerspelen av Suzanne Collins. Hunger Games är en roman som släpptes 2008 och är den första delen av en trilogi – en futuristisk historia om ett dystopiskt land i Nordamerika.

Boken handlar om hungerspelen som är en årligt återkommande tävling som innehåller deltagare från alla platser som finns i landet. Deltagarna är bara mellan 12 och 18 år och de lottas ut för att sedan sändas i direktsänd TV – en direkt kamp mellan liv och död, där endast en vinnare kan komma ut segrande ur spelen. Även om boken har sagolika figurer och skildrar en metropolitstat, är boken skriven som en skildring över hur vår tids television – som är grym, rå, falsk och egentligen bara handlar om en sak – tittarsiffror.

Se även  Dotter saknad som ljudbok GRATIS i 7 dagar

Hungerspelen är tillgänglig som ljudbok och e-bok.

Hungerspelen/Hunger Games: Handling

Varje år direktsänds Hungerspelen som en av de största mediala händelserna. Från varje distrikt väljs det ut två ungdomar att delta i spelen, som är mellan 12 och 18 år gamla. Ungdomarna lottas fram, och skickas därefter omedelbart till huvudstaden där de sedan ska anpassas i sin karaktär, tränas och visas upp i direktsända intervjuer.

Ungdomarna behöver se till att bli omtycka för att få sponsorer och varje år konstrueras en ny spelplats där ungdomarna sedans släpps ut på spelplanen. Men det kommer bara att vara den som överlever som kommer att få åka hem!

Katniss Everdeen som är huvudkaraktär i serien är 14 år och kommer från distrikt 12. Hon älskar sin lillasyster Prim över allt annat, och försöker skydda henne från allt ont, men mot Hungerspelen har hon inget skydd. Det namn som dras upp i lottningen i distrikt 12 är Primrose Everdeen, och Katniss ser ingen annan utväg att rädda sin syster, än att själv ta Prims plats i spelen. Nu börjar den spännande och obehagliga resan in i Hungerspelen, där endast en enda person kommer att komma ut som segrare.

Eller är det verkligen bara en som kan gå vinnande ur detta kallblodiga spel? Hungerspelen är en nervkittlande, skrämmande historia, som trots sin mörka agenda också innehåller en lagom dos av kärlek! Katniss är rätt person för spelen, med sin självständiga karaktär och något kalla, introverta personlighet. Hon är en överlevare som är van vid att få kämpa för att se till att hennes familj får mat på bordet.

Med sig från distrikt 12 har hon sin barndomsvän Peeta som är utvald att kämpa tillsammans vid hennes sida, en mjuk och något mesig karaktär som tuffar till sig rejält under de läskiga hungerspelen som de kastas in i.

Se även  Det som är dolt som ljudbok GRATIS i 7 dagar

Hungerspelen/Hunger Games Ljudbok: Sammanfattning

Hungerspelen ljudbok har verkligen en historia som låser dig i fåtöljen. Det är svårt att sluta lyssna när du väl har börjat. Den hårresande historien i Hunger Games känns långt borta med alla sagolika karaktärer, men samtidigt nära när man ser på hur världen fungerar idag. En värld som blivit alltmer rå, där människor råkar illa ut på grund av maktlystna auktoritära ledare.

Suzanne Collins har verkligen lyckats skapa början på en makalös trilogi av böcker som är både nervkittlande, fängslande och fulla av äventyr. Trots att det är en hemsk historia i grunden, så har Hunger Games ljudbok många ljusglimtar av rosande kärlek. Om du ännu inte har lyssnat på Hungerspelen ljudbok så är det en stark rekommendation till dig som gillar sagolika romaner, som ändå är går att relatera till i vår tid!

Se även  Herr Arnes penningar ljudbok GRATIS i 7 dagar

Inlägg senast uppdaterat: 13 februari, 2022

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇