Svensk maffia som ljudbok GRATIS i 7 dagar

Just nu kan du lyssna på Svensk maffia som ljudbok gratis i hela 7 dagar via ljudbokstjänsten Nextory, något vi är väldigt måna att tipsa om då vi tycker det är en helt fantastisk deal. Se även till att kika på vår stora jämförelse av de olika svenska ljudbokstjänsterna.

Klicka på knappen nedan för att tas direkt till ljudboken hos Nextory.

Svensk maffia: en kartläggning av de kriminella gängen av Lasse Wierup & Matti Larsson (Ljudbok)

Kriminaliteten i Sverige har förändrats. Utpressning, beställningsmord, uppgörelser på öppen gata, tystade vittnen och mutor är inslag i en ny våg av brott som drabbat både storstäder och mindre orter.

Bakom utvecklingen står de kriminella gängen.

Grupperingar som Hells Angels, Bandidos, Original Gangsters, Brödraskapet Wolfpack, Naserligan och många fler har gjort hot och fruktan till sin affärsidé.

På ett decennium har gängen vuxit i antal från en handfull till drygt ett femtiotal.

Hur blev det så här? Varför just nu? I jakt på svar har journalisterna Lasse Wierup och Matti Larsson kartlagt gärningsmännen och deras brott.

De har träffat gängledare och avhoppare, intervjuat poliser och åklagare, mött brottsoffer och pratat med källor som aldrig tidigare har låtit sig intervjuas.

Deras berättelser ger en unik och skrämmande inblick i en värld där pengar, vapen, våld och droger i allt högre grad dominerar tillvaron – och där respekten för liv är på gränsen till obefintlig.

Se även  Så som jag minns det som ljudbok GRATIS i 7 dagar

”Har du tröttnat på deckare och vill bekanta dig med verkligheten? Då ska du läsa Svensk Maffia. En lysande skildring.”

Viggo Cavling, Resumé

Lasse Wierup är reporter på Dagens Nyheter med inriktning på organiserad brottslighet. Matti Larsson är chefredaktör på nyhetsbyrån Siren.

”En nödvändig bok.”
Kristian Alm, Hallands Nyheter

”En given klassiker. Jag längtar redan efter en efterföljare.”
Rakel Chukri, Sydsvenskan

”Deras journalistik är suverän. Jag läser med ögon som tefat.”
Per Wirtén, DN

Svensk maffia : en kartläggning av de kriminella gängen är tillgänglig som ljudbok och e-bok.

Svensk maffia: Introduktion

För den som inte sover är det uppenbart att Sverige blivit allt mer våldsamt med åren. Kriminaliteten i landet har nått höga nivåer man aldrig tidigare trodde var möjliga.  Utpressning, beställningsmord, uppgörelser på öppen gata, tystade vittnen och mutor är inslag i en ny våg av brott som drabbat både storstäder och mindre orter.

Jag är själv uppväxt i Göteborgs förortsområden så jag har fått se utvecklingen på nära håll.

Det är självklart alla kriminella gäng som ligger bakom detta. Grupperingar som Hells Angels, Bandidos, Original Gangsters, Brödraskapet Wolfpack, Naserligan och många fler har gjort hot och fruktan till sin affärsidé. På ett decennium har gängen vuxit i antal från en handfull till drygt ett femtiotal.

Se även  Sågverksungen som ljudbok GRATIS i 7 dagar

Det är dock inte bara de etablerade motorcykelgängen som bidragit till utvecklingen utan även gäng med sin bas i våra förortsmiljöer, så kallade förortsgäng.

Hur blev det så här? Kunde utvecklingen ha stoppats tidigare? Om ja, hur hade den kunnat stoppats?

I jakt på svar har journalisterna Lasse Wierup och Matti Larsson kartlagt gärningsmännen och deras brott. De har träffat gängledare och avhoppare, intervjuat poliser och åklagare, mött brottsoffer och pratat med källor som aldrig tidigare har låtit sig intervjuas.

Deras berättelser ger en unik och skrämmande inblick i en värld där pengar, vapen, våld och droger i allt högre grad dominerar tillvaron – och där respekten för liv är på gränsen till obefintlig.

Svensk maffia: Handling & Recension

Har du läst tidningarna de senaste åren kommer innehållet i boken inte skrämma dig nämnvärt, men det är fortfarande en fantastisk bok som gör många bra kopplingar.

För dig som vanligtvis inte läser mycket böcker eller kanske bara är på jakt efter något annorlunda är Svensk maffia ett fantastiskt alternativ. Vissa beskriven boken som en svensk och bättre version av Gomorra, något vi håller med om fullkomligen.

Tyvärr har boken många olika trådar att följa samtidigt vilket gör det svårt att sträckläsa den. Men boken är dock väldigt, väldigt bra och vi rekommenderar den fortfarande starkt!

Svensk maffia: Sammanfattning

Svensk maffia är boken för dig som tröttnat på deckare och vill bli illa till mods då och då. Den här boken är så äkta en bok kan bli vad gäller kriminalitet, våld och blodspill. En äkta deckare, kan man säga 🙂

Se även  Lär dig lindra din tinnitus med självhypnos! [GRATIS]

Jag anser det här vara en nödvändig bok att läsa även år 2021.

Fram tills dess att våra politiker lyckas stävja kriminaliteten i landet är det viktigt att vi tar oss tiden att delvis försöka bekanta oss med den.

Inlägg senast uppdaterat: 13 februari, 2022

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇