Frankenstein som ljudbok GRATIS i 7 dagar på svenska

Just nu kan du lyssna på Frankenstein som ljudbok på svenska gratis i hela 7 dagar via ljudbokstjänsten Nextory, något vi är väldigt måna att tipsa om då vi tycker det är en helt fantastisk deal. Se även till att kika på vår stora jämförelse av de olika svenska ljudbokstjänsterna.

Klicka på knappen nedan för att tas direkt till ljudboken hos Nextory.

Frankenstein av Mary Shelley

Frankenstein: Introduktion

Mary Shelleys roman Frankenstein är en variation på myten om Prometheus, som stal elden från antikens gudar för att ge den till människorna. Med sin kritik av tidens vetenskapsoptimism och sin djupgående förståelse för människans skräck inför det främmande har Shelley skapat en av världslitteraturens mest ikoniska gestalter – Frankenstein.

Mary Wollstonecraft Shelley [1797-1851] var dotter till filosofen William Godwin och feministen Mary Wollstonecraft och fick en uppfostran präglad av liberala idéer. Sommaren 1816 tillbringade hon vid Genèvesjön i Schweiz, där nattliga samtal med Lord Byron och maken, poeten Percy Bysshe Shelley, väckte idén till Frankenstein, som blivit hennes mest kända bok.

Se även  Mia Törnbloms ljudböcker

Frankenstein är tillgänglig som e-bok.

Frankenstein: Handling

Victor Frankenstein är en hängiven naturvetenskapsman och hans studier i Ingolstadt – kemi, medicin, anatomi – leder till en djup besatthet av livets uppkomst och dödens mysterium. I en spännande historia vill han väcka liv i döda ting för att komma närmare skapelsens ursprung och bestämmer sig för att sätta samman en varelse, ihopsatt av kroppsdelar han tagit från avlidna människor.

Men hans försök att ta Skaparens plats blir utan tvekan ödesdigert. Det slutar med att han flyr det monster som han skapat. Monstret är en ensam, vilsen och skräckinjagande figur som försöker söka sig till människor i de omgivande byarna, för att hitta gemenskap. Men monstrets utseende skrämmer människorna, så monstret jagas ständigt bort, och bestämmer sig till slut för att hämnas på människorna.

Monstret som Frankenstein hade skapat ville bara ha närhet och gemenskap, många gånger är det en hjärtskärande skildring, där monstrets ensamhet och sökande efter samhörighet till något riktigt skär inombords. Historien om Frankenstein väcker många känslor och är en tidlös klassiker som har lästs i många olika upplagor och språk världen över.

Se även  8 ljudböcker om ADHD du måste lyssna på [GRATIS]

Frankenstein: Sammanfattning

Frankenstein är en tidlös berättelse som ger en djupare förståelse för den tid vi lever i. Det är en bok som ofta används som uppvisningsmaterial i undervisning i skolor och som ger en skildring som kan användas som diskussionsmaterial. Frankenstein är en fantastisk historia, om hur man ofta dömer efter utsida, utan att känna till insidan.

Lärdomen i Frankenstein är att även fast man ser hemsk ut på utsidan, behöver inte det spegla vad man är på insidan. Frankenstein ville bara känna att han tillhörde någon, men ingen ville veta av honom och skrämdes av hans utséende. Det är en rätt sorglig historia som skapar många funderingar.

Frankenstein passar dig som gillar tidlösa klassiker med historier som går att relatera till nutid. För dig som gillar djupa romaner med en läskig twist, är detta romanen du väntat på!

Se även  Du förstör vår relation som ljudbok GRATIS i 7 dagar

Inlägg senast uppdaterat: 13 februari, 2022

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇