Eva & Adam som ljudbok GRATIS i 7 dagar

Just nu kan du lyssna på Eva & Adam som ljudbok gratis i hela 7 dagar via ljudbokstjänsten Nextory, något vi är väldigt måna att tipsa om då vi tycker det är en helt fantastisk deal. Se även till att kika på vår stora jämförelse av de olika svenska ljudbokstjänsterna.

Klicka på knappen nedan för att tas direkt till ljudboken hos Nextory.

Eva & Adam av Måns Gahrton

Eva & Adam: Introduktion

Eva & Adam är Sveriges mest kända mellanstadiepar! De populära berättelserna om kärlek, kompisar och plugget finns att läsa som böcker och seriealbum, som följetong tidningar, som teveserie och biofilm (som sågs av 380 000 biobesökare), videor, cd-romspel och cd-skivor. Hittills har böckerna och albumen om Eva och Adam sålts i över 700 000 exemplar i Sverige, och böckerna finns översatta till sex språk!

Böckerna om Eva & Adam i rätt ordning:

 • En historia om plugget, kompisar och kärlek, 1995
 • Att vara eller inte vara – ihop, 1996
 • Bästa ovänner, 1997
 • Fusk och farligheter, 1998
 • Jul, jul pinsamma jul 1999
 • Sista pyjamaspartyt, 2000
 • En midsommarnattsmardröm, 2001
 • Inte som en dans, 2002
 • Prins eller vanlig groda, 2003
 • Solen skiner – sura miner, 2004
 • Rätt tjej och fel kille, 2005
 • Lyckliga idioter, 2006
Se även  Stäppens krigare som ljudbok GRATIS i 7 dagar

Eva & Adam : En historia om plugget, kompisar och kärlek – Vol. 1 är tillgänglig som ljudbok.

Eva & Adam: Handling

Boken ”Plugget, kompisar och kärlek” handlar om Eva och Adam, som går i samma klass på mellanstadiet. Konstigt nog är de inte kära i varandra, utan de är bara väldigt bra kompisar. Alla andra tycker att det är konstigt. Adams kompis Alexander, som är tjejtokig, tycker självklart att Adam ska fråga chans på Eva, men Adam tycker att allt redan är bra som det är. När man är kompisar är det så naturligt att umgås, man behöver inte krångla till det. Och framförallt är det inte lika läskigt som att vara ihop. För vad gör man då?!?

Boken berättar om de vanliga våndorna och glädjeskutten som unga genomgår i början av puberteten. Vilka ska Annika bjuda på sin föräldrafria födelsedagsfest? Och hur ska Adam genomleva ryska posten – en lek han aldrig har lekt? Och en långtradare, vad är det? Är det pinsamt eller roligt att ta gitarrlektioner i den kommunala musikskolan? För att inte tala om klassresan, som eleverna vill ska gå till Köpenhamn eller New York, men som till slut blir ett studiebesök på ett sågverk i Dalarna. Men konstigt nog blir resan ändå en av de största höjdpunkterna under mellanstadiet – för det är först då som kärleken verkligen börjar spira mellan Adam och Eva.

Även om det är enklare att bara vara vänner, så finns där väl ändå något mer ändå? Alexander kanske har rätt ändå. Adam kanske behöver berätta hur han verkligen känner och fråga chans på Eva. Läs boken för att ta reda på vad som händer sen.

Se även  Godnattsaga som ljudbok GRATIS i 7 dagar

Eva & Adam: Sammanfattning

Eva & Adam-böckerna är riktiga guldkorn för barn som går på mellanstadiet. Igenkänningsfaktorn till hur man upplever denna tid i livet är hög. Den där allra första kärleken, att hitta sin plats i klassen och bland kompisgänget. Att möta puberteten och alla känslor som det innebär.

I den första boken ”Plugget, kompisar och kärlek” så börjar allt bara med att Eva & Adam är vänner, men något mer växer fram. Detta är boken som lägger grunden för hela den kommande Eva & Adam-serien. Den första boken, där de blir ihop.

En stark rekommendation för barn i åldrarna 10-15 år, även för föräldrar att lyssna på tillsammans med yngre barn. Det är en rolig ljudbok som bjuder på många igenkännande skratt!

Se även  Tänk som en munk som ljudbok GRATIS i 7 dagar

Inlägg senast uppdaterat: 13 februari, 2022

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇