Det mörka tornet som ljudbok GRATIS i 7 dagar

Just nu kan du lyssna på Det mörka tornet som ljudbok gratis i hela 7 dagar via ljudbokstjänsten Nextory, något vi är väldigt måna att tipsa om då vi tycker det är en helt fantastisk deal. Se även till att kika på vår stora jämförelse av de olika svenska ljudbokstjänsterna.

Klicka på knappen nedan för att tas direkt till ljudböckerna hos Nextory.

Det mörka tornet av Stephen King

Romansviten Det mörka tornet är Stephen Kings livsverk – ett myllrande rikt fantasiepos som för oss in i världar fulla av skönhet och grymhet, mod och förräderi, magi och stor berättarkonst.

En sista strapatsrik och oförutsebar sträcka återstår innan Roland av Gilead, den siste revolvermannen, tillsammans med sina färdkamrater når fram till Det mörka tornet. Rolands vänner är skingrade och måste åter samlas, och samtidigt förbereder den Röde kungen ett sista drag som kan få evigt mörker att sänka sig över världarna.

Se även  Nelly Rapp som ljudbok GRATIS i 7 dagar

Men Roland har vigt sitt liv åt Tornet, och nu också åt Rosen. Så länge han kan andas kommer hans kamp att fortsätta. Och till slut får vi i hans sällskap uppleva det ögonblick då den tunga porten slår igen bakom honom.

Det mörka tornets port.

”Det mörka tornet är ett humanistiskt, visionärt epos och ett genuint magnum opus. Det kommer att bestå under mycket lång tid.”

– Bill Sheehan, Washington Post

Det mörka tornet är tillgänglig som e-bok.

Det mörka tornet: Introduktion

Det mörka tornet är, som du säkert redan vet, en väldigt populär fantasyserie skriven av författaren Stephen King. Serien består av åtta delar och skrevs mellan 1982 och 2004. Stephen King beskriver serien som sitt livsverk, vilket inte kommer som en överraskning för oss som läst böckerna.

Det mörka tornet: Inspiration

För dig som inte bara är intresserad av böckernas handling, utan även är på jakt efter svar på frågor kring vart böckerna hämtat sin inspiration från så kan det vara intressant att veta att serien huvudsakligen inspirerats av Robert Brownings dikt ”Junker Roland kom till det mörka tornet”.

Se även  Änkorna som ljudbok GRATIS i 7 dagar

I förordet till 2003 års upplaga av ”Revolvermannen” nämner King även ”Sagan om Ringen” och ”Den gode, den onde, den fule” som inspirationskällor.

Det mörka tornet: Recension & handling

Läsaren möter bland annat Roland, Gunslinger, mitt under sin resa i öknen. Vi vet att han förföljer någon, Den Svarte Mannen, men han vet ännu inte vikten av denna förföljelse.

En sak är dock säker: när Roland hittar den svarte mannen närmar han sig också tornet.

Vilken betydelse det tornet verkar ha är inte ens Gunslinger säker på.

De tre första Det mörka tornet-böckerna är bland de bästa jag har läst i genren. Jag tyckte att böckerna fyra och fem var tuffa vid första läsning men underbart roliga vid omläsning.

Jag gillade inte bok sex särskilt mycket dock, av många anledningar, och även om jag har kommit att gilla den mer under omläsning är den fortfarande, enligt min mening, den svaga länken i bokserien, men lyckligtvis ger bok sju, denna bok, serien den passande upplösningen den förtjänar.

Det mörka tornet: Sammanfattning

Det är inte svårt att se hur romanerna i serien Det mörka tornet är Stephen Kings livsverk. Mannen har verkligen bemästrat berättarkonst i dess sanna anda.

Se även  10 klassiska böcker att lyssna på som ljudbok [GRATIS]

Inlägg senast uppdaterat: 13 februari, 2022

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇