Björndansen som ljudbok GRATIS i 7 dagar

Just nu kan du lyssna på Björndansen som ljudbok gratis i hela 7 dagar via ljudbokstjänsten Nextory, något vi är väldigt måna att tipsa om då vi tycker det är en helt fantastisk deal. Se även till att kika på vår stora jämförelse av de olika svenska ljudbokstjänsterna.

Klicka på knappen nedan för att tas direkt till ljudboken hos Nextory.

Björndansen av Anders Roslund & Stefan Thunberg

Björndansen: Introduktion

Björndansen är skriven av Anders Roslund och Stefan Thunberg. Anders Roslund är den första halvan i den framgångsrika och prisbelönta författarduon Roslund & Hellström – dessförinnan redaktionschef på SVT där han startade Kulturnyheterna.

Stefan Thunberg är manusförfattare och ligger bland annat bakom biosuccéer som Hamilton och Jägarna 2. Han är också den fjärde brodern som inte deltog i den serie bankrån som Militärligan genomförde och som den här romanen är baserad på.

Björndansen är Roslund & Thunbergs första gemensamma bok.

Björndansen är tillgänglig som ljudbok och e-bok.

Se även  Sluta röka med en ljudbok [GRATIS]

Björndansen: Handling

Allt är inövat. Sekund för sekund. Varje rörelse på plats. Det kommer inte finnas ett enda vittne som kan återge vad som hände. Inte en enda polis kommer hitta spår som leder till gärningsmännen. Efteråt är det berusning och lättnad. En stor guldfiskskål fylld med pengar.

Många år tidigare, tre bröder som svetsas samman medan familjen går sönder. En pappa som lär dem att alltid slå tillbaka, en mamma som vill bryta sig loss. Dramatiken i Björndansen är fängslande och en deckare som lyckats väl med att omvandla dem skrämmande verkligheten till nervkittlande fiction.

Björndansen är en roman om den mest hänsynslösa och samtidigt mest uppfinningsrika liga vi sett. Om bankrånarna som kom från ingenstans. Men också om en familj, om broderskärlek som är starkare än allt, om fäder och söner. Om verklighet som blir dikt. Leo, Felix och Vincent – du kommer aldrig att glömma deras namn.

Björndansen skildrar brottslighet men berättar också en familjehistoria om de tre bröderna. Redan från inledningen slungas läsaren in i familjedramat där brödernas pappa misshandlar deras mamma. En verklighet där många barn går brottsligheten till mötes efter en stökig barndom.

Leo, äldsta brodern, har som ansvar att hålla familjen samlad. Behovet av att behöva hävda sig för sin far kommer sedan långt tillbaka tiden. Detta har också en stor betydelse för den val av karriär bröderna valt – att vara rånare. De tre brödernas kärlek till varandra och deras relationer till sin pappa är det som lägger grunden för hela boken.

Se även  Fyr 137 som ljudbok GRATIS i 7 dagar

Björndansen: Sammanfattning

Björndansen ljudbok har en riktigt gripande story, som aldrig någonsin under bokens gång blir tråkig. Snarare tvärtom, är den mycket spännande att lyssna på. Allt från detaljerade rån-förberedelser till tillbakablickar till brödernas barndom förenas i en perfekt blandning, utan att man tappar tråden under bokens gång.


Björndansen är en rekommendation till dig som gillar att läsa deckare och som gillar den hårfina gränsen mellan verklighet och fiction. En riktigt spännande historia som håller dig underhållen från första sidan till den sista! Skildrar hur en krossad barndom och en frånvarande relation till sin far kan skapa destruktiva livsval i det vuxna livet .

Se även  Jag, Caroline som ljudbok GRATIS i 7 dagar

Inlägg senast uppdaterat: 13 februari, 2022

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇