Webbplatsen innehåller reklam genom annonslänkar för Nextory, Bokus och BookBeat.

2 ljudböcker om bipolär sjukdom vi rekommenderar

1. Bipolär

Självmordsförsök, misshandel och droger. Boken är en självbiografi med inriktning på min bipolära sjukdom samt andra psykiska sjukdomar och hur det har påverkat mitt liv. Boken utspelar sig från när jag var tretton år då min pappa dog fram tills nu, tjugoåtta år.

I boken får ni läsa om hur mina psykiska sjukdomar lett mig till väldigt dåliga beslut i mitt liv där jag fått uppleva psykisk och fysisk misshandel av en dåvarande partner, droger, destruktiva förhållanden och självmordsförsök. Men där finns också en strimma av hopp.

Boken är skriven för att få andra med psykiska sjukdomar, för att visa att de inte är ensamma, att fortsätta kämpa samt utbilda andra hur det är att leva med psykiska sjukdomar speciellt bipolärt syndrom.

Bipolär är tillgänglig som e-bok.

2. Sänder på tusen kanaler: Om borderline och dess nära samband med bipolär sjukdom och ADHD

Omarbetad och fördjupad version, 2013

Sänder på tusen kanaler är en självbiografi om hur livet och vardagen rasar samman gång på gång men byggs upp igen, och det hårda arbetet med att få pusslet att falla på plats.

Det är en krass skildring av psykiatrin och den tunna linjen mellan sjukt och friskt, sanning och självkritik, realism och drömmar.

Boken beskriver närgånget och kompromisslöst en mammas dilemma i den djupaste fasen av en depression: att vara tvungen att leva för att inte skada sina barn, men tro att fortsatt existens skadar dem.

Den tar oss med på en hisnande färd mellan himmel och helvete blandad med en vardag vi alla kan identifiera oss med: Från Luciafirande på dagis till hängsnaror på låst psykiatrisk avdelning, från frisörbesök till narkos innan elchocksbehandling, från förtvivlan till eufori, från ett liv på stupet till en öppning, en räddning, en karta över vägen ut.

Sänder på tusen kanaler används som referenslitteratur vid ett flertal utbildningar och har legat till grund för en djupare förståelse av borderline, bipolär sjukdom, ADHD och psykisk ohälsa från både allmänhet, profession, drabbade och deras anhöriga.

«En helt fantastiskt läsvärd bok!!! Lade inte den ifrån mig förrän jag läst den från pärm till pärm!»

«Sträckläste hela boken. Underbar, skrämmande, triggande, stark och otroligt igenkännande i vissa delar.»

«Din historia berör mig så djupt. Tack för att jag fått läsa den.

Jag har gråtit, haft ståpäls, känt sorg och ångest.»

«När jag läste din text så reste sig håret på mina armar och det tycker jag säger en hel del………..faan va bra!»

«Jag är djupt berörd. Berörd av ditt liv. Berörd av orden och formuleringarna du använt dig av för att beskriva det. Överväldigad av känslorna de lockade fram. Berörd av igenkänning.»

«Självutlämnande och välskriven bok. Vilket liv! Jag förstår att du måste få skriva av dig för att komma vidare. Du kan säkert också hjälpa andra att förstå hur man fungerar när det är som svartast.»

Sänder på tusen kanaler : Om borderline och dess nära samband med bipolär sjukdom och ADHD är tillgänglig som e-bok.

Inlägg senast uppdaterat: 29 maj, 2021

Grundare hos 1MiljonBoktips.se
Nabil heter jag och är grundaren av 1MiljonBoktips. Jag är, som namnet på sajten avslöjar, helt galen i böcker & ljudböcker! 📚

Jag har därför valt att starta den här sajten i syfte att publicera mina alldeles egna boktips i hopp om att det hjälper människor där ute att finna en ny bok att bläddra i eller en ny ljudbok att lyssna på 🎧

Just nu kan du lyssna på ljudböcker gratis i hela 30 dagar via ljudbokstjänsten Nextory, något vi är väldigt måna att tipsa om då vi tycker det är en helt fantastisk deal. Se även till att se vår stora jämförelse av de olika ljudbokstjänsterna 👈

Stort lycka till i ditt sökande! 🙏
Senaste inläggen av Nabil (se alla)

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇