Ärr för livet som ljudbok GRATIS i 7 dagar

Just nu kan du lyssna på Ärr för livet som ljudbok gratis i hela 7 dagar via ljudbokstjänsten Nextory, något vi är väldigt måna att tipsa om då vi tycker det är en helt fantastisk deal. Se även till att kika på vår stora jämförelse av de olika svenska ljudbokstjänsterna.

Klicka på knappen nedan för att tas direkt till ljudboken hos Nextory.

Ärr för livet av Sofia Åkerman

Det är sent 1990-tal. Den svenska psykiatrin har svårt att möta behoven hos en till synes snabbt växande grupp unga som skadar sig själva.

På en barnpsykiatrisk akutavdelning i Lund fastnar 15-åriga Sofia, fast hon bara skulle ha varit inlagd i ett par dagar för att gå upp lite i vikt. Här finns redan Lina, Rebecca och Erla: för att de svälter, hetsäter och skär sig. Men ingen av flickorna blir bättre av vården, snarare tvärtom, och tillvaron på den låsta avdelningen utvecklas till en kamp mellan personal och patienter. Dagar blir till veckor och veckor till år. Tiden på avdelningen sätter outplånliga spår och lägger grunden för de fyra unga kvinnornas fortsatta livsöden.

Se även  Mamma Mu som ljudbok GRATIS i 7 dagar

Ärr för livet är tillgänglig som ljudbok och e-bok.

Ärr för livet: Introduktion

Alla bär vi på oss ärr. Bagage från det förflutna som vi släpar med oss trots att vi egentligen inte vill. Det sägs att tiden läker alla sår, men det är inte alltid sant. Ibland varar ärren för evigt.

I ljudboken Ärr för livet,som går att läsa gratis i två veckor via Nextory, får du som läsare följa en 15-årig flicka, som känner sig fängslad på en barnpsykiatrisk akutavdelning i Lund.

Detta är en känslomässig bok som berör djupa ämnen. Boken skildrar för ensamheten som drabbar många patienter inom den svenska psykiatrin.

Ärr för livet går dessutom att hitta som e-bok. Det innebär att du kan lyssna på boken medan du exempelvis sköter hushållssysslorna eller är ute på en löprunda, och därefter läsa den i lugn och ro på soffan eller i sängen.

Denna memoar är skriven av Sofia Åkerman, som vägleder lyssnare genom hennes erfarenheter som lidande tonåring.

Åkerman arbetar idag som sjuksköterska och är dessutom verksam som doktorand i juridik. Nu lyfter hon frågan om tillsyn i den svenska psykiatrin med denna bok.

Ärr för livet: Innehåll

Boken utspelar sig under sent 90-tal och skildrar för författarens verkliga erfarenheter inom den svenska psykiatrin.

Se även  Dagspöket som ljudbok GRATIS i 7 dagar

Åkerman är 15 år. Hon skulle egentligen vara inlagd ett par dagar för hennes ätstörning, men dagarna sträckte sig till veckor och ännu var hon kvar.

Runtomkring lider alla av liknande problem. Vissa svälter sig själva, andra äter tills de vill spy, fler skär sig för att det är det enda sättet de kan känna något alls.

Flickorna på den barnpsykiatriska akutavdelningen i Lund har fastnat här. Trots vården ser de inga förbättringar. Personalen som är tänkt att hjälpa dem förvärrar istället situationen. Smärta på smärta.

Några patienter har fått spendera flera år på avdelningen, i ständig kamp med personalen, men även med deras egna hjärnor.

Tiden som de alla spenderar här ger, precis som titeln antyder, ärr för livet. Smärtor som än idag dröjer kvar, trots att flera årtionden har passerat sedan dess.

Ärr för livet: Sammanfattning

Det här är en ljudbok baserad på verkliga händelser, vilket ger ett extra djup till innehållet.

Här förs du på en känslomässig resa, som ger inblick i hur verkligheten kan vara inom psykiatrin när ordentlig tillsyn saknas.

Det är just därför som författaren valt att dela med sig av sina egna erfarenheter, för att lyfta frågan och se till att inga andra barn behöver uppleva detsamma.

Se även  Terapeuten som ljudbok GRATIS i 7 dagar

Frågan är särskilt viktig med tanke på hur många svenskar som idag lider av psykisk ohälsa.

Ärr för livet går att hitta både som ljudbok och e-bok, vilket lämpar sig utmärkt till läsare som vill växla mellan att läsa och lyssna på boken.

Just nu kan du dessutom lyssna på boken helt gratis i 7 dagar, genom att registrera dig till Nextory som ny kund. Det är ett utmärkt sätt att reda ut huruvida denna ljudbok passar just dig!

Inlägg senast uppdaterat: 13 februari, 2022

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇