Alkemisten som ljudbok GRATIS i 7 dagar

I det här inlägget har vi valt att tipsa om att det just nu går att lyssna på ljudboken Alkemisten av Paulo Coelho dagbok helt gratis i 7 dagar via Nextory. Se även till att se vår stora jämförelse av de olika svenska ljudbokstjänsterna.

Klicka på knappen nedan för att tas direkt till boken hos Nextory.

Alkemisten Ljudbok Gratis

Alkemisten är den magiska historien om Santiago, en andalusisk herdepojke, som följer sin dröm om att finna en av världens dyrbaraste skatter. Från sitt hem i Spanien reser han till marknaderna i Tanger och genom Egyptens öken till ett livsavgörande möte med alkemisten.

Historien om de skatter som Santiago finner på sin väg lär oss den viktigaste av alla visdomar: att lyssna till sitt hjärta, att förstå tecknen på livets väg och framför allt att följa sina drömmar.

Alkemisten är tillgänglig som ljudbok.

Alkemisten: Introduktion

Paulo Coelhos förtrollande roman har inspirerat en hängiven följare runt om i världen. Denna berättelse, Alkemisten, bländande i sin kraftfulla enkelhet och själsliga visdom, handlar om en andalusisk herdepojke vid namn Santiago, som reser från sitt hemland i Spanien till den egyptiska öknen på jakt efter en skatt begravd nära pyramiderna.

Längs vägen möter han en romsk kvinna, en man som kallar sig kung och en alkemist, som alla pekar Santiago i rätt riktning för hans strävan. Ingen vet vad skatten är, eller om Santiago kommer att kunna övervinna hindren på hans väg; men det som börjar som en resa för att hitta världsliga gods förvandlas till en upptäckt av skatter inombords.

Berättelsen om Santiago är frodig, suggestiv och djupt human, ett evigt bevis på den förvandlande kraften i våra drömmar och vikten av att lyssna på våra hjärtan.

Alkemisten: Handling

Alkemisten: Recension

Den här boken har passerat böckernas gränser och har tagit sitt eget liv och skapat en rörelse över hela världen.

Santiagos resa och andliga strävan, människorna han möter, drömmarna han har, omenen han möter och naturen han talar till, är alla saker som vi kan relatera till..saker som vi antingen har glömt bort eller helt enkelt avfärdat som barndomens fantasier. Det handlar om att hitta din personliga legend och att fullfölja din dröm oavsett hinder, och om att vara andligt kopplad till universum, som är en del av oss och en del av Gud. vi är alla en.

Att läsa den här boken sätter mig alltid tillbaka på rätt väg mot att uppnå de drömmar jag har lagt på is. Vi försöker alltid göra det som alla förväntar sig av oss som att göra en karriär som du hatar bara för att det är vad alla gör. Att känna igen min personliga legend, att kunna prata med träden, himlen, myrorna, jordens kärna, luftpartiklarna och med mitt hjärta, känna en djupare andlig kontakt med allt/alla som finns omkring mig, känna Gud inom mig , och att inte vara rädd för att misslyckas eller möta utmaningar är bara några av de få saker som den här boken har gett mig.

Det är maktub som Coelho skriver den här boken, delar den med världen och påverkar så många liv. Detta mästerverk är en legend och en dyrbar skatt.

Alkemisten: Sammanfattning

Alkemisten är en roman som inte kommer att tilltala alla.

Alla kommer inte att identifiera sig med Santiago.

Vi har alla drömmar och ber om att någon ska berätta för oss att de kan gå i uppfyllelse. Romanen kombinerar skickligt visdomsord, filosofi och enkelhet i mening och språk, och det är detta som gör den så förtrollande.

Inlägg senast uppdaterat: 13 februari, 2022

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇