Hur man utvecklar en genuin kärlek för läsning hos barn

Många barn idag är så uppslukade av den senaste tekniken att de knappt hinner öppna en bok och läsa. Som lärare och vårdnadshavare måste vi hjälpa dem att utveckla en genuin kärlek till läsning i tidig ålder.

Så exakt hur gör vi detta? Det krävs inte ett geni för att göra det. Här är några mycket enkla och praktiska sätt på hur du kan få dina barn eller elever att älska att läsa fler böcker:

Var en förebild: Barn lär sig bäst genom modellering. Har du märkt hur barn ofta efterliknar ditt sätt att agera eller prata? Faktum är att de ibland spelar lärare och du kommer att bli förvånad över att se dem kopiera hur du rör dig och prata med dem i klassen. Så du kan bara föreställa dig omfattningen av ditt inflytande bland dessa unga elever.

Se även  Bästa babblarna boken du aldrig läst

Om du vill att dina barn ska älska att läsa måste du visa dem att du också älskar det. Läs en bok framför din klass då och då, särskilt under rasterna eller efter skoltid. Visa dem din samling av böcker och låt dem se att du gillar att läsa dem.

Använd varierat läsmateria: Barn blir lätt uttråkade, särskilt om de alltid läser samma lärobok. Du bör inte bara utveckla en kärlek till läsning hos dina elever utan också lära dem att uppskatta alla typer av läsmaterial. Låt dem gå till biblioteket då och då där de kan läsa uppslagsverk, almanackor, tidskrifter, sagor, legender och så mycket mer.

Se även  3 böcker om älvor du inte läst

Tillhandahålla hälsosamma läsaktiviteter: Många barn är inte förtjusta i att läsa för efteråt skulle lärare bara ställa frågor till dem då det är allt. Lärare misslyckas ofta med att tillhandahålla berikande aktiviteter. Som lärare måste du vara påhittig nog att hitta på några nyttiga aktiviteter i linje med läsning. Om barnen till exempel läser en saga kan du be dem att agera eller rita sina favoritdelar.

Se även  3 böcker om drakar du inte läst

Integrera läsning i alla dina lektioner: Låt dem läsa även om det inte är deras engelska klass. Du kan låta dem läsa proceduren i deras experiment i Science eller instruktionerna i deras konst- och hantverksaktiviteter.

Du bör också ge uppdrag som inkluderar att läsa en mängd olika resurser från tidskrifter till webbplatser och bloggar. Du bör med andra ord göra läsning till en del av dina vardagliga lektioner. När du väl kan göra allt detta kommer det inte att dröja länge innan dina barn utvecklar en genuin kärlek till läsning.

Inlägg senast uppdaterat: 27 november, 2021