3 ljudböcker om övernaturliga ting att lyssna på [GRATIS]

1. Övernaturligt? Oförklarliga händelser

Den femte december 1872 hittades ett spökskepp, vid namn Marie Celeste, som drev runt på havet utanför Azorerna i Atlanten.

När fartyget bordades hittade man ingen besättning, fartyget var trots detta i gott skick.

Den sista kaptensloggen som fanns antecknad var från tio dagar tidigare, och i denna gavs inga ledtrådar till vad som kunde ha hänt med besättningen. Ingen i den försvunna besättningen återfanns någonsin igen, och vad som hände med dem förblir ett mysterium.

”Har äntligen gjort underbar upptäckt – stop – en storslagen grav med orörda sigill – stop – har täckt över den samma till er ankomst – stop – gratulerar – slut” Detta telegram sändes från egyptologen Howard Carter till sin uppdragsgivare lord Carnarvon.

Graven skulle visa sig tillhöra Tutankhamun, och innehålla en av de största gravskatter som hittats. Inom några år efter att gravens öppnats dog många av de inblandade i gravöppningen, den första att gå bort var initiativtagaren lord Carnarvon.

Myten om faraons förbannelse började spridas, men vad är sanning och vad är vidskepelse?

I denna fascinerande bok undersöker Ann Ogden olika historiska mysterier, och skiljer sanning från myt. Allt från den ryska tsarens dotter Anastasias försvinnande till snömannen, sjoödjur, Atlantis och mannen med järnmasken undersöks i denna bok.

Ann Ogden är en pseudonym.

Övernaturligt? Oförklarliga händelser är tillgänglig som e-bok.

2. Typ helt övernaturligt

Tolv spännande berättelser om tolv olika ungdomar i olika situationer. Det är Ia som kan utföra häxkonster, Kevin som träffar ett spöke, Kim vars önskningar går i uppfyllelse och många fler. Historierna är sinsemellan helt olika, här finns något för alla vare sig man gillar kärlek, spöken, skräck eller jultomten! Det är fängslande, roligt och ibland riktigt, riktigt otäckt.

Noveller är det perfekta formatet för den som inte kan eller vill ta sig an en hel kapitelbok. Läs lite här och lite där, välj den berättelse du tycker verkar mest spännande just för stunden. Mårten Melin trollbinder skickligt sina läsare och väver på ett smart sätt in de övernaturliga elementen i vardagsberättelserna. Det känns verkligen som om allt skulle kunna hända på riktigt, här och nu!

Typ helt övernaturligt är tillgänglig som e-bok.

3. Stegen i trappan, kriminalnovell

Stegen i trappan: Kan ett spöke eller en vålnad mörda? Gå genom en låst dörr med halva fotavtrycket utanför?

Den frågan måste brottsutredarna ta ställning till när de börjar undersöka ett mystiskt dödsfall i lägenheten ovanför den gamla kaffebutiken. En deckarnovell med övernaturliga inslag.

Stegen i trappan, kriminalnovell är tillgänglig som ljudbok.

Inlägg senast uppdaterat: 13 februari, 2022

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇