Mannen i skogen som ljudbok GRATIS i 7 dagar

Just nu kan du lyssna på Mannen i skogen som ljudbok gratis i hela 7 dagar via ljudbokstjänsten Nextory, något vi är väldigt måna att tipsa om då vi tycker det är en helt fantastisk deal. Se även till att kika på vår stora jämförelse av de olika svenska ljudbokstjänsterna.

Klicka på knappen nedan för att tas direkt till ljudboken hos Nextory.

Mannen i skogen: En biografi över Vilhelm Moberg av Jens Liljestrand

Mannen i skogen: Introduktion

Mannen i skogen är skriven av Hens Liljestrand och är en biografi om Vilhelm Moberg. Moberg var en av 1900-talets största svenska diktare, som med sina utvandrarromaner om Karl Oskar och Kristina skrev seklets mest lästa och älskade litterära verk. Samtidigt var han en av landets viktigaste opinionsbildare och länge vår mest spelade dramatiker.

Trots Vilhelm Mobergs unika status har det inte funnits någon biografi som omfattat hela hans gärning. Först nu, 45 år efter hans död, kommer boken Mannen i skogen som är en bok som skildrar Vilhelm Mobergs liv. Jens Liljestrand berättar på ett levande och fängslande sätt om en av våra mest komplexa, kontroversiella och storslagna kulturikoner. Mannen i skogen är den definitiva boken om Vilhelm Moberg och hans stund på jorden.

Se även  Peter Rätz 3 ljudböcker

Mannen i skogen : En biografi över Vilhelm Moberg är tillgänglig som ljudbok och e-bok.

Mannen i skogen: Handling

I en både uppriktig och ömsint skildring av Vilhelm Moberg får du dölja med ända från vagga till grav i den fantastiska biografin Mannen i skogen. Här beskrivs han som en knepig figur, som inte alltid är så enkel att få grepp om. Moberg ansågs relativt svåråtkomlig och hade dessutom ett rätt så häftigt humör.

Jens Liljestrand har verkligen tagit sin tid till att lära känna karaktären som han beskriver i boken Mannen i skogen. Moberg tycks ha varit en person som var ett rov för sina egna känslor, därav den poetiska sida som han ofta blivit högt aktad för under sina levnadsår. Han hade en oövervinnerlig tro på sig själv, en misstänksamhet mot makt och myndigheter och han drog sig inte för att stå emot felaktigheter.

Med sin starka personlighet hade Moberg både många vänner, men också en hel del ovänner. Enligt Moberg var de tre värsta hoten mot en svensk författare som honom själv; spriten, den svenska akademin och populariteten. Vilhelm Moberg var således mest harmonisk när han inte skrev, eftersom att denna emotionella rastlöshet och utspel gentemot makt berövade honom både på glädje och framgång i sitt författarskap.

Se även  Brottarbröder som ljudbok GRATIS i 7 dagar

Mannen i skogen: Sammanfattning

Jens Liljestrand beskriver en av våra mest rosade poesiförfattare på ett mycket realistiskt och bildligt vis. För de som hade en förankring till Vilhelm Moberg och är medvetna om hans skapade verk, är detta den första boken någonsin som faktiskt låter dig lära känna honom som han verkligen var.

Jens har verkligen lagt ner mycket tid på att efterforska om de relationer som Moberg hade, vilka händelser som kantade hans liv, och hur hans emotionella inre liv ofta skapade hinder för honom. I boken får du med värme lära känna den något vresiga och viljestarka Vilhelm, i alla hans känslosvängar och upplevelser ända från början till slut.

Om du är ett fan av självbiografier och även svensk litteratur, är boken Mannen i skogen en stark rekommendation till dig.

Se även  Den utvalde som ljudbok GRATIS i 7 dagar

Inlägg senast uppdaterat: 13 februari, 2022

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇