Konsten att leva innerligt som ljudbok GRATIS i 7 dagar

Just nu kan du lyssna på Konsten att leva innerligt som ljudbok gratis i hela 7 dagar via ljudbokstjänsten Nextory, något vi är väldigt måna att tipsa om då vi tycker det är en helt fantastisk deal. Se även till att kika på vår stora jämförelse av de olika svenska ljudbokstjänsterna.

Klicka på knappen nedan för att tas direkt till ljudboken hos Nextory.

Konsten att leva innerligt: Existentialism för den moderna människan av Ann Lagerström & Ted (Edward) Harris

Andlighet för moderna sökare

”Du är din egen sanning och det är bara du själv som kan svara på meningen med livet.”

Sören Kirkegaard

Välkommen på en existentiell resa guidad av dig själv. En resa i ditt inre tillsammans med den danske filosofen och teologen Sören Kirkegaard – existentialismens fader. Det är 165 år sedan hans världsberömda verk Antingen – eller publicerades, ändå är hans tankar om den sökande och autentiska människan mer aktuella än någonsin.

Det finns en fråga som alla människor någon gång ställer sig: Vad är meningen med livet? Och så fortsättningen: Har jag valt rätt? Slösar jag bort min tid? Finns det något annat som är bättre och viktigare? Och varför känner jag mig så missnöjd fastän allting på ytan är så bra?

Vi lever i en tid av materiellt överflöd och oändliga möjligheter. Ändå tycks det inte räcka. Men hur bär man sig åt för att bryta trenden och åter fyllas av lust till livet?

Se även  Jag, Nattid som ljudbok GRATIS i 7 dagar

Prästen och Kirkegaard-kännaren Ted Harris och journalisten Ann Lagerström har vänt sig till en som själv känt oron i sin egen själ och som bestämde sig för att finna en metod för den moderna sökande människan. Det handlar inte om någon snabbkurs, ingen quickfix, tvärtemot så kräver den här tekniken stort tålamod och ett livslångt engagemang. Vägen till mening har nio steg, nio möjligheter och nio utmaningar och ställer många av dina invanda föreställningar på ända.

Ted Harris, teol. dr och präst, är en av våra främsta Kirkegaard-experter. Han leder även workshops i existentiella frågor, retreater och pilgrimsvandringar.

Ann Lagerström är frilansskribent, mentor, föreläsare och ledarskapskonsult. Hon skriver om psykologi, hjärnforskning, religion, andlighet och trender.

Konsten att leva innerligt : Existentialism för den moderna människan är tillgänglig som ljudbok och e-bok.

Konsten att leva innerligt: Introduktion

Sören Kirkegaard är ett namn som de allra flesta känner till. Den legendariska danske filosofen anses vara existentialismens fader, och har inspirerat människor världen över att söka deras egen mening med livet.

Finns det egentligen någon övergripande mening med våra liv? Om det nu finns – har vi valt rätt? Det är frågor som Kirkegaard ständigt kämpade med. Nu har det gått över 160 år sedan filosofens verk Antingen – eller publicerades, men ideologin som han formade är minst lika relevant idag.

I vår moderna värld är det enklare än någonsin förut att leva ett bekvämt liv. Trots det är det allt fler människor, särskilt i Sverige, som känner sig missnöjda med livet och lider av ångest och depression.

Se även  5 ljudböcker om MC-gäng som är GRATIS i 7 dagar

Boken Konsten att leva innerligt – Existentialism för den moderna människan redogör för metoder som lämpar sig till den moderna existentialisten. Precis som med alla viktiga frågor finns det inga snabba eller entydiga svar, men med rätt attityd och rätt förhållningssätt kan man ta det första steget på vägen till mening.

Konsten att leva innerligt: Innehåll

I Konsten att leva innerligt får läsare ta del av journalisten Ann Lagerström och Kirkegaard-expertern Ted Harris tankar kring Kirkegaards verk. Vad var det egentligen Kirkegaard syftade på med sina filosofiska och något abstrakta funderingar?

Vi lever i en värld av konsumism. Luckorna i själen fylls med prylar och smyckas med diamanter och guld, men trots det känner vi oss inte nöjda. Det materialistiska kan nämligen aldrig vara livsbejakande, utan det är det som ligger i huvudet som avgör hur vi mår.

Konsten att leva innerligt presenterar en metod för den moderna sökande människan att återigen hitta njutning i livet. Tekniken kräver livslångt arbete och rätt tankeställning, detta är alltså inte någon snabbkurs i hur man finner glädje.

Det hela delas upp i nio steg, nio möjligher och nio utmaningar. Det gäller att äntra denna tankeväckande ljudbok med ett öppet sinne och med föreställningarna åsidosatta.

Kirkegaards resonemang är minst lika relevanta idag, men filosofens verk kan vara något svårsmälta. Konsten att leva innerligt erbjuder därför en mer sammanhängade och lättbegriplig teknik som bygger på Kirkegaards ideologi.

Konsten att leva innerligt: Sammanfattning

Denna ljudbok har mycket att erbjuda lyssnaren som är villig att ärligt reflektera över livet och det egna måendet. Detta är en bok som kan rädda liv, men kräver dessutom en hel del av en själv som lyssnare!

Se även  Den utvalde som ljudbok GRATIS i 7 dagar

Här får man lära känna den välkända filosofen Kirkegaard på en mer personlig nivå. Danskens verk kan vara något av en utmaning, särskilt för den som inte har erfarenhet av filosofiska verk sedan tidigare.

Lagerström och Harris klargör därför vad Kirkegaard egentligen menade med sina filosofiska funderingar, på ett sätt som blir relaterbart för den moderna människan!

Efter att ha läst klart denna bok kan man dessutom röra sig vidare till andra verk av Kirkegaard, Konsten att leva utgör därmed en utmärkt introduktion till filosofen!

Boken går att hitta både som e-bok och ljudbok.

Inlägg senast uppdaterat: 13 februari, 2022

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇