El Choco som ljudbok GRATIS i 7 dagar

Just nu kan du lyssna på El Choco som ljudbok gratis i hela 7 dagar via ljudbokstjänsten Nextory, något vi är väldigt måna att tipsa om då vi tycker det är en helt fantastisk deal. Se även till att kika på vår stora jämförelse av de olika svenska ljudbokstjänsterna.

Klicka på knappen nedan för att tas direkt till ljudboken hos Nextory.

El Choco av Markus Lutteman

”Jag är ledsen min vän”, sa mannen och skakade lite sorgset på huvudet, ”men jag tror inte du kommer att överleva här inne.”

27-årige Jonas Andersson från Kungälv hade i ett desperat försök att bli av med sina skulder erbjudit sig att göra en affärsresa till Bolivia. Han åkte fast på flygplatsen med nästan tre kilo kokain i väskorna och hamnade på det ökända fängelset El penal de San Pedro, 3 600 meter över havet i Bolivias huvudstad La Paz.

På San Pedro sitter stora knarkhandlare i rymliga tvåvåningsceller med eget kök och badrum, medan fattiga småtjuvar trängs med varandra i iskalla, små betongutrymmen på andra sidan väggen.

Över 100 barn bor med sina fäder i cellerna och massor av människor hålls inlåsta i flera år utan att de har fått någon dom.

Det finns inga lås på cellerna eller vakter på avdelningarna. Tillgången på kokain är obegränsad och nästan alla bär vapen.

Jonas Anderssons första tid blev en kamp för livet. Han blev överfallen fler gånger än han kan minnas och tvingades bevittna hur flera fångar knivskars till döds eller torterades av andra fångar.
Men de kaotiska åren på San Pedro blev ironiskt nog också vändpunkten i hans liv. Det var här han slutade med droger, det var här han gifte sig och det var här han blev pappa för första gången.

Se även  Mannen utan öde som ljudbok GRATIS i 7 dagar

El Choco är den fascinerande berättelsen om en svensk mans kamp för överlevnad i en galen och främmande miljö, om kärlek mot alla odds, och om ett land i uppror.

För utanför murarna hade ursprungsfolken fått nog av politikernas svikna löften. Hundratusentals människor drabbade gång på gång samman i våldsamma strider med militär och polis, två presidenter vräktes ur sina stolar och till slut var den första indianen i Sydamerikas moderna historia på väg att nå den högsta makten.

El Choco är tillgänglig som ljudbok.

El Choco: Introduktion

I skandinaviska fängelsen får fångar möjlighet att leva ett, i viss utsträckning, normalt liv. Vanligtvis har man tillgång till internet och böcker, och får även utbilda sig inför frigivningen. Fokuset är på rehabilitering, snarare än straff och hämnd.

Det är långt ifrån verkligheten i de flesta länder, något som Jonas Andersson fick uppleva i första hand. Skulderna låg som ett svart moln över huvudet, vilket drev honom till att vidta desperata åtgärder.

Andersson åker på en ”affärsresa” till Bolivia, i ett försök att smuggla in flera kilo kokain. Han blir påkommen på flygplatsen så fort han landar och hamnar därefter på ett av de tuffaste fängelsen i världen, El penal de San Pedro.

Biografin El Choco skildrar för svenskens erfarenheter på fängelset, kampen om överlevnad samt kärleken som finner honom bakom lås och bom.

Se även  4 ljudböcker om klättring att lyssna på [GRATIS]

Boken går att läsa helt gratis på Nextory i 7 dagar, för dig som ny kund!

El Choco: Innehåll

27-åriga Andersson från den mindre tätorten Kungälv var en desperat man. Ångesten kring skulderna var en tung börda att bära, och han var villig att göra nästan vadsomhelst för chansen att bli av med dem och påbörja ett nytt kapitel i sitt liv.

Resultatet blir istället inspärrning på El penal de San Pedro, 3600 meter över havet i Bolivias huvudstad La Paz. Här spenderar knarkkungar inlåsningen i lyxiga tvåvåningsceller, som bättre liknas vid fullt utrustade lägenheter än spartanska fängelseceller.

Mindre betydliga bovar, som Andersson, får istället trängas i små betongutrymmen. Här gäller var man för sig. Cellerna har inga lås. Inga vakter patrullerar för att hålla fångarna i schack. Droger cirkulerar som godis och vapen är något som alla bär på sig.

Till en början tvingas Andersson kämpa för livet. Han blir anfallen flertalet gånger och får se andra huggas till döds, torteras och förnedras.

Men tiden på El penal de San Pedro blev även otroligt formativ, en katalysator för den personliga utvecklingen. Han slutade upp med drogerna, gifte sig och blev pappa i La Paz.

Boken berättar även om det som händer utanför fängelsens murar. Strider bryter ut mellan folket och deras förtryckare, militären och poliskraften. Presidenter störtas och landet skapar historia.

El Choco: Sammanfattning

El Choco är en otroligt spännande bok som skildrar för verkliga händelser. Boken centrerar sig kring 27-åriga Andersson, som i ett desperat försök att bli av med sina skulder gör något föga välbetänkt. Han försöker smuggla droger in till Bolivia under skenet av en ”affärsresa”.

Se även  Upprättelsen av Mats Ahlstedt som ljudbok GRATIS i 7 dagar

Han hamnar därför bakom lås och bom i ett av världens farligaste fängelsen. Men trots den svåra situationen är hoppet inte helt ute.

El penal de San Pedro blir katalysatorn för ett helt nytt liv, fri från drogberoendet och de inre demoner som han bar på sig tidigare.

El Choco går nu att hitta som ljudbok – perfekt för pendeln! Berättarens röst ger ännu mer inlevelse i denna sanna berättelse, men det går givetvis utmärkt att para ljudboken med en fysisk kopia.

Inlägg senast uppdaterat: 13 februari, 2022

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇