Där kräftorna sjunger som ljudbok GRATIS i 14 dagar

Just nu kan du lyssna på Där kräftorna sjunger som ljudbok gratis i hela 14 dagar via ljudbokstjänsten Nextory, något vi är väldigt måna att tipsa om då vi tycker det är en helt fantastisk deal. Se även till att kika på vår stora jämförelse av de olika svenska ljudbokstjänsterna.

Klicka på knappen nedan för att tas direkt till ljudboken hos Nextory.

Där kräftorna sjunger Ljudbok Gratis av Delia Owens

Internationell succé – nu på svenska. En oförglömlig berättelse om naturens krafter och ensamhetens pris. Kya Clark lever ensam och i samspel med naturen utanför en liten stad vid North Carolinas kust. Byborna kallar henne ”Träskflickan” och har i många år spridit elaka rykten om henne.

När en stilig quarterback hittas död i våtmarken blir hon därför omedelbart misstänkt och en mordutredning inleds. Men Kya är långt ifrån den obildade enstöring som alla tror, och snart uppdagas sanningen om hennes liv.

”Där kräftorna sjunger” var den mest säljande boken i USA 2019 och har blivit en internationell fenomentitel som älskas av läsare över hela världen.

Där kräftorna sjunger är tillgänglig som ljudbok och e-bok.

Där kräftorna sjunger: Introduktion

I flera år har rykten om “Marsh Girl” hemsökt Barkley Cove, en lugn fiskeby. Kya Clark är barfota och vild; olämplig för det artiga samhället. Så i slutet av 1969, när den populära Chase Andrews hittas död, misstänker lokalbefolkningen henne omedelbart.

Men Kya är inte vad de säger. En född naturforskare med bara en skoldag, tar hon livets läxor från landet och lär sig världens verkliga sätt från eldflugornas oärliga signaler. Men medan hon har förmågan att leva i ensamhet för alltid, kommer tiden då hon längtar efter att bli berörd och älskad. Kya dras till två unga män från stan, som var och en är fascinerad av hennes vilda skönhet, och öppnar sig för en ny och häpnadsväckande värld – tills det otänkbara händer.

I Where the Crawdads Sing ställer Owens en utsökt ode till den naturliga världen mot en djupgående berättelse om ålderdom och hemsökande mysterium. Tankeväckande, klok och djupt gripande, Owens debutroman påminner oss om att vi för alltid formas av barnet inom oss, samtidigt som vi är föremål för de vackra och våldsamma hemligheter som naturen bevarar.

Berättelsen frågar hur isolering påverkar beteendet hos en ung kvinna, som liksom vi alla har den genetiska benägenheten att tillhöra en grupp. Ledtrådarna till mysteriet förs in i dess vilda varelsers frodiga livsmiljö och naturhistoria.

Där kräftorna sjunger: Recension

Where the Crawdads Sing är en berättelse om motståndskraft, överlevnad, hopp, kärlek, förlust, ensamhet, desperation, fördomar, beslutsamhet och styrka. Den här boken går fram och tillbaka i tiden för att berätta historien om Kya Clark a.k.a. Marsh girl. Hon bor i utkanten av staden, i Marsh, och lokalbefolkningen tittar ner näsan på henne, hon blir dömd, hånad och mobbad. Men det finns de som visar hennes vänlighet, vänskap och visar hennes kärlek. Åh, vad jag älskade den här boken!

Kya var en ung flicka när hennes mamma gick därifrån utan att se sig om. Snart följde alla hennes syskon efter och lämnade Kya ensam med sin ofta frånvarande, berusade och missbrukande pappa. Hon lämnas att ta hand om deras hem, att laga mat, städa och ta hand om deras båda behov. Hur hennes situation drog på mig. Hon fick lära sig att handla, laga mat och att försörja sig själv i sin fars frånvaro. Allt samtidigt som man hanterar ensamhet, känslor av uppgivenhet och saknad. Undrar alltid när och om hennes mamma någonsin kommer tillbaka. Hon var en smart och smart tjej som kände till träsket och hittade sätt att tjäna pengar och försörja sina grundläggande behov. Snart visar ‘Jumpin och hans fru, Mable, hennes vänlighet, generositet och kärlek. Jag vågar er att inte älska detta par!

När Kya växer och lär sig mer om livet genom sin interaktion med varelserna i Marsh, kommer två unga män in i hennes liv. En är hennes brors äldre vän, Tate, som lär henne läsa och visar hennes acceptans och lycka. En annan ger sitt hopp om en framtid men kommer inte att presentera henne för sina vänner och familj. Kan en vara hennes chans till lycka? En chans att tillhöra? En chans att bli accepterad? En chans att bli älskad? En chans till tillväxt? Eller kommer historien att upprepa sig?

1969 hittas den lokala fotbollslegenden Chase Andrews död. Rykten svirrar om motiv och eventuella misstänkta. Rykten har cirkulerat i flera år om Chase och hans engagemang med Marsh-flickan. Kan hon vara hans mördare? Vilket motiv kan hon ha?

Den här boken hade lite av allt som jag älskar: en sympatisk huvudkaraktär som drar i dina hjärtan, mordmysterium, atmosfär, drama, att bli myndig och romantik. Det finns flera karaktärer som ger och visar vänlighet inklusive Tate, kassörskan som ger tillbaka för mycket pengar och paret som ser till att Kya har det hon behöver. Vad är ordspråket? De som har minst att ge, ger mest! Det finns en polisutredning och drama i rättssalen och några vändningar som jag inte såg komma.

Den här boken är vackert skriven och innehåller poesi och levande beskrivningar av Marsh. Jag rekommenderar starkt den här boken! Det är omtänksamt, väcker känslor och transporterar läsaren tillbaka i tiden till Marsh. Jag älskade varje sida.

Där kräftorna sjunger: Sammanfattning

Det finns en anledning till att den här boken är så populär just nu.

Läs eller lyssna på den för att lista ut varför.

Inlägg senast uppdaterat: 6 november, 2021

Grundare hos 1MiljonBoktips.se
Nabil heter jag och är grundaren av 1MiljonBoktips. Jag är, som namnet på sajten avslöjar, helt galen i böcker & ljudböcker! 📚

Jag har därför valt att starta den här sajten i syfte att publicera mina alldeles egna boktips i hopp om att det hjälper människor där ute att finna en ny bok att bläddra i eller en ny ljudbok att lyssna på 🎧

Just nu kan du lyssna på ljudböcker gratis i hela 30 dagar via ljudbokstjänsten Nextory, något vi är väldigt måna att tipsa om då vi tycker det är en helt fantastisk deal. Se även till att se vår stora jämförelse av de olika ljudbokstjänsterna 👈

Stort lycka till i ditt sökande! 🙏
Nabil

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇