Brobyggarna som ljudbok GRATIS i 7 dagar

Just nu kan du lyssna på Brobyggarna som ljudbok gratis i hela 7 dagar via ljudbokstjänsten Nextory, något vi är väldigt måna att tipsa om då vi tycker det är en helt fantastisk deal. Se även till att kika på vår stora jämförelse av de olika svenska ljudbokstjänsterna.

Klicka på knappen nedan för att tas direkt till ljudboken hos Nextory.

Brobyggarna av Jan Guillou

Brobyggarna: Introduktion

Brobyggarna skriven av Jan Guillous och är den första boken i hans nya romanserie som skildrar mänsklighetens mest dramatiska och blodiga århundrade – 1900-talets Europa. I den första delen möter vi tre fattiga norska fiskarpojkar med förbluffande teknisk begåvning. Med hjälp av välgörenhet får de möjlighet att studera vid den tidens viktigaste tekniska läroanstalt, universitetet i Dresden.

Brobyggarna finns tillgänglig både som ljudbok och e-bok.

Se även  Ett öga rött som ljudbok GRATIS i 7 dagar

Brobyggarna: Handling

Boken börjar på det norska Vestlandet utanför Bergen. Tre bröder har precis förlorat sin pappa, som var fiskare. Både brödernas far och farbror förlorades i det mörka havet när de varit ute till havs.

För att kunna försörja sig behövde de tre pojkarna skaffa sig varsitt jobb, och de börjar leta inne i staden för att hitta ett. Tillfälligheter leder istället till att de går en utbildning till järnvägs- och brobyggare vilket förutspås kommer att bli en bra inkomst för dem alla.

De utexamineras 1901 och två av bröderna hamnar därefter vid dåtidens största järnvägsbyggen det ena i Tanganyika, det andra mellan Kristiania och Bergen i Norge. Romanen skildrar människoätande lejon, öknar och malaria men också arktisk kyla, snöstormar och is. Och den omöjliga kärleken som plötsligt blir möjlig.

Brobyggarna kretsar kring de tre bröderna under åren 1900-1919, när det första världskriget utbröt och de stora järnvägsbyggena tog riktig fart. Detta är den första boken ur fler kommande böcker av Jan Guillou.

Se även  Konsten att fejka arabiska som ljudbok GRATIS i 7 dagar

Brobyggarna: Sammanfattning

Brobyggarna av Jan Guillou är den första boken ur en kommande serie och är riktigt spännande. Det är en bok som startar med spänning och slutar med spänning, vilket gör att du rent av längtar till nästa bok kommer ut ur serien.

I Brobyggarna skildras tiden i början av 1900-talet, industrialismens stortid. Det hårda livet som drabbades de tre bröderna var mycket vanliga livsöden på den tiden och många gav sina liv som hårt arbetande inom olika byggen och industrier. Men allt handlar inte bara om överlevnad, i boken finns också en hel del skratt och romantik.

Brobyggarna är att rekommendera till dig som gillar att läsa bokserier, och som har tålamod nog att vänta hela vägen ända tills nästa bok ur serien släpps – för detta är en mycket spännande bok!

Se även  Vi mot världen som ljudbok GRATIS i 7 dagar

Inlägg senast uppdaterat: 13 februari, 2022

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇