3 ljudböcker med GRATIS avslappningsövningar

Behöver du hjälp med att slappna av?

Vi möter alla stressiga situationer under hela vårt liv, allt från mindre irritationsmoment som trafikstockningar till allvarligare bekymmer, till exempel en närståendes allvarliga sjukdom.

Oavsett vad orsaken är, översvämmar stress din kropp med hormoner. Ditt hjärta bultar, din andning går snabbare och dina muskler spänns.

Denna så kallade ”stressreaktion” är en normal reaktion på hotfulla situationer, finslipad i vår förhistoria för att hjälpa oss att överleva hot som en djurattack eller en översvämning. Idag möter vi sällan dessa fysiska faror, men utmanande situationer i det dagliga livet kan sätta igång stressreaktionen.

Vi kan inte undvika alla källor till stress i våra liv, och det skulle vi inte heller vilja. Men vi kan utveckla hälsosammare sätt att bemöta dem. Just nu kan du lyssna gratis på 3 ljudböcker innehållande avslappningsövningar hos Nextory helt gratis i 7 dagar.

1. Avslappning för djup sömn av Camilla Gyllensvan

Lugn och rogivande sömn- Fri från oro

Den här meditationen kommer hjälpa dig att slappna av och att komma ner i varv. Du kommer till ro och kan somna lättare. Du kan även lyssna till den om du vaknar på natten och har svårt att somna om.

Den här meditationen kan användas av alla som har svårt att sova eller om du vill slappna av och släppa spänningar när du känner att du behöver komma ner i varv. Det kan vara svårt att somna ibland när man har många tankar i huvudet. Det kan vara minnen eller framtidsplanering, oro eller ältande. Med hjälp av de stärkande affiramationerna i denna meditation kommer du uppleva att du sover bättre och att du klarar av vardagens utmaningar på ett mer fokuserat och lätt sätt

Du kan lyssna på den här filen i samband med att du ska sova, du kan med fördel lyssna på den varje gång du ska sova, desto fler gånger du lyssnar på denna meditation desto lättare kommer du att somna. Du kan med fördel kombinera denna med någon annan av Mindful meditations seriens ljudfiler.

Att i perioder ha svårt att sova råkar de allra flesta ut för någon gångi livet och det kan bero på flera olika anledningar. Den här meditationen har som fokus i att slappna av och att stilla dina tankar så du kan bli iugn och sova hela natten. Med varsam guidning får du börja med att slappna av och bli lugn i kroppen för att göra din sömn lugn och rofull. I kombination med stärkande affirmationer kommer du kunna släppa ev oro som kan störa din sömn. Den kan med fördel kombinerad med andra program som tex andningsankret eler kroppskanning för att snabbt komma ner i varv. Långvariga sömnproblem kan behövas utredas av läkare och den här meditation är ett kompliment till ev behandling.

Se även  10 bästa ljudböckerna för personlig utveckling [GRATIS]

Camilla Gyllensvan är Internationellt certifierad Mental Coach och NLP Trainer via ICNLP. Hon är utbildad i KBT, ACT och Mindfulness och driver ett utbildningsföretag som arbetar med att utbilda privatpersoner och organisationer i Kommunikation och Ledarskap samt håller Internationella NLP utbildningar.

Sedan 2006 har Camilla coachat och utbildat hundratals klienter och använt mental träning och hypnos som komplement till coaching med goda resultat. Camilla har hittills gett ut 28 ljudböcker samt skrivit boken NLP Kommunikation och det personliga ledarskapet utgiven 2017 , även översatt till engelska samt är medförfattare i boken om Självsabotörer utgiven 2018.

2. Avslappning – Stresshantering av Rolf Jansson

Åstadkom en kraftfull förbättring av ditt välbefinnande. Stresshantering förbättrar din hälsa. Guidad avslappning kan frigöra dig från stress och spänningar. Du kan tanka ny energi. Du kan utveckla din kreativitet. När du känner dig överhopad, frustrerad, eller helt enkelt slutkörd, så är guidad avslappning ett av de enklaste sätten att återfå balansen.

Livet kan ibland te sig bullrigt och kaotiskt. Det är många måsten som ständigt dränerar oss på vår energi. Det kan hända att vi arbetar för mycket och sover för lite. Vi får inte den rätta tiden för att koppla av och när detta väl händer så är det ofta någon eller något som pockar på vår uppmärksamhet eller som avbryter oss. Vårt moderna hektiska liv lämnar sällan tid över för att ladda våra batterier.

Detta program är en utomordentlig hjälp till att för en stund fly till en plats där det andas lugn och harmoni. Du behöver inte åka någonstans för att komma dit. Du behöver inte säga adjö till familjen eller ta ledigt från jobbet. Om du studerar kan du bara lägga ifrån dig böckerna ett tag. Sen ser du till att du ger dig själv en stund av lugn och ro. Det krävs också lite avskildhet för att du ska kunna skörda alla fördelar som stresshantering med hjälp av självhypnos kan ge dig. I hemmets lugna vrå kan du bara luta dig tillbaka, lyssna på programmet och du garanteras en djup känsla av välmående. Programmet har utformats på ett väl beprövat sätt, något som har hjälpt miljontals med människor att hitta sinnesfrid.

Se även  3 ljudböcker om yoga du måste spana in [GRATIS]

Vem behöver stresshantering?

Stress påverkar oss på många sätt, och det finns många som inte inser hur stressade dom är. Det går faktiskt att vänja sig vid att vara stressad. För många kan detta kännas som ett normaltillstånd. Även om man inte tycker sig vara stressad så gäller det att vara vaksam på olika signaler och samtidigt veta att det finns tekniker för att lindra stress.

Tänk dig hur det skulle kännas att:

– kunna frigöra all den stress du samlat ihop under dagen

– lösa upp negativa känslorkunna koppla av såväl i kropp och själ och verkligen känna att du kommer ikapp

– närhelst du vill kunna fly till en plats i ditt inre där du kan känna dig avspänd och avslappnadatt för en stund

– göra en välgörande paus och släppa alla måsten, all oro, och alla bekymmer

– få ny energi till att ta itu med såväl vardag som helg

– kunna ha en kvarvarande känsla av lugn och ro under lång tid efteråt

Vi behöver alla ta en paus emellanåt. Denna unika självhypnos ger dig möjlighet att avnjuta stresshantering i kombination med avslappningsmusik. Allt du behöver göra är att luta dig tillbaka och låta dig följas med.

När du känner dig överväldigad, frustrerad, eller helt utsliten är denna ljudbok som specialdesignats för att åstadkomma avslappning ett av de enklaste sätten att återställa balansen. Alfavågor, i kombination med guidad avslappning och självhypnos, har harmonierats med lugnande musik. Dina hjärnvågor påverkas och du guidas genom mjuka avslappningstekniker för att lindra de spänningar och den stress som uppkommit. Denna inspelning bygger på välkända tekniker för att lindra stress, något som har hjälpt miljoner av människor världen över.

Se även  Få bättre självkänsla med 4 ljudböcker [GRATIS]

Ljudbokens innehåll

Denna inspelning får kropp och själ att koppla av med hjälp av skicklig hypnoterapiteknik, alfavågor och innovativ ljudproduktion. Inspelningen har dessutom kompletterats med isokroniska toner för att förstärka effekten. En behaglig röst vägleder dig till ett djupt avslappnat tillstånd av mental och fysisk avslappning. I detta mycket mottagliga avslappnade tillstånd får du ett antal posthypnotiska förslag och noggrant skiktade affirmationer för att hjälpa dig att nå dina mål. Vid slutet av inspelninge…

3. Avslappning – Skogen av Rasmus Broe

Slappna av med naturens ljud!

Solen skiner genom de gröna trädkronorna, och bladen rasslar i den mjuka vinden. Fåglarna kvittrar och i bakgrunden hörs en porlande bäck. Du är i den frodiga och fridfulla skogen. Helt ensam med naturens ljud.

Undersökningar har visat att naturens ljud kan ha en avslappnande och stimulerande effekt på vår hjärna. Saga Sounds är en serie behagliga och varierande ljudlandskap som du kan lyssna till när du vill slappna av, ska somna eller när du vill arbeta fokuserat. Detta är ett specialdesignat ljuduniversum som skapar en avslappnande atmosfär som du kan träda in i när som helst.

Saga Sounds är en serie behagliga och varierande ljudlandskap som du kan lyssna till när du vill slappna av, ska somna eller när du vill arbeta fokuserat.

Inkluderade avslappningsövningar:

  • avslappningsövningar vid stress
  • avslappningsövningar vid ångest
  • avslappningsövningar vid migrän
  • avslappningsövningar vid huvudvärk
  • avslappningsövningar vid smärta
  • avslappningsövningar vid sömnsvårigheter
  • avslappningsövningar vid insomning
  • avslappningsövningar vid spänningshuvudvärk

Inlägg senast uppdaterat: 13 februari, 2022

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇