Allt som var mitt som ljudbok GRATIS i 7 dagar

Just nu kan du lyssna på Allt som var mitt som ljudbok gratis i hela 7 dagar via ljudbokstjänsten Nextory, något vi är väldigt måna att tipsa om då vi tycker det är en helt fantastisk deal. Se även till att kika på vår stora jämförelse av de olika svenska ljudbokstjänsterna.

Klicka på knappen nedan för att tas direkt till ljudboken hos Nextory.

Allt som var mitt av Cissi Wallin

Allt som var mitt: Introduktion

Allt som var mitt är en bok som är skriven av Cissi Wallin och baseras på hennes inlägg på instagram hösten 2017. Där namngav hon en känd medieprofil som våldtagit henne. Allt detta satte igång det svenska #MeToo-upproret på allvar. Efter det har Cissi både hyllats, hånats, hatats och hotats.

Hon dömdes hösten 2019, för grovt förtal mot den man hon 2017 namngett som sin förövare i en hårt bevakad rättegång i media. Här hade Wallin kunnat välja att låta sig tystas. Men viljan att berätta växte sig starkare än någonsin. Hennes motståndare har försökt att stoppa boken Allt som var mitt, genom att hota det tidigare förlaget med rättsliga konsekvenser. Cissi valde då istället att ge ut sin bok på eget förlag istället.

Se även  Rädd? 5 ljudböcker om att föda du måste lyssna på [GRATIS]

Allt som var mitt : Historien som inte får berättas är tillgänglig som ljudbok och e-bok.

Allt som var mitt: Handling

”Allt som var mitt” är berättelsen om skammen, ångesten och rädslan som man kan uppleva efter att ha blivit utsatt för sexuella övergrepp. Boken skildrar en smärtsam historia om ett destruktivt uteliv, droger, fylla, osäkerhet, utnyttjande, svek och förnedrande sex. Men den ger även en vacker beskrivning av stolthet, systerskap, rättvisa och mod att stå upp för sig själv och sina rättigheter.

Cissi Wallin som har skrivit boken beskriver boken såhär med egna ord:

”Detta är historien som inte får berättas. Som blivit stoppad gång på gång. Hela den osannolika sanningen. Jag kanske hamnar i fängelse för att jag låter dig lyssna på den. Men alternativet kändes värre.”

Boken Allt som var mitt beskriver detaljerat vad Cissi varit med om, hur hon kände under övergreppet och allt det hån som hon fått utstå i media efter att hon vågat berätta om sin gärningsman. Cissi låter sig inte tystas, trots att hon blivit så motarbetad på många håll. Boken Allt som var mitt är hennes sätt att delge sin historia om vad som hände under en av vår tids mest uppmärksammande skandaler i media.

Se även  Gangsterparadiset som ljudbok GRATIS i 7 dagar

Allt som var mitt: Sammanfattning

Me too-rörelsen fick en otrolig uppmärksamhet när den kom och här i Sverige har historien om Cissi Vallin och gärningsmannen varit en av de mest omskrivna skandalerna under 2000-talet. Allt som var mitt är en otroligt stark bok, där Cissi berättar sitt perspektiv på vad som har hänt henne.

Cissi har inspirerat mängder av kvinnor som via sina arbetsplatser, i sitt privatliv och även av helt okända män har trakasserats sexuellt och blivit nedtystade när de försökt berätta sina historier. Att just ”Me too” fick en sådan otrolig uppmärksamhet beror på att det är vanligare än vad många av oss trot.

Allt som var mitt är en stark rekommendation för dig som vill veta hur saker verkligen ser ut bakom stängda dörrar. Inte bara i hemmen, utan även på arbetsplatser, och ofta i samband där kvinnor står i beroendeställning till män. En stark rekommendation till dig som vill veta mer om vad som verkligen hände i en av vår tids största medie-skandaler.

Se även  10 barnsagor att lyssna på gratis

Inlägg senast uppdaterat: 13 februari, 2022

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇