Mordet på Orientexpressen av Agatha Christie Ljudbok GRATIS i 7 dagar

Just nu kan du lyssna på ljudböcker gratis i hela 7 dagar via ljudbokstjänsten Nextory, något vi är väldigt måna att tipsa om då vi tycker det är en helt fantastisk deal. Se även till att kika på vår stora jämförelse av de olika svenska ljudbokstjänsterna.

I det här inlägget har vi valt att tipsa om att det just nu går att lyssna på Agatha Christies senaste bok på Nextory helt gratis i 7 dagar.

Klicka på knappen nedan för att tas direkt till ljudboken hos Nextory.

Mordet på Orientexpressen

Mordet på Orientexpressen: Introduktion

Mordet på Orientexpressen utkom år 1934 och översattes omedelbart till svenska. Flera generationer och en ny världskarta senare är Agatha Christies mästerligt komponerade intrig lika fascinerande. Skuld, rädsla och hämnd är universella teman som fortsätter att beröra människan.

Agatha Christie, Margery Allingham, Ngaio Marsh och Dorothy Sayers anses vara några av de ursprungliga Queens of Crime. De fyra deckardrottningarna uppfann den moderna deckargenren och har lästs världen över. Storytel är stolta över att presentera några av deras mest kända verk med ljudboksdrottningen Katarina Ewerlöf som uppläsare.

De här är de ultimata mysdeckarna, så kryp upp i soffan med en kopp te och njut!

Mordet på Orientexpressen är tillgänglig som ljudbok och e-bok.

Se även  Det hänger en ängel ensam i skogen som ljudbok GRATIS i 7 dagar

Mordet på Orientexpressen: Handling

I en av litteraturhistoriens mest klassiska deckare reser en spektakulär skara tillsammans på den exklusiva Orientexpressen från I en av litteraturhistoriens mest klassiska deckare reser en spektakulär skara tillsammans på den exklusiva Orientexpressen från Istanbul till Calais. För en av tågets passagerare ska resan bli den sista. När tåget fastnar i en snöstorm i bergen på Balkan uppdagas ett bestialiskt mord. Ombord i den luxuösa förstaklassvagnen finns lika många misstänkta som resenärer, men också Hercule Poirot som lyckats få en sovplats i kupé.

Men mitt under natten tvingas tåget stanna eftersom att det är stora mängder snö som blockerar tågspåret. Hercule har svårt att sova under natten och störs av oväsen flera gånger från vagnen bredvid. Morgonen efter hittades industrimagnaten Ratchet mördad med 12 knivhugg i sin kupé.

Med ett fullsatt tåg och många som går att klassa som misstänka på mordet, startar Hercule ett svårt arbete med att hitta den skyldiga mördaren – vilket tycks vara lättare sagt än gjort i detta fall. En mycket gripande och underhållande bok, som både fängslar en och ger en kalla kårar på samma gång.

Se även  Skamvrån som ljudbok GRATIS i 7 dagar

Mordet på Orientexpressen: Sammanfattning

Även om Mordet på Orientexpressen snart är 100 år gammal, är det minst lika aktuell och läsvärd idag som då! Agatha Christie är en riktig legend när det kommer till deckare och denna bok är en av de bästa hon skrivit under sin författarkarriär.

Mordet på Orientexpressen är otroligt spännande och det är omöjligt att lista ut vem mördaren är, förrän man närmar sig bokens slut – vilket gör att boken håller en hög spänningsfaktor mer eller mindre från bokens första sida, till den sista.

Om du älskar deckare och ännu inte läst Mordet på Orientexpressen så är detta verkligen en bok du inte vill missa. Den perfekta underhållningen en mörk vinterkväll, likväl som på stranden en varm och vacker sommardag.

Se även  Hur du blir pirat som ljudbok GRATIS i 7 dagar

Inlägg senast uppdaterat: 13 februari, 2022

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇