48 Laws of Power som ljudbok GRATIS i 7 dagar

Just nu kan du lyssna på 48 Laws of Power som ljudbok gratis i hela 7 dagar via ljudbokstjänsten Nextory, något vi är väldigt måna att tipsa om då vi tycker det är en helt fantastisk deal. Se även till att kika på vår stora jämförelse av de olika svenska ljudbokstjänsterna.

Klicka på knappen nedan för att tas direkt till ljudboken hos Nextory.

48 Laws of Power Ljudbok av Robert Greene

48 Laws of Power: Introduktion

I boken som tidskriften People kallade för ”förledande” och ”fascinerande” har Robert Greene och Joost Elffers destillerat tre tusen år av maktens historia till 48 väsentliga lagar genom att hämta från Machiavellis, Sun Tzus och Carl Von Clausewitz filosofier.

Vissa lagar lär ut behovet av försiktighet (“Law 1: Never Outshine the Master”), andra lär ut värdet av självförtroende (“Law 28: Enter Action with Boldness”), och många rekommenderar absolut självbevarelsedrift (“Law 15: Crush Your Enemy Totally) Krossa din fiende helt och hållet”).

Varje lag har dock en sak gemensamt: ett intresse av total dominans.

I ett djärvt och gripande tvåfärgspaket är The 48 Laws of Power idealiskt oavsett om ditt mål är erövring, självförsvar eller helt enkelt att förstå spelets regler.

48 Laws of Power: Om författaren – Robert Greene

Robert Greene är författaren till New York Times-bästäljarna The 48 Laws of Power, The Art of Seduction, The 33 Strategies of War, The 50th Law och Mastery.

Se även  10 ljudböcker om krig du måste lyssna på [GRATIS]

I sin efterlängtade sjätte bok, The Laws of Human Nature, vänder han sig till och pratar om det kanske viktigaste ämnet av alla – att förstå människors drivkrafter och motivationer, även när de själva är omedvetna om dem.

48 Laws of Power: Recension & Handling

När det kommer till moral och etik är folk vana vid att tänka i svart och vitt. Omvänt handlar ”The 48 Laws of Power” i första hand om de grå områdena. Med risk för att låta melodramatisk och banal, säger jag att de flesta av de lagar som tas upp i den här boken kan användas för både ont eller till gott. Det beror på läsaren. Det är egentligen inget fel med de flesta av lagarna som presenteras.

Varje lag baseras på sanna historier från historien om de som framgångsrikt observerade den och de som dumt eller naivt överträdde den. Robert Greene har en tolkning för varje berättelse. Även om varje lag är självförklarande, är Greenes förklaringar inte vaddering, ludd eller fyllning för att göra boken längre. De ger faktiskt större förtydligande och djup för varje enskild taktik man lär sig.

Greenes insikt sträcker sig till och med till avgörande varningar om hur lagarna kan slå tillbaka ifall man exempelvis är för manipulativ och blir påkommen.

Det finns två skäl till att läsa den här boken:

  1. För attack: För att få makt, liksom andra som noggrant har iakttagit Lagarna;
  2. Till försvar: Att vara medveten om hur folk kan försöka manipulera dig.

Jag har sett många människor ogillar den här boken för att den är ond. Vad de inte förstår att den här boken är tänkt att vara ond. Och i sitt utförande var det spektakulärt. Den här boken är en klassiker.

Se även  Je m’appelle Agneta som ljudbok GRATIS i 7 dagar

Jag tycker att världen är en hemsk plats eftersom goda människor inte förstår onda plan, eller kan inte planera onda plan när det är nödvändigt för att bekämpa det onda. Eftersom onda sinnen i allmänhet är hänsynslösa när det gäller att utföra sina planer, vinner de för det mesta. För att bekämpa det måste du spela smutsigt när det behövs.

Som sagt, den här boken har en enorm förförisk kraft som kan förvandla dig till att manipulera sinnet. Här är två lagar som jag gillade särskilt..

Lag 1: Överglänsa aldrig din herre.
Lag 4: Säg alltid mindre än nödvändigt.
Lag 13: När du ber om hjälp, vädja till människors egenintresse, aldrig till deras barmhärtighet eller tacksamhet.
Lag 19: Vet vem du har att göra med, kränk inte fel person.
Lag 40: Föraktar gratislunchen.
Lag 46: Framstå aldrig som två perfekta.

Det som gör boken till en rolig läsning är att varje lag stärks av historiska berättelser, där antingen lagens efterlevnad eller lagöverträdelsen exemplifieras. Så att läsaren kan relatera lagarna till verkliga scenarier, även i sitt eget liv.

Det här är en exceptionellt välskriven bok.

48 Laws of Power: Sammanfattning

Jag ska försöka sammanfatta vad jag tycker om den här boken i en mening.

Den här boken förklarar kontorspolitik på ett nästan läskigt sätt. Det finns en anledning till att man inte pratar högt om att man någonsin läst den här boken. Den är helt enkelt för effektiv och mörk.

Se även  Älska dig själv som ljudbok GRATIS i 7 dagar

Den här boken lär dig bli ond i korta drag 🙂


48 Laws of Power är en praktisk, läsbar guide för alla som vill ha mer makt, lära sig mer om makt eller bara vill beväpna och skydda sig mot makten.

Skriven av författaren Robert Greene och producerad och designad av Joost Elffers, den berömda förpackaren av The Secret Language of Birthdays, kom The 48 Laws of Power att bli känd som den väsentliga – och kontroversiella – guiden till modern manipulation. Som nämnt ovan är det här boken som behandlar kontorspolitik i sin råaste form.

I ett djärvt och elegant tvåfärgspaket, syntetiserar The 48 Laws of Power Machiavelli, Suntzu och Carl Von Clausewitz filosofier, med det historiska arvet från statsmän, krigare, förförare och bedragare genom tiderna.

Inlägg senast uppdaterat: 13 februari, 2022

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇