Vilka är de bästa aktiehandelsböckerna?

Beräknad lästid: 4 minuter ⏳

Att handla med aktier är verkligen ett av de enklaste sätten att hoppa in på moderna finansmarknader. Tyvärr, utan förberedelser, är det också ett av de enklaste sätten att kasta pengar du har jobbat hårt för och flitigt sparat direkt genom fönstret.

Att läsa de bästa aktiehandelsböckerna är det snabbaste sättet att begränsa din exponering för denna risk, och den moderna marknadsaktören har tillgång till TONS aktiehandelsböcker. Men vilka som ska väljas? Det kan bokstavligen ta mer än en livstid att läsa alla tillgängliga böcker, så vilka kriterier ska en handelshandelsstudent använda för att bestämma sin läslista? Det finns flera klasser av aktiehandelsbok som du vill ha i ditt bibliotek:

  • Allmän teori om aktiehandel – bör förklara i detalj detaljmekanismen för aktieägande, samt täcka flera handelsmodeller (allt från värdeinvestering till teknisk analys). Ett bra exempel på denna klass av handelsbok är Handla dig till ekonomisk frihet, av Van K. Tharp.
  • Aktiehandel som ett företag – i den här klassen av böcker kommer du i allmänhet att utsättas för viss handelsmetodik, men deras större mål är att täcka en aktiehandlares operativa problem. Med andra ord, dessa böcker hjälper dig att sammanställa en omfattande handelsplan som går långt utöver det enkla valet och köp av aktier. Var särskilt uppmärksam på ämnet penninghantering när du läser dessa böcker. Ett utmärkt exempel är Kom in i mitt handelsrum, av Dr. Alexander Elder.
  • Handelsteknik – det här är vanligtvis där den växande aktiehandlaren kommer att gravitera först, och det är där huvuddelen av aktiehandelsböcker finns. Här hittar du otaliga handelsstrategier och tekniker: grundläggande analys, återföringsmönster, pullback-formationer, ljusstake-diagram och mer. Några av de bästa exemplen här är Dave Landrys 10 bästa Swing-handelsmönster och -strategier, av Dave Landry; Kortsiktiga handelsmönster som fungerarav Larry Connors och Cesar Alvarez; och den nya vetenskapen om teknisk analys, av Thomas R. DeMark.

Denna tredje klass av handelsbok är där du verkligen behöver öva på någon urskiljning, eftersom var och en av dessa böcker kommer att berätta att de har nycklarna till pengariket. Några av dem är egentligen ganska bra, men om du börjar arbeta med deras råd innan du läser och smälter de två första klasserna av bok kommer du att skada dig. Garanterat. Varje systematiskt tillvägagångssätt på marknaderna kommer att ha perioder med underprestanda: om du inte har en plan för att driva din handel som ett riktigt företag förlorar du pengar.

När du har läst dina böcker, men innan du dyker in i handel på riktigt, spendera lite tid på pappershandel. Din mäklare kommer att ha ett system för dig att utöva praktik; använd det för att prova alla saker du har lärt dig. Först efter att du har gjort falsk pengar konsekvent ett tag om du ens skulle tänka på att lägga dig verklig valuta.

Framför allt, när du går in i handelsarenan, håll dig blyg. Det kommer att hålla dig i spelet, låta dig behålla mer av dina pengar och i slutändan ta ännu mer pengar hem.

Timothy McCready

The following two tabs change content below.
Nabil heter jag och är grundaren av webbplatsen. Jag är, som namnet på sajten kanske avslöjar, helt galen i böcker! Jag har därför valt att starta den här sajten i syfte att publicera mina alldeles egna boktips i hopp om att det hjälper någon där ute att finna en ny bok att bläddra i. Stort lycka till i ditt sökande!

Latest posts by Nabil (see all)

Lämna en kommentar