Marknadsför din nya bok gratis på 1MiljonBoktips.se

Beräknad lästid: 3 minuter ⏳

Varje månad utkommer mer än tusen nya böcker i Sverige.

Mindre än en tiondel av dem kommer att recenseras någonstans och ännu färre får chansen att synas redaktionellt.

Som förlag och som författare måste du marknadsföra din bok till de viktiga målgrupperna som påverkar bokförsäljningen.

Journalister
Du vill att journalister ska upptäcka din bok för de ska vilja recensera den alternativt intervjua författaren och indirekt skriva om boken eller bjuda in till tv-soffor och radioprogram.

Bibliotekarier
De svenska biblioteken köper in böcker för hundratals miljoner varje år. Inköpen påverkas både av låntagares önskemål och bibliotekariernas erfarenhet och intresse.

Bokhandlare
Även om de allra flesta inköp numera görs centralt i kedjorna är det viktigt att få enskilda medarbetare i bokhandeln att upptäcka din bok. Kedjorna köper in tusentals titlar centralt varje år och de lokala bokhandlarna kan omöjligt hålla koll på alla.

Storläsare
Det är klart att man vill nå ut till alla potentiella läsare. Men det är bättre att sikta på dem som köper och läser flest böcker. Storläsare är de som läser minst en-två böcker i månaden och därmed ständigt är på jakt efter nya böcker. Och nya författarskap. De som läser böcker mer sällan kommer att fråga sina vänner storläsarna om boktips.

Men vad händer sen då?

Nu har du definierat de viktigaste personerna i Sverige att nå ut till med information om din bok. Nu är nästa fråga var du hittar dem.

Lyckligtvis finns de samlade på ett ställe – nämligen oss hos!

1MiljonBoktips.se tar sina läsare med bakom kulisserna i bokbranschen och bland läsarna finns bokhandlare, förlagsfolk, bibliotekarier, författare, journalister och storläsare. Ja, just det du läste rätt. 1MiljonBoktips.se täcker in alla de viktiga målgrupperna plus alla som jobbar på förlag och som är eller drömmer om att bli författare.

Just nu publicerar vi boktips gratis 🙏

Fyll i kontaktformuläret nedan för att komma i kontakt med oss.

  Inlägg senast uppdaterat: 6 februari, 2021

  📚 Vinn en bok!

  Vi lottar ut 1 bok varje dag på 1MiljonBoktips.se 😲
  Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

  Du måste bekräfta din prenumeration via e-post för att delta i tävlingen. Vi skickar aldrig skräppost till dig eller delar din e-postadress.
  Ta reda på mer i vår Integritetspolicy.

  Grundare hos 1MiljonBoktips.se
  Vi är, som namnet på sajten avslöjar, helt galna i böcker & ljudböcker! 📚

  Vi har därför valt att starta den här sajten i syfte att publicera våra alldeles egna boktips i hopp om att det hjälper människor där ute att finna en ny bok att bläddra i eller en ny ljudbok att lyssna på 🎧

  Just nu kan du lyssna på ljudböcker gratis i hela 30 dagar via ljudbokstjänsten Nextory, något vi är väldigt måna att tipsa om då vi tycker det är en helt fantastisk deal. Se även till att se vår stora jämförelse av de olika ljudbokstjänsterna 👈

  Stort lycka till i ditt sökande! 🙏
  Team 1MiljonBoktips
  Senaste inläggen av Team 1MiljonBoktips (se alla)

  📚 Vinn en bok!

  Vi lottar ut 1 bok varje dag på 1MiljonBoktips.se 😲
  Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

  Du måste bekräfta din prenumeration via e-post för att delta i tävlingen. Vi skickar aldrig skräppost till dig eller delar din e-postadress.
  Ta reda på mer i vår Integritetspolicy.