Läsordning: Harry Potter-böckerna

Beräknad lästid: 6 minuter ⏳

Dagens huvudperson behöver ingen introduktion, men jag är på skrivhumör så vi kör så det ryker!

Vem är Harry Potter?

Harry James Potter spelas av Daniel Radcliffe på den stora skärmen och är en av de mest kända trollkarlerna i modern tid. Han vet det bara inte när historien börjar.

På sin tioårsdag får Harry veta att han är en trollkarl och går med i Hogwarts där han träffar Ron Weasley och Hermione Granger. Harry Potter är redo att leva farliga äventyr med sina två bästa vänner för att bekämpa det onda och He-Who-Must-Not-Be-Named.

Harry Potter-böckernas läsordning: originalserien

Där magin hände. Den ursprungliga serien designad av J.K. Rowling som återkallar Harry Potter-historien under sitt stipendium vid Hogwarts School of Witchcraft and Wizardry. Varje roman motsvarar en årslängd.

Harry Potter och de vises sten (Del 1)

Plötsligt händer det märkliga ting i den lilla staden! Mystiska stjärnskott på himlen och svärmar av ugglor mitt på dagen, katter som läser kartor och underliga människor som står i gathörnen och viskar. De viskar om en viss Harry Potter…

Föräldralöse Harry Potter bor hos sina elaka styvföräldrar och deras vidrige son. En helt ny värld öppnar sig för Harry när det visar sig att han egentligen är en trollkarl och börjar Hogwarths Skola för Häxkonster och Trolldom, en värld full av magi och spännande äventyr!

Harry Potter och Hemligheternas Kammare (Del 2)

Under Harrys andra år på Hogwarts uppstår nya plågor och fasor, inklusive en upprörande fast ny professor, Gilderoy Lockhart, en ande som heter Moaning Myrtle som hemsöker flickornas badrum och de oönskade uppmärksamheterna från Ron Weasleys yngre syster, Ginny.

Men vart och ett av dessa verkar små irritationer när det verkliga problemet börjar, och någon – eller något – börjar förvandla Hogwarts-studenter till sten.

Harry Potter och fången från Azkaban (Del 3)

Under tolv långa år hade Azkabans fruktade fästning en ökänd fånge vid namn Sirius Black.

Han dömdes för att ha dödat tretton personer med en enda förbannelse och sägs vara arvtagaren till Dark Lord, Voldemort.

Nu har han rymt och Harry Potter är inte säker, inte ens inom murarna i sin magiska skola, omgiven av sina vänner. Eftersom det utöver allt kan finnas en förrädare bland dem.

Harry Potter och den flammande bägaren (Del 4)

Triwizard-turneringen hålls på Hogwarts. Endast trollkarlar som är över sjutton år får komma in.

Sedan vid Hallowe’en, när eldbägaren gör sitt val, är Harry förvånad över att hans namn är ett av dem som den magiska koppen plockar ut.

Han kommer att möta dödsföraktande uppgifter, drakar och mörka trollkarlar, men med hjälp av sina bästa vänner, Ron och Hermione, kanske han bara klarar det – levande!

Harry Potter och Fenixorden (Del 5)

Under sitt femte år på Hogwart’s står Harry inför utmaningar vid varje tur, från det mörka hotet från He-Who-Must-Not-Be-Named och den opålitliga regeringen i den magiska världen till uppkomsten av Ron Weasley som målvakten Gryffindor Quidditch Team.

Harry Potter och Halvblodsprinsen (Del 6)

Hemligheter och misstankar sprider sig genom trollkarlsvärlden, och Hogwarts i sig är inte säkert. Harry är övertygad om att Malfoy bär det mörka märket: det finns en dödsätare bland dem.

Harry behöver kraftfull magi och sanna vänner när han utforskar Voldemorts mörkaste hemligheter, och Dumbledore förbereder honom för att möta sitt öde.

Harry Potter och dödsrelikerna (Del 7)

Den skyddande charmen som har hållit Harry säker hittills är trasig, men han kan inte fortsätta gömma sig.

Dark Lord andar fruktan i allt som Harry älskar och för att stoppa honom måste Harry hitta och förstöra de återstående Horcruxerna.

Den sista striden måste börja — Harry måste stå och möta sin fiende.

Vi hoppas det här hjälper dig njuta av Harry Potter-böckerna i rätt ordning!

The following two tabs change content below.
Nabil heter jag och är grundaren av webbplatsen. Jag är, som namnet på sajten kanske avslöjar, helt galen i böcker!Jag har därför valt att starta den här sajten i syfte att publicera mina alldeles egna boktips i hopp om att det hjälper någon där ute att finna en ny bok att bläddra i. Stort lycka till i ditt sökande!

Latest posts by Nabil (see all)

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇