Harry Potter-böckerna: se rÀtt lÀsordning

BerĂ€knad lĂ€stid: 6 minuter ⏳

Dagens huvudperson behöver ingen introduktion, men jag Àr pÄ skrivhumör sÄ vi kör sÄ det ryker!

Vem Àr Harry Potter?

Harry James Potter spelas av Daniel Radcliffe pÄ den stora skÀrmen och Àr en av de mest kÀnda trollkarlerna i modern tid. Han vet det bara inte nÀr historien börjar.

PÄ sin tioÄrsdag fÄr Harry veta att han Àr en trollkarl och gÄr med i Hogwarts dÀr han trÀffar Ron Weasley och Hermione Granger. Harry Potter Àr redo att leva farliga Àventyr med sina tvÄ bÀsta vÀnner för att bekÀmpa det onda och He-Who-Must-Not-Be-Named.

Harry Potter-böckernas lÀsordning: originalserien

DÀr magin hÀnde. Den ursprungliga serien designad av J.K. Rowling som Äterkallar Harry Potter-historien under sitt stipendium vid Hogwarts School of Witchcraft and Wizardry. Varje roman motsvarar en ÄrslÀngd.

Harry Potter och de vises sten (Del 1)

Plötsligt hĂ€nder det mĂ€rkliga ting i den lilla staden! Mystiska stjĂ€rnskott pĂ„ himlen och svĂ€rmar av ugglor mitt pĂ„ dagen, katter som lĂ€ser kartor och underliga mĂ€nniskor som stĂ„r i gathörnen och viskar. De viskar om en viss Harry Potter…

FörÀldralöse Harry Potter bor hos sina elaka styvförÀldrar och deras vidrige son. En helt ny vÀrld öppnar sig för Harry nÀr det visar sig att han egentligen Àr en trollkarl och börjar Hogwarths Skola för HÀxkonster och Trolldom, en vÀrld full av magi och spÀnnande Àventyr!

Harry Potter och Hemligheternas Kammare (Del 2)

Under Harrys andra Är pÄ Hogwarts uppstÄr nya plÄgor och fasor, inklusive en upprörande fast ny professor, Gilderoy Lockhart, en ande som heter Moaning Myrtle som hemsöker flickornas badrum och de oönskade uppmÀrksamheterna frÄn Ron Weasleys yngre syster, Ginny.

Men vart och ett av dessa verkar smĂ„ irritationer nĂ€r det verkliga problemet börjar, och nĂ„gon – eller nĂ„got – börjar förvandla Hogwarts-studenter till sten.

Harry Potter och fÄngen frÄn Azkaban (Del 3)

Under tolv lÄnga Är hade Azkabans fruktade fÀstning en ökÀnd fÄnge vid namn Sirius Black.

Han dömdes för att ha dödat tretton personer med en enda förbannelse och sÀgs vara arvtagaren till Dark Lord, Voldemort.

Nu har han rymt och Harry Potter Àr inte sÀker, inte ens inom murarna i sin magiska skola, omgiven av sina vÀnner. Eftersom det utöver allt kan finnas en förrÀdare bland dem.

Harry Potter och den flammande bÀgaren (Del 4)

Triwizard-turneringen hÄlls pÄ Hogwarts. Endast trollkarlar som Àr över sjutton Är fÄr komma in.

Sedan vid Hallowe’en, nĂ€r eldbĂ€garen gör sitt val, Ă€r Harry förvĂ„nad över att hans namn Ă€r ett av dem som den magiska koppen plockar ut.

Han kommer att möta dödsföraktande uppgifter, drakar och mörka trollkarlar, men med hjĂ€lp av sina bĂ€sta vĂ€nner, Ron och Hermione, kanske han bara klarar det – levande!

Harry Potter och Fenixorden (Del 5)

Under sitt femte Ă„r pĂ„ Hogwart’s stĂ„r Harry inför utmaningar vid varje tur, frĂ„n det mörka hotet frĂ„n He-Who-Must-Not-Be-Named och den opĂ„litliga regeringen i den magiska vĂ€rlden till uppkomsten av Ron Weasley som mĂ„lvakten Gryffindor Quidditch Team.

Harry Potter och Halvblodsprinsen (Del 6)

Hemligheter och misstankar sprider sig genom trollkarlsvÀrlden, och Hogwarts i sig Àr inte sÀkert. Harry Àr övertygad om att Malfoy bÀr det mörka mÀrket: det finns en dödsÀtare bland dem.

Harry behöver kraftfull magi och sanna vÀnner nÀr han utforskar Voldemorts mörkaste hemligheter, och Dumbledore förbereder honom för att möta sitt öde.

Harry Potter och dödsrelikerna (Del 7)

Den skyddande charmen som har hÄllit Harry sÀker hittills Àr trasig, men han kan inte fortsÀtta gömma sig.

Dark Lord andar fruktan i allt som Harry Àlskar och för att stoppa honom mÄste Harry hitta och förstöra de ÄterstÄende Horcruxerna.

Den sista striden mĂ„ste börja — Harry mĂ„ste stĂ„ och möta sin fiende.

Vi hoppas det hÀr hjÀlper dig njuta av Harry Potter-böckerna i rÀtt ordning!

The following two tabs change content below.
Nabil heter jag och Àr grundaren av webbplatsen. Jag Àr, som namnet pÄ sajten kanske avslöjar, helt galen i böcker! Jag har dÀrför valt att starta den hÀr sajten i syfte att publicera mina alldeles egna boktips i hopp om att det hjÀlper nÄgon dÀr ute att finna en ny bok att blÀddra i. Stort lycka till i ditt sökande!