Sofie Sarenbrants 3 bÀsta böcker du mÄste lÀsa

BerĂ€knad lĂ€stid: 4 minuter ⏳

Anna Brita Sofie Sarenbrant, född Sjöstedt 4 januari 1978 i Bromma församling, Stockholm, Ă€r en svensk författare. Hennes böcker har sĂ„lt i nĂ€rmare tre miljoner exemplar i femton lĂ€nder. Hon vann priset som Årets svenska deckarförfattare 2019 och 2020.

Det hÀr Àr vÄr lista över Sofie Sarenbrants 3 bÀsta böcker du mÄste lÀsa.

1. SkyddsÀngeln (signerad)

Unikt erbjudande – boken Ă€r signerad av Sofie Sarenbrant!

KörsbÀrstrÀden stÄr i full blom, men kriminalinspektör Emma Sköld kan inte glÀdjas över den annalkande pÄsken. Sju mÄnader har gÄtt sedan en nÀra kollega försvann spÄrlöst före en rÀttegÄng. Hon Àr fast besluten om att hitta honom, död eller levande.

Samtidigt som polisen lyckas gripa indrivaren som sist sÄg kollegan i livet, fÄr Emma ett oförklarligt mord pÄ halsen. En Àldre man hittas död pÄ ett ödelagt mentalsjukhus. Men det Àr nÀr hans identitet framkommer som hon blir besatt av att lösa fallet.

SkyddsĂ€ngeln Ă€r den nionde boken i den omĂ„ttligt populĂ€ra deckarserien om kriminalinspektör Emma Sköld. Liksom tidigare delar har innehĂ„llet en stark koppling till aktuella samhĂ€llsproblem. I SkyddsĂ€ngeln utforskas Ă€mnen som ensamhet, missbruk och konsekvenserna av psykiatrireformen för 25 Ă„r sedan. Är personen som övervakar dig den du borde frukta allra mest, eller Ă€r det i sjĂ€lva verket din rĂ€ddande Ă€ngel?

2. Mytomanen

Efter en orienteringsdag i skolan hittas en pojke död i Ålstensskogen. Kroppen Ă€r illa tilltygad och vĂ€rdesakerna försvunna. Misstankarna riktas mot ett ungdomsgĂ€ng som har knivrĂ„nat jĂ€mnĂ„riga i Bromma.

Kriminalinspektör Emma Sköld mÄste lösa fallet innan mördaren slÄr till igen, men hon har en kÀnsla av att det Àr nÄgot som inte stÀmmer. Och vad Àr det hennes kolleger döljer? Ibland Àr sanningen för svÄr att uttala.

Mytomanen, den Ättonde boken i serien om den orÀdda kriminalinspektören Emma Sköld, utforskar teman som fördomar, utanförskap, klasskillnader och framför allt lögner. Vem kan du egentligen lita pÄ?

Samtidsdeckarens drottning Sofie Sarenbrant firar tio Är som författare med en intrig som skulle kunna vara direkt hÀmtad frÄn dagens löpsedlar.

3. Avdelning 73

Kriminalinspektör Emma Sköld vaknar pĂ„ sjukhus efter fem mĂ„nader i koma. Det sista hon minns Ă€r att hon lĂ€mnade sin fyra veckor gamla dotter och Ă„kte till stallet för att rida. Under Emmas frĂ„nvaro har hennes sambos förra flickvĂ€n tagit pĂ„ sig rollen som ny mamma. En uppgift hon trivs alltför vĂ€l med. Emma försöker febrilt tvinga fram minnen av ridolyckan och blir alltmer övertygad om att ett brott har begĂ„tts. Men vem skulle vilja henne nĂ„got illa? SĂ„ lĂ€nge Emma befinner sig pĂ„ intensiven Ă€r sĂ€kerheten rigorös, men nĂ€r hon flyttas till avdelning 73 kan vem som helst komma henne nĂ€ra.

Avdelning 73 Àr en ny och krypande kuslig deckare av Sofie Sarenbrant. Det Àr den fjÀrde fristÄende boken om kriminalinspektör Emma Sköld.

NÀr det gÀller att berÀtta om den ytliga samtiden finns det fÄ som brÀcker Sofie Sarenbrant.
– Lotta Olsson, Dagens Nyheter

En kanondeckare som varmt rekommenderas!
– Expressen, om Vecka 36

LÀskigt bra deckarunderhÄllning.
– Allas, om Vila i frid

The following two tabs change content below.
Nabil heter jag och Àr grundaren av webbplatsen. Jag Àr, som namnet pÄ sajten kanske avslöjar, helt galen i böcker! Jag har dÀrför valt att starta den hÀr sajten i syfte att publicera mina alldeles egna boktips i hopp om att det hjÀlper nÄgon dÀr ute att finna en ny bok att blÀddra i. Stort lycka till i ditt sökande!