LÀr barn fÀrger med 5 fÀrgglada böcker

BerĂ€knad lĂ€stid: 4 minuter ⏳

FrÄgar ni oss anser vi böcker vara ett av de absolut bÀsta sÀtten att lÀra sina barn fÀrger.

Vi har dÀrför tagit oss friheten att sammanstÀlla en lista över de 5 bÀsta böckerna som lÀr barn fÀrger snabbt.

PĂ„ första plats har vi sjĂ€lvaste Alfons Åberg. Behöver vi förklara oss mer Ă€n sĂ„?

1. Alfons fÀrger (2019) (0-3 Är)

Alfons ser fÀrger var han Àn tittar, tröjan, kvÀllshimlen, tomteluvan och farmors kakburk har sina fÀrger. Tillsammans gÄr vi igenom de viktiga fÀrgerna i Alfons vÀrld.

BlÄ, gul, röd, vit, svart, grÄ, grön, orange, rosa och brun.

Pedagogiskt och roligt, lÀr dig om fÀrgerna, för de yngsta.

Efter Gunilla Bergströms bokfigur Alfons Åberg.

2. FÀrger: lyft-pÄ-fliken (2017) (0-3 Är)

Med stora, stadiga flikar och innovativ formgivning introducerar den hÀr boken smÄ barn för olika fÀrger.

Bokens helsidesflikar gör det lÀtt att blÀddra och titta, och dess starka fÀrger och glada typografi Àr medryckande och skojig.

Titta pĂ„ de olika fĂ€rgerna i boken och se om du kan hitta fler exempel omkring dig – en röd blomma, ett grönt Ă€pple eller kanske en gul sol?

3. Matens fÀrger (2020) (0-3 Är)

Vilken fÀrg har tomaten, gurkan och bananen? Njut av plommonlila, rödbetsröd och pÀronbrun.

HĂ€r fĂ„r de yngsta lĂ€sarna utforska matens alla fĂ€rger med hjĂ€lp av Lotta KĂŒhlhorns former, mönster och fantastiska bilder.

En bok i tÄlig kartong för de yngsta lÀsarna.

4. Min aktiva bok om fÀrger (2019) (0-3 Är)

Övar barnets finmotorik, fĂ€rglĂ€ra och ordkunskap!

En fin, interaktiv pekbok om fÀrger dÀr barnet fÄr lÀra sig om fÀrger pÄ ett enkelt och roligt sÀtt. Ett uppslag ges till varje fÀrg dÀr föremÄl och djur radas upp som har just den fÀrgen. Kan barnet namnge alla blÄ föremÄl?

En ordbok likvÀl som ett sÀtt att lÀra sig att identi fiera fÀrger. Varje uppslag innehÄller dessutom en interaktiv del med flikar och rörli ga effekter. De tillÄter barnet att bli aktiv i lÀsningen och öva pÄ sin fin motorik. En bok som tÄl att hanteras av smÄ och ivriga hÀnder!

5. FĂ€rgmonstret (2020) (3-6 Ă„r)

FÀrgmonstret vet inte riktigt vad som hÀnt. Hans kÀnslor har trasslat ihop sig och nu mÄste han reda ut dem. Tror du att han kommer att kunna skilja pÄ att vara glad, ledsen, arg, rÀdd och lugn?

Internationell storsĂ€ljare som tryckts pĂ„ 27 sprĂ„k och har vunnit följande priser: ILA-CBC Children’s Choises 2019, Little Hakka 2019, Best of the Best Golden Book 2019, Uruguay.


Det finns inte mÄnga bÀttre sÀtt att lÀra barn fÀrger pÄ i dagens Àn med hjÀlp av den hÀr typen av böcker i vÄrt tycke. Appar Àr ibland alldeles för interaktivt för mÀnniskor mellan Äldern 1-3 Är.

The following two tabs change content below.
Nabil heter jag och Àr grundaren av webbplatsen. Jag Àr, som namnet pÄ sajten kanske avslöjar, helt galen i böcker! Jag har dÀrför valt att starta den hÀr sajten i syfte att publicera mina alldeles egna boktips i hopp om att det hjÀlper nÄgon dÀr ute att finna en ny bok att blÀddra i. Stort lycka till i ditt sökande!