Emma tipsar: 50 sidors lÀsning

BerĂ€knad lĂ€stid: 2 minuter ⏳


Idag vill jag tipsa om tre korta noveller som jag tycker Àr vÀldigt bra. Vet du inte riktigt vad du ska lÀsa hÀrnÀst? Vill du lÀsa nÄgot snabbt som inte Àr sÀrskilt tidskrÀvande? Kanske funkar nÄgon av dessa dÄ utmÀrkt för dig.

En essÀ om feminism baserad pÄ Chimamanda Ngozi Adichies TED Talk som alla borde lÀsa oavsett kön, Älder och hÀrkomst. Om du inte orkar lÀsa den 50 sidor lÄnga essÀn rekommenderar jag att du Ätminstone ser föredraget.

Om författaren bakom en av mina absoluta favoritböcker (Gone Girl) skriver en novell, dĂ„ kommer jag lĂ€sa den. The Grownup Ă€r en vĂ€lskriven novell med thrillerliknande inslag. Mitt enda problem med texten var slutet, annars hade den med sĂ€kerhet fĂ„tt full pott.

MÀstaren pÄ noveller sÀgs vara Roald Dahl och jag kan absolut understryka det uttalandet. The Landlady Àr i mina ögon det perfekta exemplet pÄ hur en novell ska skrivas. Novellen inleder novellsamlingen Kiss Kiss (Puss puss) och skulle enligt mig kunna klassas som en thriller. Om du Àr lÀttskrÀmd föreslÄr jag att du funderar en extra gÄng innan du lÀser novellen, men annars rekommenderar jag den starkt!

Tack för att du lÀste! Har du fastnat för nÄgon sÀrskild novell? Dela gÀrna med dig av eventuella tips i kommentarsfÀltet!

The following two tabs change content below.
Nabil heter jag och Àr grundaren av webbplatsen. Jag Àr, som namnet pÄ sajten kanske avslöjar, helt galen i böcker! Jag har dÀrför valt att starta den hÀr sajten i syfte att publicera mina alldeles egna boktips i hopp om att det hjÀlper nÄgon dÀr ute att finna en ny bok att blÀddra i. Stort lycka till i ditt sökande!