3 böcker om att börja i förskoleklass ditt barn mÄste lÀsa

BerĂ€knad lĂ€stid: 5 minuter ⏳

Det hÀr Àr vÄr lista över 3 böcker om att börja i förskoleklass ditt barn mÄste lÀsa i vÄrt tycke. Vi hoppas verkligen böckerna nedan gör hela upplevelsen mer behaglig för bÄde dig och ditt barn. Stort lycka till!

1. Börja skolan med Alfons Åberg av Karin Johansson (2019)

Alfons Àr 6 Är och ska börja förskoleklass. Han fÄr ett klassrum och en lÀrare. I förskoleklassen fÄr man lÀsa sig klockan och bokstÀverna, fast Alfons kan flera stycken redan. Och sÄ mÄste Alfons lÀra sig knyta skorna och sÀga hej dÄ till pappa.

Det Àr mycket som Àr nytt, spÀnnande och lite nervöst för den som skall börja förskoleklass. Följ med nÀr Alfons förbereder sig. Boken gÄr igenom de viktiga sakerna man behöver veta och förbereda sig pÄ.
Efter Gunilla Bergströms bokfigur Alfons Åberg.

2. Bockarna Bruse börjar skolan av BjÞrn RÞrvik, Gry Moursund (2017)

“En sanslös, rolig bok som tvingat ner Jo NesbĂž frĂ„n översta platsen pĂ„ norska topplistan. Extra bonus: Pija Lindenbaums översĂ€ttning.”
Ingalill Mosander, Aftonbladet

Det var en gĂ„ng tre bockar som hette Bruse. En dag fick de ett brev om att de mĂ„ste börja skolan. Varför dĂ„? frĂ„gade den minsta. Alla mĂ„ste gĂ„ i skolan nu för tiden, sa den största bocken. Och sĂ„ bestĂ€mde de sig i alla fall att pröva pĂ„, en vecka eller tvĂ„. Men skolan har fĂ„tt en ny rektor – och det Ă€r inte vem som helst!

BjĂžrn RĂžrvik och Gry Moursunds böcker om bockarna Bruse har blivit ett fenomen – de Ă€lskas av sĂ„vĂ€l barn som vuxna. Svensk översĂ€ttning av Pija Lindenbaum.

“BjĂžrn F RĂžrvik och Gry Moursund gör en genomarbetad komposition av varje uppslag, dĂ€r texten eftertryckligt varierar i typografin och sneddar in i bilderna sĂ„ att bild och text ingĂ„r en oupplöslig enhet. BjĂžrn F RĂžrvik blinkar dĂ„ och dĂ„ Ă„t de vuxna i sin text, utan att det kĂ€nns pĂ„klistrat. ÄndĂ„ Ă€r det Gry Moursunds levande, vildsinta bilder som Ă„terigen Ă€r bokens bĂ€rande del, i en skickligt genomförd stil som pĂ„minner om barnteckningar. … det Ă€r klart att det ordnar sig, i denna ovĂ€ntat roliga skrĂ€ckberĂ€ttelse om den moderna skolans rekryteringsproblem.
Lotta Olsson, Dagens Nyheter

“RĂžrviks och Moursunds böcker Ă€r hĂ€rligt upproriska i bĂ„de berĂ€ttelser och bilder och man fĂ„r alltid ett Ă€ventyr.!
Viveca Bladh, Kulturnytt i P4

“Det Ă€r svĂ„rt att inte lĂ„ta sig roas av berĂ€ttelsens nyanserade situationskomik, som inte bara illustrationerna framhĂ€ver, utan likvĂ€l Pija Lindenbaums mĂ„nga gĂ„nger precisa val av ord och uttryck.”
Staffan Engstrand, BTJ

3. Pelle Svanslös börjar skolan av Gösta Knutsson, Michael Rönn, Åsa Rönn (2015)

Pelle Svanslös Ă€r nyfiken och förvĂ€ntansfull första dagen i skolan, men ingenting blir som han hoppats. “Svansen Ă€r kattens frĂ€msta prydnad!” ryter den elake lĂ€raren Konrad, som bara mobbar Pelle. DĂ„ Ă€r det tur att Pelle har vĂ€nner som alltid stĂ€ller upp.

BerĂ€ttelsen finns ocksĂ„ i sagosamlingen BerĂ€ttelser om Pelle Svanslös.NĂ€r MĂ„ns startar kattskola blir alla Uppsalas katter snabbt intresserade, trots att skolavgiften Ă€r hela tre strömmingar och klassrummet Ă€r en skrĂ€pig kĂ€llare. MĂ„ns kusin Konrad fĂ„r bli lĂ€rare eftersom han Ă€r strĂ€ng och bra pĂ„ att hĂ„lla ordning. Men han visar sig vara sĂ€mre pĂ„ stavning och matematik…

Skolan blir en riktig kattastrof. DÄ ber MÄns ovÀntat Pelle om hjÀlp. Vad har han nu i kikaren?

Pelle Svanslös börjar skolan baseras pÄ Gösta Knutssons klassiska berÀttelser och Jan Gissbergs vÀlbekanta Pelle Svanslös-illustrationer. BerÀttelsen prÀglas förstÄs av Gösta Knutssons klassiska budskap: Trots att MÄns och Konrad gör sitt bÀsta för att mobba Pelle Svanslös, visar Pelle att den som Àr snÀll alltid vinner i lÀngden. BerÀttelsen ingÄr Àven i samlingsutgÄvan BerÀttelser om Pelle Svanslös.

The following two tabs change content below.
Nabil heter jag och Àr grundaren av webbplatsen. Jag Àr, som namnet pÄ sajten kanske avslöjar, helt galen i böcker! Jag har dÀrför valt att starta den hÀr sajten i syfte att publicera mina alldeles egna boktips i hopp om att det hjÀlper nÄgon dÀr ute att finna en ny bok att blÀddra i. Stort lycka till i ditt sökande!